Maksuton opas: Yritysverkko menestyvän liiketoiminnan veturina – kotimaassa ja kansainvälisesti

Yritysverkko menestyvän liiketoiminnan veturina – kotimaassa ja kansainvälisesti

Liiketoiminnan ja työelämän uudet vaatimukset, pilvipalvelujen yleistyminen ja uudet verkkoteknologiat vaativat yritysverkon mukautumista.

  • Miten yritys varmistaa verkon soveltuvuuden sen nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin?
  • Kuinka laaja etätyöhön siirtyminen vauhdittaa pilvisiirtymää?
  • Millaisia uusia ulottuvuuksia avaavat 5G ja reunalaskenta?

Tässä oppaassa käydään läpi pilven aiheuttamat yritysverkon muutokset, tietoturvan ja optimoinnin tarpeet sekä 5G:n hyödyt liiketoiminnalle. Lopuksi tutustumme SD-WAN-ratkaisuihin sekä kansainvälisen yritysverkon vaatimuksiin.

1. Pilvi muuttaa verkon muotoja

Yritysverkkojen merkittävin muutos on pilvitransformaatio. Siirtymä korostaa laadukkaan verkon merkitystä, jotta loppukäyttäjän kokemus pysyy hyvänä ja pilveen viedyt sovellukset toimivat sujuvasti. Pilvi vaatii verkon rakentamisen, integrointien ja tietoturvan osaamista sekä jatkuvaa ylläpitoa. Monimutkaisuutta ja tietoturvan haasteita lisää pilvipalveluiden kirjo, kun yritysten käyttämät palvelut tuotetaan helposti kymmenissä eri pilvissä.

2. 5G ja reunalaskenta avaavat uusia ulottuvuuksia

Yritysverkkojen kannalta huippunopea 5G avaa erittäin houkuttelevia uusia mahdollisuuksia. 5G-liittymät päätelaitteineen tuovat huippunopeat ja alhaisen viiveen yhteydet liikkuvaan työhön. 5G-verkon päälle yritys voi rakentaa yhä kriittisempää liiketoimintaa tehdasautomaatiosta reaaliaikaiseen analytiikkaan ja autonomiseen logistiikkaan. Verkon optimointi on myös tärkeässä roolissa nyt, kun liikennöintiä tuodaan lähemmäs paikallisiin pilvipalveluihin tai jopa verkon reunalle.

3. Tietoturvan uudet vaatimukset

Perinteisesti on ollut olennaista rakentaa suojauksia yhden itse hallitun verkon ympärille ja sen sisälle. Pilvipalvelut, avoimempi yhteistyö kumppaniverkostoissa, esineiden internet ja liikkuvat käyttäjät mutkistavat tietoturvan tilannetta yritysverkossa. Tietoturvan täytyy tukea yhä joustavampaa palveluiden käyttöä. Yritykset tarvitsevat siis useampaan kerrokseen rakennetun tietoturvaratkaisun tukemaan liiketoimintaa.

4. Turvallinen yritysverkko kansainvälisessä toimintaympäristössä

Kun yritys laajentaa toimintaansa ulkomaille, tietoliikenneyhteydet ovat yksi ensimmäisistä kuntoon laitettavista asioista. Kohdemarkkinasta riippuen yritysverkon voi toteuttaa perinteisesti MPLS-ratkaisuna tai SD-WANin avulla. Tietoturva on olennaista rajat ylittävässä liiketoiminnassa, ja yksi tehokas keino on yhdistää teknologia ja sen ylläpito palvelukokonaisuudeksi.

Lue lisää maksuttomasta oppaastamme!

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje ja saat oppaan sähköpostiisi.
 

Tilaamalla DNA Yrityksille -uutiskirjeen saat sähköpostiisi maksuttoman raportin sekä tietoa toimialan puheenaiheista ja DNA:n yrityksille tarjoamista eduista ja ratkaisuista. Mikäli olet jo uutiskirjeen tilaaja, voit kuitenkin tilata raportin täyttämällä oheisen lomakkeen. Uutiskirjeen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa. Yksityisyytesi on meille tärkeää. Tarkemmat tiedot henkilötietojesi käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme.