Blogit

5G jatkaa poikkeusajan vauhdittamaa digiaaltoa

Poikkeusajan vaikutukset taloudelle ja toiminnalle ovat ykkösuutisaiheena päivittäin. Samaan aikaan moni yritys ja kuluttaja on hämmästellyt, kuinka sujuvasti arkemme pääosin toimii ennennäkemättömistä rajoituksista huolimatta. 

Toimistotyöt sujuvat etänä, ostokset tilataan verkosta, treenit tehdään kotona online-opastuksella ja lääkärikäyntikin onnistuu mobiilisovelluksella. Suomalaiset koululaiset ja opettajat siirtyivät etätyöskentelyyn sujuvasti ja koulutyö jatkui verkossa. Isona hämmästyksen aiheena on ollut, kuinka nopeasti näin suuri muutos ihmisten arjen toiminnassa on saatu aikaan.
 
”Korona on kyllä parasta mitä rakennusalan digitalisaatiossa on tapahtunut. Etätyö on normaalia ja muutamassa yössä kaikista on tullut sähköisen asuntokaupan osaajia."
 
Tuo kaverini Facebook-päivitys kuvastaa hyvin, kuinka korona on toiminut muutosajurina digitalisaatiolle. 

Yritysten, jotka ovat pitkällä digitalisaatiossa, on luonnollisesti ollut helpointa sopeutua muutokseen. Samalla lukuisat muut yritykset ovat rohkaistuneet ottamaan valtavia digiloikkia päivissä tai viikoissa. Vaikka kasvukipujakin on ollut, digitaalisuuden hyödyt ovat korostuneet nykyisessä poikkeustilanteessa.
 
Yhteiskuntamme sopeutuminen tällaiseen poikkeustilanteeseen olisi näyttänyt varsin erilaiselta 10-15 vuotta sitten, kun älypuhelimet ja etätyösovellukset eivät vielä olleet luontainen osa arkeamme. 4G-verkko on ollut merkittävä digitalisaation edistäjä, se on tuonut nopeat ja luotettavat yhteydet maan laajuisiksi ja jokaisen taskuun. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan 5G-verkko tulee muuttamaan maailmaa vielä enemmän – ja tavoilla, joita emme pysty vielä edes ennakoimaan.
 
5G tuo vielä aikaisempaa nopeammat ja lyhyemmän viiveen yhteydet. Se poistaa lukuisia pullonkauloja digitalisaatiolta. 5G on aivan keskeinen mahdollistaja mm. robotiikan, tekoälyn, esineiden internetin sekä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovelluksille. 

Reaaliaikainen, lukuisten kameroiden ja sensorien tuottama video- ja mittausdata mahdollistaa täysin uudenlaisia kuluttaja- ja yrityssovelluksia. Tekoälyn ja konenäön ohjaamat teolliset prosessit ja laitteet, reaaliaikaiseen mittausdataan perustuva etäterveydenhuolto sekä lisätyn todellisuuden avustamat ostokokemukset ja kenttähuolto ovat näistä hyviä esimerkkejä.
 
Eri toimialoille relevanttien 5G-mahdollisuuksien tunnistamiseksi olemme koonneet kattavan oppaan 5G-aikakauteen siirtymisestä. Helpoin tapa aloittaa matka 5G:n maailmaan on testata lukuisilla paikkakunnilla jo saatavilla olevaa 5G:tä etätyöyhteyksissä

Palatessamme vaiheittain uuteen, kannattaa jokaisen pitää kiinni uusista digitaalisista toimintatavoista ja taidoista sekä hyödyntää kaikki saadut opit myönteisen kehityksen jatkamiselle!

Avainsanat:

5G

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Deepfake-huijaukset ja monet muut verkkorikokset ammattimaistuvat – Jokainen yritys on potentiaalinen kohde kyberrosvolle

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.