Blogit

Vaasassa voi nyt valita kotiin kiinteän netin DNA:lta

DNA on panostanut kahden viime vuoden aikana merkittävästi Vaasan talousalueen laajakaista- ja tv-palveluihin. Vaasalaisissa taloyhtiöissä voidaan nyt surffailla netissä ja katsella teräväpiirtolähetyksiä DNA:n huippunopeassa valokuituverkossa.

”Vaasalaisilla kiinteistönomistajilla ja taloyhtiöillä on nyt kovasti odotettu vaihtoehto kiinteän laajakaistan palveluntarjoajaa valitessaan. Nyt onkin hyvä hetki vertailla sekä hintoja että palvelua”, toteaa DNA:n Vaasan alueen myyntipäällikkö Kaj Ohls.

Helpotusta taloyhtiön arkeen

DNA on paketoinut taloyhtiöpalvelunsa siten, että kaikki tilauksesta laskutukseen hoituu yhden luukun kautta. Tämä helpottaa isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden arkea merkittävästi. Taloyhtiöille operaattorin valinnassa tärkeitä ovat helppous ja yhteyksien nopeus, ja asukkaille peruspalveluiden ohella tarjottavat lisäpalvelut.

”Asunto-osakeyhtiöissä ollaan kiinnostuneita erityisesti laajakaistan lisänopeuksien saatavuudesta, televisiopalveluista ja langattomista WiFi- eli wlan-päätelaitteista”. Ohls kertoo.

Lisäpalveluiden merkitys kasvaa asukkaiden ja taloyhtiön arjessa esimerkiksi asukasviestinnän digitalisoituessa.

”Paperitiedotteista ollaan siirtymässä sähköiseen viestintään. Vastaamme tähän tarpeeseen tarjoamalla taloyhtiöihin uudenlaisia työkaluja, joilla voidaan viestiä suoraan asukkaiden älypuhelimiin ja porraskäytävänäytöille nopeasti ja luontoa ja rahaa säästäen”, kertoo Ohls.

”Käyttöönoton ja asioinnin palveluntarjoajan kanssa pitää olla taloyhtiölle helppoa ja mutkatonta. Meidän DNA:laisten tehtävänä on tehdä asiakkaidemme arjesta vaivattomampaa ”, Ohls painottaa.

Viihtyminen ja yhteydenpito vaativat vauhtia

DNA:n valokuituverkko vastaa vaativankin käyttäjän tarpeisiin. Verkon rakentamisen myötä DNA on lisännyt kapasiteettia myös mastoihin, joten verkko on parempi sekä mobiiliyhteyksien että kiinteän verkon puolella.

”Tarjolla on markkinoiden uusinta laajakaistateknologiaa, joka mahdollistaa merkittävästi lisää kapasiteettia ja netin suorituskykyä. Teho ei lopu kesken ja vauhtia riittää”, Ohls toteaa.

Laadukas laajakaista on kotona viihtymisen kannalta entistä merkittävämpi tekijä. Työ, harrastukset, viihde ja yhteydenpito hoituvat yhä useammin verkon välityksellä.

Perinteisen television rinnalle ja ohikin ovat nousseet uudenlaiset tavat katsoa sisältöjä, ja niihin tarvitaan nopeita, häiriöttömiä yhteyksiä.

DNA:n valokuituverkon ansiosta kotona voidaan käyttää sisältöjä IP-verkon yli eri laitteilla yhtä aikaa. Lapset katsovat tabletilta piirrettyjä, perheen futisfanit seuraavat Mestareiden Liigaa, ja samaan aikaan osa perheestä katsoo televisiosta, kun tähdet tanssivat.

Kotona ollaankin netissä yhä useammalla laitteella samanaikaisesti. Käyttökokemus on suoraan sidoksissa nettiyhteyden laatuun ja nopeuteen. DNA saavutti tänäkin vuonna ykkössijan kuluttaja-asiakkaiden tyytyväisyyttä omaan laajakaistaoperaattoriinsa mittaavassa EPSI-tutkimuksessa. *)

DNA:lla on kattava tv-kanavavalikoima – tilattavissa on myös useita Ruotsin kanavia teräväpiirtona. Uudenlainen Anroid TV -laite, DNA TV Hubi yhdistää netin, television ja sovellukset yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi ja mahdollistaa myös 4K-kuvanlaadun.

Pikipruukin asukkaille nopeaa nettiä

DNA toimittaa pian laajakaista- ja televisiopalvelut Kiinteistö Oy Pikipruukin asuintaloihin Vaasassa. Sopimus kattaa noin 3 600 asuntoa. Verkon laajennustyöt jatkuvat ensi syksyyn, ja kaikki Pikipruukin asunnot ovat kytkettynä DNA:n verkkoon vuoden 2021 alkupuolella.

Samassa yhteydessä DNA laajentaa valokuituverkkoaan edelleen.

”Verkkotöiden edetessä DNA:n kiinteän verkon palvelujen saatavuus laajenee myös muille tällä alueella”, Ohls kertoo.

DNA:n laajakaistapalvelu tulee Pikipruukin huoneistoihin vuokraan sisältyvänä palveluna 10 Mbit/s perusnopeudella. Asukkaat voivat halutessaan tilata lisää nopeutta jopa gigaan saakka.

Kaikkiin Pikipruukin kiinteistöihin tuodaan myös DNA:n kaapeli-tv-palvelut. Asukkaille toimitetaan tietoa palvelujen käyttöönoton aikataulusta hyvissä ajoin ennakkoon.

*) EPSI Rating Matkaviestintä 2019 / Laajakaista

Avainsanat:

nopea verkko asiakkaat laitteet

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu