Työelämä on maraton, ei pikajuoksu – muista nämä 3 vinkkiä, jotta jaksat

Työkyky ja -hyvinvointi ovat usean eri tekijän muodostama summa, johon vaikuttavat myös muuttuvat elämäntilanteet. Meistä jokainen on itse vastuussa niin henkisen kuin fyysisenkin toimintakyvyn ylläpidosta. Samaan aikaan työnantajat haluavat tukea henkilöstönsä hyvinvointia ja työkykyä. Työkyvyn ylläpito onkin jatkuvaa yhteistyötä näiden kahden välillä. 

Sinä vastaat omasta jaksamisestasi

"Ei minulla ole työkykyhaasteita, pärjään kyllä – mutta joku naapurin siskon veli olisi joskus jotain tukea tarvinnut". Näinhän moni meistä ajattelee, mutta kuitenkin suurin osa kohtaa työurallaan haasteita, joista ei selviä ilman apua. Yleensä ajattelemme, että kenties työkykyyn liittyvät haasteet tulevat eteen, kun olen vanhempi, mutta näin ei todellakaan ole. Itsensä johtaminen ja työkykyjohtaminen ovat läsnä koko työelämän, näin varmistetaan hyvinvoiva työyhteisö ja elämä.

3 vinkkiä, joilla huolehdit omasta työssä jaksamisestasi

1. Tee sitä, mikä sinua oikeasti kiinnostaa ja on arvojesi mukaista.
Antti Tuiskua siteeraten, "Mä pyöritän peppua vain rahan takii", ei loppupelissä vie sinua pitkälle. Pitää muistaa, että elämässä on aina niitä asioita, jotka eivät ole niin mieluisia, mutta silti ne on tehtävä. Tärkeintä on, että nautit suurimmasta osasta työtehtäviäsi.

2. Työuran aikana sinun on itse pidettävä osaamisestasi huolta.
Kyllä juuri näin, työssäoppiminen ja aktiivinen itsensä kehittäminen ovat SINUN vastuullasi, työnantajasi tukee sinua kyllä. Sama koskee myös oman hyvinvointisi johtamista.

3. Työurasi aikana voi tulla tilanteita, jotka heikentävät mahdollisuuksiasi suoriutua tehtävästä.
Voit sairastua, läheisesi voi sairastua, voit kohdata henkilökohtaisen kriisiin parisuhteesi kautta tai olet vain ajanut itsesi liialla työmäärällä kestämättömään tilanteeseen. Näihin kaikkiin tilanteisiin löytyy valtavasti tukimuotoja, mutta tunnistatko itse tilanteet ja osaatko käyttää palveluita ajoissa avuksesi? Esimerkiksi käythän avointa keskustelua esimiehesi kanssa tilanteestasi?  Voit käyttää myös työterveyshuoltoa tukenasi – työterveydestä saa tukea myös elämän haastaviin tilanteisiin, ei vain sairauksiin.

Toivottavasti osaat hyödyntää kaikkia työyhteisösi työkykyjohtamisen palveluita ja välineitä, sillä ne on luotu vain ja yksinomaan sinun parhaaksesi. Näitä tukevat myös julkisten palveluiden, kuten vaikkapa KELA:n tarjoamat kuntoutukset ja perhevapaat. 

Meillä DNA:lla työkykyjohtaminen on sitä, että yhtiössä on oikeat ihmiset, oikeassa paikassa ja oikein johdettuna. Päämäärämme on kirkas: hyvinvoiva ja laadukasta elämää nauttiva DNA:lainen kaikissa elämänsä vaiheissa. Työ on vain osa elämää. Tämän vuoksi tavoitteemme on elää työelämää niin, että jokainen DNA:lainen voi jäädä vanhuuseläkkeelle hyvässä kunnossa.

Sinä itse määrität työkykysi – nyt ja tulevaisuudessa.

 

DNA valittiin vuonna 2019 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa. Lisäksi DNA valittiin kesäkuussa 2019 yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista - DNA sijoittui parhaana suomalaisyrityksenä suurten yritysten sarjassa sijalle 13.

Avainsanat:

hyvinvointi työilmapiiri tulevaisuus DNAlaiset työpaikat Töitä ja oppimista

Kommentit (3)

Hande
10.07.2019 12:02
On upeata, että työnantaja tukee työntekijää kokonaisvaltaisesti. Siviilielänän haasteet kun voivat vaikuttaa työpanokseen merkittävästi, hyötyvät tästä molemmat osapuol...
On upeata, että työnantaja tukee työntekijää kokonaisvaltaisesti. Siviilielänän haasteet kun voivat vaikuttaa työpanokseen merkittävästi, hyötyvät tästä molemmat osapuolet.

Näytä kokonaan

Henkka
17.07.2019 10:21
Hyviä vinkkejä! Kiinnostaisi tietää, että miten DNA:lla ennaltaehkäistään esim. pitkät huonoista työasennoista johtuvat sairaspoissaolot (esim. selkä- ja harkiajumit) ja...
Hyviä vinkkejä! Kiinnostaisi tietää, että miten DNA:lla ennaltaehkäistään esim. pitkät huonoista työasennoista johtuvat sairaspoissaolot (esim. selkä- ja harkiajumit) ja varmistetaan, että ihminen on "hyvinvoiva ja laadukasta elämää nauttiva DNA:lainen kaikissa elämänsä vaiheissa"

Näytä kokonaan

Justme
30.07.2019 14:02
DNA:lla näyttää olevan hyvä meno! Eivät näköjään kuitenkaan taida harrastaa vuoropuhelua, kun nm. Henkan kommenttiin ei ole vieläkään vastattu mitään! :D

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.