WhatsApp-opas ensikertalaisille

WhatsApp on kätevä ja maksuton pikaviestisovellus kaikenikäisille. WhatsAppilla pidät helposti yhteyttä ystäviin, kotoa pois muuttaneisiin lapsiin tai vaikka lapsenlapsiin. Viestien lähettäminen on kätevää, oli sitten kyse tekstistä, kuvasta, äänestä tai vaikka sijainnista.

WhatsAppilla meni hiljattain miljardin käyttäjän raja rikki. On kuitenkin edelleen monia, joille kyseinen sovellus ei ole vielä tuttu. Jos olet yksi heistä, tässä opas, joka kertoo miten WhatsApp toimii:

1. WhatsAppin lataus puhelimeen

Alun alkajaisiksi on sovellus ladattava älypuhelimeen, jossa on voimassaoleva datapaketti. Lataa tästä WhatsApp iOSlle, Androidille tai Windows Phonelle.

2. Käyttöönotto

Ladattuasi ja avattuasi WhatsAppin näppäile sovellukseen puhelinnumerosi. Sovellus vahvistaa puhelinnumeron lähettämällä siihen tekstiviestillä aktivointikoodin. Vahvistusviestin vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään.

3. Profiilin luonti

Seuraavaksi voit lisätä profiilikuvan sekä nimen tai nimimerkin, joiden perusteella muut WhatsApp-käyttäjät tunnistavat sinut.

4. Valmis viestittelyyn!

Yhteystiedoista löytyvät kaikki ne puhelimesi yhteystiedot, jotka ovat WhatsApp-käyttäjiä. Jos kukaan yhteystiedoistasi ei ole vielä ottanut WhatsAppia käyttöön, voit lähettää heille kutsun.

 

Tässä vielä viisi esimerkkiä, mihin kaikkeen WhatsAppia voi käyttää:

  • Ryhmäkeskusteluilla viestittelet helposti perheen yhteisistä asioista koko porukalle yhdellä viestillä

  • Jos sovit ystäväsi kanssa tapaamisen lähipuistossa, voit lähettää suoraan sijaintisi sen sijaan, että yrittäisit kuvailla hänelle lähintä pensaikkoa.

  • Yksittäisten lomakuvien ja -videoiden jakaminen onnistuu nopeasti viestillä

  • Ääniviestillä saat asiasi sanottua silloinkin, kun aika ei riitä näpyttelyyn

  • Jos vaikka hotellilta löytyy avoin langaton verkko, voit ulkomailtakin soittaa edullisesti kotiin verkkoyhteydellä toimivalla WhatsApp-puhelulla.

Avainsanat:

sovellukset some

Kommentit (4)

Pete
28.08.2019 14:45
Kuinka liitytään WhatsApps ryhmään?
Heppu
07.09.2019 06:02
Voinko poistaa paikalla olo tietoni valitsemiltani henkilöiltä? Miten se tapahtuu?
huono juttu
10.12.2019 09:55
En anna puhelinnumeroani kellekään yleiseen jakoon. Siis whatsup ei ole hyvä.
keke
12.12.2019 12:02
Timeni ja puhelinnumeroni automaattisesti viestin yhteyteen ilman että niitä tarvitsee erikseen kirjoittaa?