Blogit

DJI Spark alentaa kynnystä dronekuvaamiseen

Oletko törmännyt tänä kesänä taivaalla hyrrääviin kuvauskoptereihin eli droneihin?

Kuvauskoptereilla ilmakuvien nappaaminen muuttuu koko ajan suositummaksi, ja erilaisia dronemalleja putkahtaa markkinoille nopeaan tahtiin. Dronen lennättäminen ja sillä kuvaaminen saattaa kuitenkin vielä tuntua pienen harrastelijaporukan jutulta ja kynnys ostaa kallis lentolaite korkealta. Muutosta tähän pyrkii tuomaan DJI Spark, joka on tyyriimpiä isoveljiään hieman helpommin lähestyttävä.

“Jokapojan” drone

Ehdoton valttikortti DJI Sparkissa on sen pieni koko: se kulkee helposti mukana kaikkialle ja mahtuu vaivatta esimerkiksi reppuun. Painoa laitteella on vaivaiset 300 grammaa ja pituutta sekä leveyttä 143mm. Koostaan huolimatta ohjattaessa Spark tuntuu luotettavalta ja lennättäminen onnistuu pienellä harjoittelulla myös ihan aloittelijalta.

Erityistä Sparkissa on, että siinä on ensimmäisenä DJI:n dronena eleohjaus, jota muista laitteista ei vielä tällä hetkellä löydä. Eleohjaus olikin testattaessa ehdottomasti yksi hauskimmista Sparkin ominaisuuksista. Sen avulla voi korvata kiistatta vuoteen 2016 kuuluvat selfietikut ja napata naamakuvat paljon muotitietoisemmin heilauttamalla kättä dronelle.

Pienestä koostaan huolimatta DJI Sparkista löytyy kuvaustehoja oikein mukavasti. Sen kamera mahdollistaa Full HD -videolaadun (1080p/30 fps) sekä jopa 12 megapikselin still-kuvat. Niin kameransa kuin muidenkin ominaisuuksiensa puolesta Spark on siis oikein hyvä vaihtoehto aloittavalle tai kokeneemmallekin droneharrastajalle. Alla vielä esimerkki DJI Sparkilla napatusta kuvasta.

Verrattuna muihin DJI:n tuotteisiin Sparkin pieni koko ja keveys antavat toki mahdollisuuksia, mutta myös pieniä rajoitteita. Esimerkiksi kovissa tuuliolosuhteissa lentämisessä DJI Spark ei ole parhaimmillaan. Tämän lisäksi, mikäli halukkuutta on kuvata huippulaadukasta 4K-videokuvaa, suosittelemme valitsemaan esimerkiksi DJI:n Mavicin tai Phantomin. Järeämpinä laitteina nämä kaksi kestävät myös pieniä tuulenpuuskia.

DJI Sparkin ja muut DJI:n laitteet saat hommattua DNA:lta taatusti edulliseen hintaan!

Käy katsomassa DNA:ta Instagramista ilmakuvia

Me DNA:lla hurahdimme myös ilmakuvaamisen maailmaan ja julkaisimme tämän takia kesällä 2017 joka päivä yhteensä 100 päivän ajan yhden DJI:n kuvauskopterilla napatun ilmakuvan. Klikkaa itsesi Instassa @dna_fi ja nauti!

Viimeisenä huomiona sanottakoon, että dronea lennättäessä on hyvä huomioida, että ilmatilassa hyrräilyyn liittyy useita esimerkiksi turvallisuuteen liittyviä säädöksiä. Voit lukea niistä aikaisemmasta artikkelistamme, täältä.

Avainsanat:

laitteet kuvaaminen lisätarvikkeet Kohokohtien kuvaamista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu