Ota ensidigi haltuun

Onko otsallasi tuskan digi? Oman puhelimen saaminen on lapselle iso juttu. Kokosimme avuksesi tutkittua tietoa, muiden vanhempien kokemuksia ja lapselle sopivimmat laitteet, liittymät ja lisäpalvelut. Tutustu!

Ensimmäinen liittymä lapselle. Valitse sopivin:​

Hinnat ovat voimassa, kun otat liittymän uudelle puhelinnumerolle, ei koske numeronsiirtoja toiselta operaattorilta.

Koululaisten suosikki.

DNA Rajaton 4G 10M

15,99 €/kk/12 kk

Ei määräaikaa. Avausmaksu 4,90 €.
12 kk jälkeen 26,90 €/kk.

Netin maksiminopeus 10 Mbit/s
Netti Rajaton Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
Puhelut + viestit Rajaton
EU-data 18 Gt/kk

 

Suosituin liittymämme.

DNA Nopea 4G Rajaton Plus

19,99/kk/12 kk

Ei määräaikaa. Avausmaksu 4,90 €.
12 kk jälkeen 34,90 €/kk.

Netin maksiminopeus 150 Mbit/s
Netti Rajaton Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
Puhelut + viestit Rajaton
EU-data 23 Gt/kk

 

Edullinen ensiliittymä lapselle.

DNA Jämpti

9,99/kk/12 kk

Ei määräaikaa. Avausmaksu 4,90 €.
12 kk jälkeen 12,90 €/kk.

Netin maksiminopeus 1 Mbit/s
Netti Rajaton Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
Puhelut + viestit Käytön mukaan
EU-data 7 Gt/kk

 

Huom! Hinnat ovat voimassa, kun otat liittymän uudella puhelinnumerolla. Hinnat eivät koske numeronsiirtoja toiselta operaattorilta. Etu poistuu liittymätyypin vaihdon yhteydessä. Etämyynnin kautta tehdyillä sopimuksilla on 14 päivän peruutusaika. Tilaukseen sovelletaan DNA:n yleisiä sopimus- ja erityisehtoja.  

 

Tutkittua

Valintakriteerinä: nettiyhteys

Nettiyhteys on vanhemmille seitsemänneksi ja lapselle neljänneksi tärkein ominaisuus puhelimessa. Netissä ihastellaan muun muassa lifestyle- ja muotivlogeja, harraste- ja haastevideoita, tutoriaaleja ja musavideoita. Niitä löytyy YouTubesta, jota joka viides 5–12-vuotias katsoo päivittäin. Erityisen kuumaa kamaa ovat My day -videot, joilla raportoidaan päivän tärkeimmät tapahtumat matikannumerosta purkkatestimoniaaleihin ja isoveljen kivoimpiin kavereihin. Sama pätee niin lapsiin kuin aikuisiinkin: enemmän toimivaa nettiä, vähemmän harmia ja kiukkua.

Valintakriteerinä: yhteydenpito Whatsappin kautta

Hellyttävistä emojikeskusteluista kohti haparoivaa kirjoitustaitoa, karttuvaa kielitaitoa ja sosiaalista älykkyyttä. 80 prosenttia 5–12-vuotiaista käyttää WhatsAppia päivittäin tai useita kertoja viikossa. Tämä vaatii älypuhelimen. Jokainen perhe päättää itse, missä tahdissa sovellukset tulevat lapsen elämään, mutta ikäraja WhatsAppissa on 16. Kuitenkin jo ekaluokkalaiset luovat ryhmiä, joissa sovitaan, mistä Tiktok-idoleista tänään tykätään, minkä väriset donitsit puetaan luokkakuvaan ja mistä välkällä höpistään.
 

* Lähde: DNA:n koululaistutkimus 2021. Tiedonkeruu toteutettiin helmikuussa 2021 ja siihen osallistui kaiken kaikkiaan 1004 ikäryhmässä 5–16-vuotiaiden lasten vanhempaa/huoltajaa. Tutkimuksen toteutti DNA:n kanssa yhteistyössä Nepa Insight Oy.

Tiedätkö, mitkä ovat vanhempien mielestä 4 tärkeintä asiaa lapsen liittymää valittaessa?

Kysyimme taannoin Facebookissa, mitä asioita ihmiset pitävät tärkeinä lapsen liittymää valittaessa. Useiden saamiemme vastausten joukosta korostui selkeästi neljä asiaa.