Blogit

Työelämä on maraton, ei pikajuoksu – muista nämä 3 vinkkiä, jotta jaksat

Työkyky ja -hyvinvointi ovat usean eri tekijän muodostama summa, johon vaikuttavat myös muuttuvat elämäntilanteet. Meistä jokainen on itse vastuussa niin henkisen kuin fyysisenkin toimintakyvyn ylläpidosta. Samaan aikaan työnantajat haluavat tukea henkilöstönsä hyvinvointia ja työkykyä. Työkyvyn ylläpito onkin jatkuvaa yhteistyötä näiden kahden välillä. 

Sinä vastaat omasta jaksamisestasi

"Ei minulla ole työkykyhaasteita, pärjään kyllä – mutta joku naapurin siskon veli olisi joskus jotain tukea tarvinnut". Näinhän moni meistä ajattelee, mutta kuitenkin suurin osa kohtaa työurallaan haasteita, joista ei selviä ilman apua. Yleensä ajattelemme, että kenties työkykyyn liittyvät haasteet tulevat eteen, kun olen vanhempi, mutta näin ei todellakaan ole. Itsensä johtaminen ja työkykyjohtaminen ovat läsnä koko työelämän, näin varmistetaan hyvinvoiva työyhteisö ja elämä.

3 vinkkiä, joilla huolehdit omasta työssä jaksamisestasi

1. Tee sitä, mikä sinua oikeasti kiinnostaa ja on arvojesi mukaista.
Antti Tuiskua siteeraten, "Mä pyöritän peppua vain rahan takii", ei loppupelissä vie sinua pitkälle. Pitää muistaa, että elämässä on aina niitä asioita, jotka eivät ole niin mieluisia, mutta silti ne on tehtävä. Tärkeintä on, että nautit suurimmasta osasta työtehtäviäsi.

2. Työuran aikana sinun on itse pidettävä osaamisestasi huolta.
Kyllä juuri näin, työssäoppiminen ja aktiivinen itsensä kehittäminen ovat SINUN vastuullasi, työnantajasi tukee sinua kyllä. Sama koskee myös oman hyvinvointisi johtamista.

3. Työurasi aikana voi tulla tilanteita, jotka heikentävät mahdollisuuksiasi suoriutua tehtävästä.
Voit sairastua, läheisesi voi sairastua, voit kohdata henkilökohtaisen kriisiin parisuhteesi kautta tai olet vain ajanut itsesi liialla työmäärällä kestämättömään tilanteeseen. Näihin kaikkiin tilanteisiin löytyy valtavasti tukimuotoja, mutta tunnistatko itse tilanteet ja osaatko käyttää palveluita ajoissa avuksesi? Esimerkiksi käythän avointa keskustelua esimiehesi kanssa tilanteestasi?  Voit käyttää myös työterveyshuoltoa tukenasi – työterveydestä saa tukea myös elämän haastaviin tilanteisiin, ei vain sairauksiin.

Toivottavasti osaat hyödyntää kaikkia työyhteisösi työkykyjohtamisen palveluita ja välineitä, sillä ne on luotu vain ja yksinomaan sinun parhaaksesi. Näitä tukevat myös julkisten palveluiden, kuten vaikkapa KELA:n tarjoamat kuntoutukset ja perhevapaat. 

Meillä DNA:lla työkykyjohtaminen on sitä, että yhtiössä on oikeat ihmiset, oikeassa paikassa ja oikein johdettuna. Päämäärämme on kirkas: hyvinvoiva ja laadukasta elämää nauttiva DNA:lainen kaikissa elämänsä vaiheissa. Työ on vain osa elämää. Tämän vuoksi tavoitteemme on elää työelämää niin, että jokainen DNA:lainen voi jäädä vanhuuseläkkeelle hyvässä kunnossa.

Sinä itse määrität työkykysi – nyt ja tulevaisuudessa.

 

DNA valittiin vuonna 2019 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa. Lisäksi DNA valittiin kesäkuussa 2019 yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista - DNA sijoittui parhaana suomalaisyrityksenä suurten yritysten sarjassa sijalle 13.

Avainsanat:

hyvinvointi työilmapiiri tulevaisuus DNAlaiset työpaikat Töitä ja oppimista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen