Blogit

Televisio on nyt verkossa – ja parempi kuin koskaan ennen

Nykypäivänä televisiot ovat älykkäämpiä kuin koskaan aikaisemmin ja valintoja erilaisten sisältöjen kuluttamiseen on runsaasti. Älytelevisio kokoaa erilaiset viihdepalvelut yhteen laitteeseen, mutta mitä sellaisella oikein voi tehdä?

Älytelevisio on nettiyhteydellä ja sitä hyödyntävillä sovelluksilla varustettu telkkari, jolla voi katsella videoita ja kuunnella musiikkia erilaisista suoratoistopalveluista. Lisäksi monet älytelevisiot hoitavat videovuokraamon, nettiselaimen ja videopelilaitteen virkaa – valikoimaa riittää. Olennaista kuitenkin on, että sen kaveriksi tarvitaan riittävän nopea nettiyhteys, jotta sovelluksia pääsee hyödyntämään kunnolla.

Yhä useammassa perheessä on erilaisia suoratoistopalveluita käytössä, ja älytelevisio on helppo tapa tuoda nämä kaikki yhteen.

”Älytelevisio tarkoittaa minulle valinnanvapautta. Voin kuunnella aamulla musiikkia Spotifysta ja myöhemmin lapset voivat esimerkiksi katsoa suosikkitubettajiensa videoita. Illalla meillä seurataan ihan perinteisiä tv-lähetyksiä, mutta vuokraamme usein myös elokuvia suoraan telkkaristamme käsin”, kertoo DNA:n kehityspäällikkö Juha Ihalainen omasta älytelevisioarjestaan.

Älyä telkkariin DNA TV Hubin avulla

Uuden television hankkiminen ei ole välttämättä ajankohtaista, jos kuvanlaatu on perheen tarpeisiin riittävä ja laite toimii muuten hyvin. Tällöin sopiva ratkaisu onkin hankkia esimerkiksi DNA TV Hubi, jonka avulla pääsee nauttimaan älytelevision parhaista palveluista edullisesti. Televisioon kiinnitettävä laite muuttaa vanhemmankin telkkarin kodin älykeskukseksi ja avaa pääsyn myös DNA TV:n tarjontaan.

”Ikääntyvät älytelevisiot eivät välttämättä enää tue kaikkia sovelluksia, ja vanhoista televisioista nämä ominaisuudet puuttuvat täysin. DNA TV Hubi päivittyy jatkuvasti, jolloin se pysyy aina valikoimaltaan ja toiminnoiltaan ajankohtaisena. Näin voidaan pidentää myös muuten toimivan television käyttöikää ja nauttia samalla nykyaikaisista palveluista ja sovelluksista”, kertoo DNA TV:n liiketoimintapäällikkö Mervi Rouvinen.

Koska DNA TV Hubi toimii suositun Android TV -käyttöjärjestelmän päällä, sen valikoimista löytyy jopa yli 4000 ladattavaa sovellusta sadoilta kehittäjiltä – ja mikä parasta, useimmat niistä ovat ilmaisia. Maksulliset sisällöt saa helposti kerättyä yhden kuukausilaskun alle, jolloin omia ostoja on helppo myös seurata. Pelejä hubille voi ostaa Google Play -sovelluskaupasta luottokortilla, aivan kuten älypuhelimellekin.

Sisäänrakennetun Google Castin ansiosta sisältöä on mahdollista peilata telkkariin suoraan puhelimen ruudulta – lomakuvat saavatkin ihan uuden elämän osana kodin sisustusta.

”Joskus olen tehnyt kepposen lapsille, ja peilannut heistä hassun kuvan ruutuun kesken lastenohjelman. Kyllähän se on aiheuttanut hämmästystä”, Ihalainen naurahtaa. Osa käyttäjistä suosiikin nimenomaan peilausta perinteisen kaukosäätimen sijaan ja hallinnoi ruudulla näkyvää sisältöä näppärästi samassa verkossa olevan puhelimen avulla.

DNA Hubilla pääset käsiksi yleisimpiin suoratoistopalveluihin, kuten Netflixiin, Yle Areenaan, C Moreen, Viaplayhin, Ruutuun ja Youtubeen, mutta sen suurin voima piilee mukana tulevassa DNA TV -palvelussa. Sisältöä siellä nimittäin piisaa: ohjelmia on mahdollista tallentaa 4000 tunnin edestä katsottavaksi koska tahansa ja millä tahansa laitteella, palveluun kuuluva 200 elokuvan Viihdekirjasto takaa monipuoliset leffaillat ja Vuokraamosta saat ensi-iltaelokuvat murto-osalla teatterilipun hinnasta.

Tämä kaikki tietenkin edellyttää myös riittävän nopeaa nettiä. DNA TV:tä voi katsella helposti myös useammalla laitteella kerrallaan, jolloin jokainen perheenjäsen pääsee kuluttamaan haluamaansa sisältöä.

Kaipaatko enemmän älyä ja sisältöjä telkkariisi? Lue lisää DNA TV:stä ja DNA TV Hubista.

Infolaatikko: Älytelevision ostajan opas

Hinta: Halvemmissa malleissa sovellukset toimivat hieman hintavampaa laitetta hitaammin, sillä sisältä löytyvä tietokone ei ole välttämättä yhtä tehokas.

Resoluutio: Resoluution osalta kannattaa pohtia, kaipaatko parhainta 4K-kuvanlaatua vai riittäisikö omiin tarpeisiin tavallinen full hd -teräväpiirtotelevisio.

Käyttöjärjestelmä: Esimerkiksi DNA TV Hubin hyödyntämälle Android TV-käyttöjärjestelmälle löytyy yli 4000 sovellusta ja satoja sovelluskehittäjiä. Suosittu käyttöjärjestelmä takaa säännölliset päivitykset, jolloin laitteesi elinkaari pysyy mahdollisimman pitkänä.

 

Ota haltuun nämä termit:

Smart TV = älytelevisio

Full HD = teräväpiirtokuva

4K-resoluutio = neljä kertaa Full HD:tä tarkempi kuva

Käyttöjärjestelmä = laitteen perusohjelmisto, johon kuuluu käyttöliittymä ja sovellusten hallinta

Peilaus = teknologia, jolla suoratoistat näyttösi sisällön samassa verkossa olevaan televisioon

Avainsanat:

televisiot TV-hubi Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen