Blogit

Netti taloyhtiöön – mitä, miksi, miten?

Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?

Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti. Kun taloyhtiö päättää hankkia yhteyden, DNA auttaa valitsemaan taloyhtiön tarpeisiin parhaiten sopivan tekniikan ja palvelut.

Mitä hyötyä taloyhtiö ja sen asukkaat saavat, jos  nettiyhteys hankitaan taloyhtiösopimuksella?

DNA Netti taloyhtiösopimuksella on edullisin ja helpoin tapa hankkia laajakaista- ja kaapelitelevisiopalvelut. 

Netin käyttötarpeet vaihtelevat eri kodeissa. Siksi taloyhtiönetti on helppo ja joustava. Sopimus tuo automaattisesti kaikille asukkaille edulliset ja toimivat netin peruspalvelut. Samalla paljon nettiä käyttävillä asukkailla on mahdollisuus hankkia lisää nopeutta, jopa puolet tavallisia laajakaistaliittymiä edullisemmin. Kun jokainen asukas valitsee ja maksaa ainoastaan itselleen parhaiten sopivista palveluista, pysyvät kaikki asukkaat varmasti tyytyväisinä.

Tällä hetkellä DNA pystyy toimittamaan kaikkiin verkkoonsa liitettäviin taloyhtiökohteisiin nettiyhteyden, joka nopeimmillaan on jopa tuhat megaa eli yksi giga - ja tulevaisuudessa vieläkin enemmän. Mihin asukkaat tarvitsevat tällaisia nopeusluokkia?

Tämän vauhdin edun ymmärtää, kun ajattelee moottoritietä, jolla on kaksi kaistaa suuntaansa. Kun on oikein paljon liikennettä, kaistat menevät tukkoon. Jos kaistoja onkin samaan suuntaan tuhat, tielle mahtuu paljon enemmän liikennettä.

Kun nettiyhteys toimii valokuidun varassa, jopa uusimpia 8K-teräväpiirtotarkkuuden tv-ohjelmia, elokuvia ja muita videoita voi katsella sujuvasti – monella laitteella samaan aikaan.

Teräväpiirtokuvasta on tullut nykyään jo normaali jonka eron huomaa selkeästi perinteiseen tarkkuuteen. Suurimmalla osalla kaapeli-tv-verkon katsojilla on HD-vastaanotin käytössään. Teräväpiirtotarkkuuden edut huomaa heti urheiluohjelmissa, kuten jääkiekossa tai formuloissa, joissa kuvassa tapahtuu paljon ja nopeasti. Myös elokuvien ja sarjojen seuraaminen teräväpiirtoisena tuottaa katsojalle aivan eri elämyksen.

Miten netti tulee taloon?

Netin hankinta saattaa kuulostaa vaativalta ja hintavalta hankkeelta. Monissa taloyhtiöissä asukkailla voi olla huonoja kokemuksia esimerkiksi liian pitkäksi venähtäneestä putkiremontista, jonka vuoksi joutui olemaan poissa kotoa pitkään ja venyttämään lompakkoa loputtomiin. Taloyhtiönetin kohdalla näin ei kuitenkaan ole.

Hankinnalle on yleensä vain kaksi edellytystä: operaattorin kiinteän verkon pitää yltää tarpeeksi lähelle ja tarvitaan yhtiökokouksen enemmistöpäätös.

DNA:n nettipalvelut käyttävät kaapeli-, ethernet- tai kuituverkkoa. Kaikki nämä tekniikat mahdollistavat täydellä 1 gigan eli 1000M nopeudella toimivat liittymät. Ennen liittymistä kannattaa selvittää kiinteistön sisäverkon kunto ja uusia se tarvittaessa. Näin varmistetaan, että netti ja kaikki muut DNA:n tarjoamat palvelut toimivat varmasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos taloyhtiöllä on jo DNA kaapeli-tv-sopimus, hankintaan riittää pelkkä sopimuksen päivitys.

Useimmiten ei siis tarvita mitään uusien kaapelien asennuksia. Laajentuva DNA:n kiinteä verkko ulottuu suureen osan Suomen kaikista taloyhtiöistä erityisesti suurimmissa taajamissa. Operaattorit rakentavat ja maksavat verkot itse, eli siitä ei koidu taloyhtiölle ylimääräistä vaivaa tai kulua.

Nettiyhteyden saa usein myös sellaisiin taloyhtiöihin, joihin kiinteä verkko ei ylety. Netin saatavuudelle ei ole merkitystä sillä, onko yhteyden viimeinen 200 metriä valokuitua vai kaapelitelevisiolle tehty koaksiaalikaapeli, sillä sama nopeus saadaan molemmilla. Silläkään ei ole merkitystä, onko taloyhtiön sisäverkko valokuitua vai antennikaapelia. Molemmilla saa sellaisia nopeusluokkia kuin nykyaikana ja tulevaisuudessa tarvitaan.

Taloyhtiönetti yhtiökokouksen esityslistalle

DNA:n taloyhtiömyynti tekee aluksi teknisen arvion taloyhtiön sisäverkosta ja tarkistaa, miten lähelle taloa operaattorin kiinteä verkko yltää. Katsauksen perusteella DNA tekee tarjouksen. Hinnoitteluun vaikuttavat muun muassa taloyhtiön koko ja sopimuksen kesto.

Kun operaattorin tarjous on saatu, taloyhtiönetin hankinta pitää sisällyttää yhtiökokouksen viralliselle esityslistalle päätösasiana. Hankintapäätöksen jälkeen palveluiden toteutus onnistuu operaattorin puolesta parhaissa tapauksissa muutamassa viikossa. Kaikki on taloyhtiölle vaivatonta.

Taloyhtiö ja operaattori sopivat yhdessä käyttöönottopäivän, jolloin palvelut alkavat. DNA tiedottaa uusista palveluista etukäteen kaikille asukkaille, jotta käyttöönotto menee sujuvasti. Prosessi voi haluttaessa edetä hyvinkin nopeasti, mutta yleensä on syytä varata pari kuukautta aikaa tiedonkulun takia. On hyvä antaa asukkaille aikaa tutustua uusiin palveluihin rauhassa.

Parhaan hyödyn uudesta nettiyhteydestä saa hankkimalla DNA:lta uuden, siihen sovitetun modeemin. Rekisteröityminen taloyhtiönetin käyttäjäksi onnistuu helposti joko nettisivun kautta tai olemalla yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun. 

Taloyhtiönetin neljä etua

  1. Nopea. Taloyhtiönetti mahdollistaa huippunopeat liittymät koteihin. Samalla se varmistaa, että asukkaat voivat nauttia kaikista tulevaisuudenkin netti- ja tv-palvelujen eduista.
  2. Edullinen. Taloyhtiösopimuksella asukkaan maksamat nettiyhteyden lisänopeuden ja tv-palveluiden kuukausihinnat jäävät jopa puoleen normaalihinnoista. Vaihtoehtoja on tarjolla jopa gigabittiin asti.
  3. Helppo. Kun taloyhtiö hankkii netin, siitä tulee vastikkeeseen kuuluva peruspalvelu. Asumismukavuus huipentuu, kun netti toimii vauhdilla ja varmasti. Taloyhtiölle kaikki on myös helppoa: ei tarvitse rakennuttaa itse mitään uutta tekniikkaa ja huoltopalvelu tulee operaattorilta.
  4. Varma. Operaattori vastaa yhteyksien teknisestä toimituksesta, tietoturvasta sekä netti-ja tv-palveluiden toimittamiseen tarvittavien laitteiden toiminnasta. Myös asukkaiden palvelun toimintavarmuus ja laatu on operaattorin asiakaspalvelun hoidossa.

Haluaisitko ehdottaa DNA Nettiä myös omaan taloyhtiöösi? Tutustu taloyhtiöille suunnattuihin huippunopeisiin ja edullisiin laajakaista- ja kaapelitelevisiopalveluihin ja lähetä meille viesti, niin otamme yhteyttä isännöitsijääsi!

Avainsanat:

nopea verkko kattava verkko 4G valokuitu Teknologiaa ja tekoälyä Nettiä ja nopeutta

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen