Tarjouksia ja vinkkejä turvalliselle koulutielle

Oma puhelin tuo turvaa ja iloa pienen koululaisen päivään. Yhdessä aikuisen kanssa on mukavaa opetella puhelimen käyttöä ja sopia pelisäännöistä. Koululaiselle sopivat puhelimet, liittymät ja turvaa tuovat lisäpalvelut löydät tältä sivulta.

5 vinkkiä koulun alkuun

Puhelimen käytön harjoittelu, sopivan liittymän valinta, tärkeiden numeroiden tallentaminen, ensimmäisen puhelun soittaminen, turvaa tuovat lisäpalvelut, mahdollinen nettikäyttö ja ne pelisäännöt – monta näkökulmaa ja uutta asiaa.

Näillä vinkeillä kannattaa aloittaa

 1. Opetellaan yhdessä Lapsi tarvitsee puhelimen käytössä opastusta ja tukea, mutta myös paljon kuuntelua, läsnäoloa ja yhdessä tekemistä, jotta hän oppii käyttämään puhelinta hyvien tapojen mukaan. Lapsi ja aikuinen voivat laatia netinkäytön sääntöjä myös yhdessä.
 2. Yhteiset pelisäännöt Pelaaminen ja netissä surffailu eivät ole pelkästään huonoja asioita. Monet pelit auttavat oppimisessa ja kehittävät ongelmanratkaisukykyä. Kohtuus ruutuajassakin on hyväksi, joten kannattaa sopia säännöistä etukäteen ja pitää niistä kiinni.
 3. Rajoja rakkaudella Tekniset suojaukset ovat hyvä apukeino, mutta ne eivät korvaa yhteisesti sovittuja sääntöjä ja vanhempien läsnäoloa. Kannattaa esimerkiksi sopia, että omaa puhelinta ei saa antaa muiden käyttöön.
 4. Mitä saa jakaa – ja mitä ei Sosiaalinen media perustuu tiedon jakamiselle. On siis oltava tarkka, mitä netissä jakaa. Lasten voi olla vaikeaa arvioida, mitä tietoja ja kuvia itsestä voi huoletta kertoa tai jakaa. Esimerkkien kautta lapsi ymmärtää paremmin, mikä on yksityisen ja julkisen tiedon ero. Yksityistä tietoa ovat muun muassa koko nimi, kotiosoite ja salasanat.
 5. Nollatoleranssi kiusaamiselle, myös netissä Lapsen kanssa kannattaa keskustella siitä, mikä on sopimatonta käyttäytymistä ja miksi. Esimerkkien kautta lapsi oivaltaa, että kiusaaminen ei varmasti tunnu kivalta. Lasta kannattaa rohkaista kertomaan paitsi hyvistä, myös huonoista kokemuksista. Kiusaaminen on kiellettyä kaikilla päätelaitteilla.

Pienelle koululaiselle sopiva puhelin: 

Huawei Y6 2017

 • Kevyt ja taskukokoinen puhelin
 • Pitkäkestoinen akku
 • 5 tuuman kosketusnäyttö
 • 2 kameraa

Tarjous voimassa 19.8. asti tai niin kauan kuin tuotetta riittää.

Pienille ja isommille sopivat liittymät: 

DNA Paketti

 • Rajaton 1 Mbit/s 4G-netti Suomessa, ei datakattoa. Netin nopeus riittää hyvin yhteydenpitoon.
 • Sopiva ensimmäiseksi liittymäksi. Sis. 200 min ja 200 tekstiviestiä kotimaassa ja EU/ETA-alueella.
 • Mukana 5 Gt/kk EU-datapaketti.

Tarjous voimassa 30.9.2018 saakka.

DNA Nopea 4G Paketti

 • Nopea netti ahkeralle surffaajalle, joka haluaa pelata ja katsoa videoita.
 • Rajaton 100 Mbit/s 4G-netti, ei datakattoa.
 • Sis. 200 min ja 200 tekstiviestiä kotimaassa ja EU/ETA-alueella.
 • Mukana 10 Gt/kk EU-datapaketti.

Lisää turvaa ja mukavampi koulutie:

Screenor-näytönsuojalasi Huawei Y6 2017 -puhelimelle

Koululaisen puhelimen paras ystävä. Näkymätöntä suojaa, koska meneville sattuu.

JBL T450BT langattomat kuulokkeet

Kevyet Bluetooth-kuulokkeet ovat kokoontaitettavat, joten ne kulkevat mukavasti mukana vaikka repussa.

Deezer Family soi yhdellä kuukausimaksulla koko perheelle

Deezer Family -musiikkipalvelu soi nyt yhdellä kuukausimaksulla koko perheen luureissa ja muissa laitteissa. Yli 53 miljoonaa kappaletta ja omat soittolistat jopa 6 perheenjäsenelle.

Musiikkipalvelussa on yksi päätili, jonka lisäksi voit avata halutessasi jopa 5 käyttäjäprofiilia. Ne toimivat itsenäisesti kuten Deezer Premium+, jossa jokaiselle perheenjäsenelle on omat suosikit, soittolistat ja Deezer Flow.