Blogit

My day: Etätyöpäiväni kesätöissä DNA:lla

Kuka: Vilma Karppinen
Mitä: Kesätöissä DNA:n sopimus- ja laskuntarkastustiimissä
Tausta: Opiskelee psykologiaa Alankomaissa, aloittaa syksyllä maisteriopinnot Leidenin yliopistossa.
 

Kun psykologian opiskelija kohtasi teleoperaattorin

Pääsin tänä kesänä kesätöihin DNA:n sopimus- ja laskuntarkastustiimiin. Työtehtäviini kuuluvat tällä hetkellä sopimusten vienti asiakastietojärjestelmään ja laskujen tiliöinti. Arkistoin myös vanhoja sopimuksia Lahden Harjukadun toimipisteellä.

Opiskelen psykologiaa Alankomaissa, mutta kesät ja joulut vietän edelleen Suomessa. Ennen DNA:lle tuloa olen tehnyt kesätöitä esimerkiksi leipomossa ja mansikkamaalla.

Työpäiväni DNA:lla

Tyypillinen kesätyöpäiväni alkaa jo aamuseitsemältä. Avaan työkoneen ja keitän aamukahvit. Kun töitä voi tehdä etänä, on mukava aloittaa jo aikaisin, jolloin myös vapaalle pääsee aikaisemmin. Lounaan syön kello yhdentoista aikoihin, minkä jälkeen jatkan töitä usein ulkona, kesän lämmöstä ja jäätelötuutista nauttien.

 

Kesäksi saamani mokkulan ansiosta ei tarvitse miettiä onko tarpeeksi lähellä talon modeemia, vaan voi huoletta siirtyä parvekkeen puolelle. Työpäiväni päättyy kolmelta, ja päiväni jatkuu usein kavereiden kanssa rannalla, puistossa tai satamassa, kesästä ja seurasta nauttien.

Perehdytys antoi hyvät avaimet itsenäisteen työskentelyyn

En ole ennen työskennellyt toimistoympäristössä, minkä vuoksi alkuun mietitytti, kuinka hallitsisin kaikki käytettävät ohjelmat, sivustot ja indeksilaskennan. Onnekseni opastajani asuu aivan naapurissa, joten etätyöskentely ei vaikuttanut valtavasti perehdytykseen. Ensimmäisenä työpäivänä kävimme yhdessä toimistolla hakemassa työvälineeni, eli tietokoneen, puhelimen ja mokkulan, sekä tutustumassa Harjukadun toimitiloihin, esimieheen ja työtovereihin.

Perehdytys tapahtui ensimmäisen päivän jälkeen kasvotusten kotioloissa. Ensimmäisellä viikolla sain aloittaa työnteon rauhassa uusiin asioihin tutustuen. Perinpohjaisen opastuksen ansiosta olin nopeasti valmis työskentelemään itsenäisesti.

Käymme edelleen ohjaajani kanssa toisinaan Harjukadun toimistolla tarkistamassa postit ja arkistoimassa sopimuksia. Paikalla on usein myös muutama kollegani sekä esimieheni, mutta muutoin toimisto on lähes tyhjä. Kaikkia tiimini jäseniä en olekaan vielä etätyösuosituksen tai kesälomien takia tavannut. Yhteistyö onnistuu kuitenkin helposti muun muassa sähköpostin ja pikaviestien avulla.

Mutkatonta ja joustavaa työntekoa

Kesätyössäni DNA:lla parasta on ehdottomasti työaikojen joustavuus sekä auttavaiset kollegat. Työtehtävissäni parasta on mutkattomuus: tehtävät itsessään ovat yksinkertaisia, mutta sopimusten parissa päivä kuluu kuitenkin nopeasti, sillä tehtävää on paljon.

Etätyössä mielestäni parasta on tietenkin se, ettei aamulla tarvitse käyttää aikaa valmistautumiseen tai matkoihin. Myös ulkona työskentelemisen mahdollisuus näin kesäaikana on ehdoton plussa. Huonona puolena pidän ihmiskontaktien puutetta. Työhön uppoutuessa on joskus myös vaikea muistaa pitää taukoja.

Tähänastisen kokemukseni perusteella voin sanoa, että DNA:lla työskentely on mukavaa: asioita hoidetaan mutkattomasti ja joustavasti. Ensimmäisestä päivästä lähtien olo on ollut tervetullut ja jokaiseen pieneenkin kysymykseeni on vastattu.

Avainsanat:

Liikkuva työ Muuttuva työ Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.