Ensimmäinen puhelin lapselle

Kohta ne koulunkellot soivat ja tuovat mukanaan monta uutta asiaa. Oma puhelin on yksi niistä.

Hienoin ja kallein puhelin koululaiselle?

Ei sinne päinkään – satasella pääsee jo vauhtiin! Ikioma puhelin on monelle lapselle pitkään ja hartaasti odotettu juttu, joka hyödyn ja huvin ohella tuo myös tukea ja turvaa koulutaipaleensa aloittaneelle pienelle. Ota nämä vinkit huomioon, kun valitset lapselle ensipuhelinta ja lapsen ensimmäistä liittymää ja tutustu muiden vanhempien valintakriteereihin - mukana poimintoja DNA:n koululaistutkimuksesta.*

Täydennä ensipuhelin sopivalla liittymällä

Kun kiinnität liittymää valitessa huomiota näihin asioihin, varmistat että uusi puhelin tarjoaa iloa ja turvaa paitsi pikkuiselle, myös koko perheelle.

Sopivasti rajoituksia, ei yllätyslaskuja  

Lasten liittymiin asetettavat käyttörajoitukset, kuten estot palvelunumeroihin tai sovelluskaupan käyttöön, tarjoavat tehokkaan tavan pitää yllätyslaskut poissa postiluukusta. Voit lukea täältä lisää puhelinliittymiin asetettavista rajoituksista.

Toinen tapa välttää kulmakarvoja nostattavat laskut, on prepaid-liittymän ottaminen lapselle. Lue lisää DNA:n prepaid-liittymistä.

Hinta käytön mukaan

Rajattomasti viestejä ja puheluita kiinteään hintaan, vaiko maksu käytön mukaan? Netti huippunopeudella tai perusvauhdilla? DNA:lta löytyy eri käyttötarkoituksiin sopivia liittymiä useista eri hintaluokista, voit tutustua eri vaihtoehtoihin täällä.

Kaikki DNA:n liittymät sisältävät rajattoman netin, eli kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa puhelimella voi käyttää nettiä niin paljon kuin tarvitsee. Netin nopeus puolestaan on valittavissa sen mukaan, onko tarve ensisijaisesti yhteydenpitoon, vai kenties lisäpotkua vaativaan pelaamiseen tai videoiden katseluun.
 

DNA Mini

  • Netin maksiminopeus 10 Mbit/s
  • Netti Rajaton Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Puhelut ja viestit Käytön mukaan
  • EU Data 21 Gt/kk
14,99 €/kk/12 kk
Jatkossa 19,99 €/kk. Ei määräaikaa. Avausmaksu 6,90 €

 

Katso kaikki liittymävaihtoehdot

* Hinnat ovat voimassa, kun otat liittymän uudelle puhelinnumerolle, ei koske numeronsiirtoja toiselta operaattorilta.

Muista tietoturva myös lapsen puhelimeen

Lapsen ja koko perheen laitteiden, myös puhelimien turvaksi, kannattaa hankkia kattava suojaus DNA Digiturvalla. Se mahdollistaa lapsen puhelimeen mm. aikarajat netinkäytölle, lapsen käyttämien sovellusten hallinnan ja haitallisten sisältöjen estämisen. DNA Digiturvan ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

DNA Digiturva – kokeile kuukausi maksutta

jatkossa alk. 6,90 €/kk
Ei määräaikaa.

Tilaa DNA Digiturva

Tutkittua

Hinnalla on merkitystä

5-12-vuotiaiden lasten ensimmäisen puhelimen tärkeimmät valintaperusteet ovat hinta, helppokäyttöisyys ja yhteydenpito. Yleisin hintaluokka 5-16-vuotiaiden lasten puhelimille on 101-200 €. 13-16-vuotiaiden lasten puhelimiin käytetään enemmän rahaa kuin 5-12-vuotiaiden puhelimiin. Yli puolella 13-16-vuotiaista lapsista on yli 200 € maksava puhelin. 

5-12-vuotiaiden lasten nykyisen puhelimen kerrotaan maksaneen tyypillisesti alle 200 € tai lapsella on käytössään kierrätetty vanhempi puhelin. 

Uusi malli, tallennustila, puhelimen merkki ja suorituskyky ovat tärkeämpiä 13-16-vuotiaille verrattaessa 5-12-vuotiaisiin. 

 

Puhelin on myös pelikone

Puhelimella pelaa päivittäin 53 % 5-16-vuotiaista lapsista. Luku on kasvanut hieman vuodesta 2021. Minecraft, Among Us, Pokemon Go ja Brawl Stars ovat suosituimmat pelit 5-12-vuotiaiden lasten keskuudessa. 13-16-vuotiaiden lasten suosituimpien pelien kärjessä ovat Minecraft, Hay Day, Pokemon Go sekä Fortnite. 

Joka kymmenes 5-12-vuotiaan vanhemmista ei tiedä mitä pelejä heidän lapsensa pelaa. 13 vuotta täyttäneiden lasten kohdalla osuus nousee 33 %:iin. 

 

* Lähde: DNA:n vuotuinen koululaistutkimus selvittää 5–16-vuotiaiden lasten ja nuorten puhelimen hankintaa ja käyttötarkoituksia sekä puhelimen käyttöön liittyviä ilmiöitä. Tutkimuksen toteutti DNA:n kanssa yhteistyössä Nepa Insight Oy. Tutkimukseen osallistui 2022 kaikkiaan 1006 ikäryhmässä 5–16-vuotiaiden lasten vanhempaa/huoltajaa. Tiedonkeruu tapahtui helmikuussa 2022 Nepan online-paneelissa.

Vaikea valita? Anna Apurin auttaa!

Tutustutaan vaihtoehtoihin ja valitaan lapsellesi sopivimmat palvelut ja laitteet, liittymät tai lisäpalvelut. Soita, aloita chat tai varaa palveluaika.

Lapsen ensipuhelin käyttökuntoon

Liittymät, lisäpalvelut ja vaikka ruutuaika valmiiksi asennettuna. DNA Apuri auttaa!