Ulkomaanpuhelut ja netinkäyttö ulkomailla

Matkapuhelimen käyttö voi olla vaivatonta myös reissussa. Tutustu!

In English    På svenska

 

EU-alueen verkkovierailuhinnat ja kohtuullisen käytön politiikka DNA:n kuluttajatuotteissa

Jäljempänä kuvattua hinnoittelua ja kohtuullisen käytön politiikkaa sovelletaan EU/ETA-alueella DNA:n kuluttajaliittymissä toistaiseksi 1.1.2023 alkaen.

Kun EU-roaming on kohtuullista ja ajoittaista, kaikki matkaviestintä EU/ETA-alueella laskutetaan kotimaan hinnalla. Kotimaan hinta on se liittymätyyppikohtainen yksikköhinta soitetuista puheluista, lähetetyistä viesteistä ja tiedonsiirrosta, jonka asiakas maksaa matkaviestinnästä Suomessa. Suomesta ulkomaille suuntautuvat puhelut ja viestit laskutetaan aina erillisen hinnaston mukaan.

Liittymätyyppikohtaisesti määritelty EU-datapaketti ilmaisee kohtuullisen tiedonsiirron määrän EU/ETA-alueilla. Tietyillä liittymätyypeillä liittymän kuukausimaksuun kuuluu rajaton tiedonsiirto Suomen lisäksi myös Pohjolan (Ruotsi, Norja, Tanska) ja Baltian (Viro, Latvia, Liettua) alueilla, eikä näillä alueilla käytetty tiedonsiirto kuluta liittymän EU-datapakettia. Lisätiedot näistä liittymätyypeistä on kerrottu alempana kohdassa Rajaton tiedonsiirto Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa.

Jos matkustat EU:n ulkopuolella voit hankkia DNA Reissudata -palvelun. Jos taas mielessäsi on ulkomaanpuheluiden hinnat, voit tutustua ulkomaan hintahakuun.

Suositellut verkot ja palvelut EU-alueella

DNA:n suosittelemat vierailuverkot ja verkoissa saatavilla olevat palvelut EU/ETA-alueella muuttuvat ajoittain. Ajantasaisen tilanteen maittain näet alla olevasta taulukosta. DNA:n asiakkaiden puhelimet valitsevat automaattisesti suositellun verkon. Ongelmatilanteissa ja peittoalueiden rajalla voit joutua valitsemaan verkon puhelimesta itse.

vinkit ulkomaille blogi

Lue asiantuntijan vinkit puhelimen käyttöön ulkomailla

Suuntaatko lomallasi ulkomaille? Näillä vinkeillä voit reissata huoletta, puhelin taskussa, totta kai!