Blogit

Helpota koululaisen ja perheen alkanutta arkea – 7 vinkkiä

Mahdollisuus puhelimen käyttöön tuo iloa ja turvaa pienen koululaisen päivään. Perheen pienimpien mobiilikäytössä on kuitenkin hyvä pitää mielessä muutama vinkki, jotta sekä koulutaivaltaan käyvän että koko perheen arki sujuisi mutkattomammin.

1. Sopikaa yhdessä pelisäännöt mobiilikäytölle

Mobiililaite hankitaan lapselle yhä aikaisemmin, joten perheen pienimpien mobiilikäytölle on hyvä asettaa rajoituksia. Esimerkiksi aikarajat laitteen käyttöön ovat hyvä lähtökohta lapsen mobiilikäytölle. Lisäksi mobiililaitteen käyttöä olisi hyvä rajoittaa iltaisin, jotta lapsi ehtii rauhoittua ennen nukkumaanmenoa.

Tämän lisäksi lapsen mobiilikäyttöä on hyvä valvoa myös muutoin. Vanhempi voi valvoa, mitä sovelluksia lapsi puhelimeensa lataa ja lisätä jo liittymää hankkiessa rajoitteet, ettei lapsi voi soitella esimerkiksi maksullisiin palvelunumeroihin. Tärkeintä on kuitenkin toimia itse esimerkkinä lapselle. Lapsi tarvitseekin puhelimen käytössään vanhemman opastusta ja tukea, mutta myös paljon kuuntelua, läsnäoloa ja yhdessä tekemistä.

2. Julkisen liikenteen liput ja sovelluskaupan ostokset kätevästi Mobiilimaksulla 

Mobiilimaksaminen on vaivaton tapa maksaa, sillä sitä käyttäen ostos veloitetaan puhelinlaskussa tai vähennetään prepaid-liittymän saldolta. Esimerkiksi sovelluskaupan ostot ja HSL:n julkisen liikenteen liput saa kätevästi hoidettua sen avulla. Palvelu on myös turvallinen, sillä mobiilimaksut on tarvittaessa helppo estää lapsen puhelimesta. Voit lukea lisää Mobiilimaksusta täältä.

3. Turvallisempi netinkäyttö osaksi perheen arkea 

DNA Turvapaketti Plus yhdistää tietoturvan ja yksityisyyden suojan samaan tilaukseen. Saat kattavan suojan kodin kaikille laitteille ja nyt myös lisäturvaa perheen pienimpien netinkäyttöön perhesääntöominaisuuksien ansiosta. Perhesääntöjen avulla voit muun muassa:

  • Valita sopivan ruutuajan arkipäiville ja viikonlopulle
  • Rajoittaa sisältöä esim. lapsen iän mukaan
  • Hallita lapsen käyttämiä sovelluksia
  • Kytkeä hälytyksen päälle äänettömään laitteeseen
  • Paikantaa kadonneen puhelimen
  • Tyhjentää kadonneen puhelimen tiedot

4. Ole huoleton, ota laiteturva

Laiteturva turvaa mobiililaitteesi arkielämän vahingoilta ja myös normaalikäytössä aiheutuneilta mekaanisilta ja sähköisiltä vioilta vielä valmistajan takuun päätyttyäkin. Ilmoitus vahingoittuneesta puhelimesta on helppo tehdä ja korvaavan laitteen saa jopa seuraavaksi päiväksi. Tutustu Laiteturvaan täällä. 

5. Valitse huoleton liittymä 

Minkälainen liittymä sopii parhaiten perheen pienimmille? Lapsen puhelinliittymä kannattaa valita ennen kaikkea käyttötarkoituksen mukaan ja miettiä, tarvitaanko puhelinta pääasiassa yhteydenpitoon vai myös pelaamiseen sekä videoiden katseluun. DNA:n liittymissä netti on aina käyttömäärältään kotimaassa rajaton, mutta sen nopeuden voi itse valita. Liittymään voi valita myös rajattomasti tai tietyn määrän viestejä ja puheluita tai maksaa niistä käytön mukaan. Prepaid-liittymäkin on hyvä vaihtoehto lapselle ja voit myös tarkistaa henkilökohtaisen liittymätarjouksen numeronsyötöstä.

6. Mukavuutta ja turvaa arkeen lisälaitteilla 

Jos lapsi kaipaa musiikin kuunteluun tai pelaamiseen käteviä kuulokkeita, ovat esimerkiksi JBL:n T450BT langattomat kuulokkeet oiva vaihtoehto. Nämä kevyet bluetooth-kuulokkeet ovat kokoontaitettavat, joten ne kulkevat mukavasti mukana vaikka repussa. Näytönsuojalasi ja suojakuoret taas ovat lapsen puhelimen parhaita ystäviä, sillä ne suojaavat puhelinta päivittäisessä käytössä. Tutustu näytönsuojalasi- ja suojakuorivalikoimiimme täältä.

7. Musiikkia koko perheelle yhdellä kuukausimaksulla

Mutkaton arki myös kuulostaa hyvältä. Deezer Family -musiikkipalvelu soi nyt yhdellä kuukausimaksulla koko perheen luureissa ja muissa laitteissa. Musiikkikirjastosta löytyy jopa 53 miljoonaa kappaletta ja omat soittolistat jopa 6 perheenjäsenelle.

Musiikkipalvelussa on yksi päätili, jonka lisäksi voit avata halutessasi jopa 5 käyttäjäprofiilia. Ne toimivat itsenäisesti kuten Deezer Premium+, jossa jokaiselle perheenjäsenelle löytyy siis omat suosikit, soittolistat, Deezer Flow, perhesovun säilyttävä Perhemix-soittolista ja paljon muuta kivaa. 

Muista myös muut ajankohtaiset vinkit! 

Muista näiden 7 vinkin lisäksi tutustua muihin tarjouksiin ja vinkkeihin turvallista koulutietä varten, jotka löydät täältä. Valikoimassamme on useita pienelle ja vähän isommallekin koululaiselle sopivia laitteita, jotka saat meiltä kattavin eduin – kuten kolmen vuoden kuluttomalla ja korottomalla DNA Maksuajalla.

Avainsanat:

lapset vastuullisuus Lapsiperheen arkea

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu  

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Kellopuhelimista on kehkeytymässä ilmiö pienten koululaisten keskuudessa

5/2024 Artikkelien toimitus

Sirkun vanhan mökin tilalle nousi kaunis kakkoskoti – yhden tärkeän ratkaisun ansiosta arki pyörii terassilta käsin

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!