Jos firmanne valmistaa ja myy IoT-laitteita yhdessä maassa, on verkkoyhteyden hoitaminen laitteisiin helppoa. Tarvitsee vain tuupata paikallisen operaattorin sim-kortti laitteeseen.
Jos teillä puolestaan on tehdas yhdessä maassa ja myyntiä useammassa, ettekä välttämättä vielä valmistushetkellä edes tiedä, minne kyseinen laite tulee loppupeleissä kulkeutumaan, muuttuu tilanne kinkkisemmäksi.
Pitäisikö laitteeseen työntää kaikkien niiden maiden sim-kortit, joihin laite voi potentiaalisesti päätyä? Tai pitäisikö maissa olla joku henkilö asentamassa sim-kortit jälkikäteen?
IoT World Alliance on M2M-liittymiä myyvien operaattoreiden kansainvälinen yhteenliittymä, jonka tavoite on kansainvälisen IoT-yhteistyön kehittäminen. Allianssin yhtenä etuna on se, että sen jäsenet voivat hyödyntää toistensa sim-kortteja omassa mobiiliverkossaan. Tällöin heidän asiakkailla on mahdollisuus käyttää IoT-laitteitaan ympäri maailmaa paikallista mobiiliverkkoa hyödyntäen.
Ensimmäiset kokeilut globaalin sim-kortin kanssa ovat jo käynnissä ja uusia aloitetaan sitä mukaan, kun palvelusta kiinnostuneita asiakkaita löytyy.
Suomalaisista operaattoreista IoT World Allianceen kuuluu DNA. Videolla IoT World Alliancen puheenjohtaja Mark van den Berg kertoo, miten globaali sim-kortti toimii ja mitä iloa siitä on tulevaisuudessa DNA:n asiakkaille.
VIDEO
Lataa myös oppaamme, joka auttaa sinua ymmärtämään, mikä IoT:ssä vie rahaa – ja mikä sitä tuo. Oppaasta saat arvokasta tietoa esineiden internetin arvoketjusta ja teknologiavalinnoista, datan keräämisestä ja käsittelystä, sekä IoT-yhteyksien tehokkaasta hallinnasta.
Lataa opas