100 ilmakuvaa: Näin kesätempaus tehtiin

Muutaman viime kuukauden aikana DNA:n Instagramissa nähtiin kesän korkealentoisin kuvasarja. Instagram-feedimme täyttyi kesällä 2017 toinen toistaan upeammista DJI:n nelikoptereilla napatuista ilmakuvista. Nyt kun sadan kuvan sarja on saatu päätökseen, on aika hieman kerrata kuvien sisältöä ja kertoa yhteenvetoa dronekuvaamisesta harrastuksena.

Kesäkuviemme joukkoon mahtui monenlaisia otoksia. Kuvia nähtiin niin Suomesta, Norjasta kuin Venäjän perukoiltakin. Useassa kuvassa teemana oli luonto, ja monet upeat meri- ja metsämaisemat pääsivät toimimaan kuviemme mallina. Kuvien joukossa näimme myös urbaanimpia kuvauskohteita muun muassa Helsingistä.

Annoimme seuraajiemme äänestää suosikkikuvaansa kymmenen tykätyimmän otoksen joukosta, ja alla näkyy kolme suosituimmaksi muodostunutta ilmakuvaa. 

  

Ylivoimaiseksi yleisön suosikiksi valikoitui Taneli Lahtisen otos, jossa Norjan Lofoottien pilvinen taivas näyttää kulkevan alas vuoren reunaa pitkin. Tanelin muihin otoksiin voit tutustua hänen Instagram-sivullaan!

Kuinka dronekuvaamisessa pääsee alkuun?

Kopterilla kuvaaminen ei ole rakettitiedettä ja pienellä harjoittelulla pääsee jo pitkälle. DNA suosittelee dronekuvaamiseen DJI:n laitteita, jotka ovat aloittelijalle helposti lähestyttäviä ja joilla jokainen kesällä julkaistu kuva on ikuistettu.

Hyvä valinta ilmakuvausharrastusta aloittelevalle on erittäin helppokäyttöinen DJI Spark, josta voit lukea enemmän esimerkiksi täältä. Jos taas haluaa kalustoonsa järeyttä ja maksimaalista kuvanlaatua, kannattaa suunnata katse DJI:n kahteen muuhun kuvaskopteriin eli Phantom 4:ään tai Mavic Prohon. Voit perehtyä DJI:n laitteisiin tarkemmin myös osoitteessa dna.fi/dji

Kun laitteisto on kunnossa, on aika lähteä lentelemään. Harjoittelu kannattaa aloittaa paikoissa, jotka ovat varattuja juuri nelikopterin lennättämistä varten. Listan näistä alueista löytää täältä. Ennen asuinalueiden yläpuolella lentämistä suosittelemme myös keskittymään enemmän vaikkapa luonnon kuvaamiseen, jotta tarvittavaa lentovarmuutta saa takataskuun.

Harjoittelun lisäksi nelikoptereilla kuvatessa tulee myös pitää mielessä, että lennättämiseen, kuvaamiseen tai ylipäänsä ilmatilassa liikkumiseen liittyy turvallisuussyistä useita sääntöjä ja ohjenuoria. Julkaisimme kesällä tarkistuslistan, josta löytyy kaikki tärkeimmät dronen lennättämiseen liittyvät säädokset.

Dronekuvaamisen suosio kasvaa yhä

Kuvauskoptereilla ilmakuvien nappaaminen muuttuu koko ajan suositummaksi, eikä taivaalla hyrräävä kuvauskopteri ole enää kovinkaan vieras näky. Positiivista on myös, että lennättäminen ei enää ole vain pienen harrastelijaporukan juttu: “jokapojan mallit” kuten edellä mainittu DJI Spark raivaavat tietä yhä useammalle ilmakuvaamisesta kiinnostuneelle.

– Dronekuvaus on ottanut tuulta alleen Suomessa vasta ihan hiljattain, kun muualla maailmassa moni valokuvaaja on jo pidempään hyödyntänyt koptereita kuvatessaan. Suomessa ilmakuvaaminen on trendannut vasta myöhemmin ja on edelleen rajussa kasvussa. On ollut siisti nähdä kun suositut kuvaajat – esimerkiksi Konsta Punkka – alkavat julkaista Instagramissa myös ilmakuvia, kuvaajamme Taneli kertoo. 

Muista seurata DNA:ta Instagramissa

Jos kesän aikana julkaisemamme sata ilmakuvaa jäivät jostain syystä huomaamatta, klikkaa itsesi DNA:n Instagramiin (@dna_fi) – tästä sadan kuvan pituisesta lennosta on mahdollista nauttia vielä jälkikäteenkin. Kiitokset kaikille Instagram-kuviamme seuranneille ja antoisia lentohetkiä niin uusille kuin myös vanhoille dronekuvaajille!

Tässä vielä pari persoonallista poimintaa kesän ilmakuvien joukosta:

 

Avainsanat:

some laitteet teknologia kuvaaminen lisätarvikkeet Kohokohtien kuvaamista

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2021 Samu Malmelin

Helpot niksit – näin teet kotinetistäsi tietoturvallisemman

9/2021 Samu Malmelin

Ekoteko, josta saa rahallista korvausta ­­­– tuo vaihtolaite DNA Kauppaan

Monen lipaston laatikosta saattaa löytyä ylimääräinen puhelin.
9/2021 Helena Vartiainen

Digivinkkejä aloittelijoille ja harrastuneille

Whatsappista tietosuojaan ja videopiknikeihin!
9/2021 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Taloyhtiölaajakaista on erikseen räätälöity ratkaisu, jossa jokainen asukas voi valita itselleen sopivimman netin.