Monella saattaa mennä sormi suuhun, kun puhelinliittymää pitäisi päivittää tai tehdä siihen esimerkiksi lapsilukko nuorimpien perheenjäsenten ensimmäisiä puhelimia hankittaessa. Minkälainen liittymä sitten sopii parhaiten mihinkin tilanteeseen? Vastauksia on luonnollisesti useita, mutta keräsimme tähän artikkeliin muutaman vinkin, joiden avulla saa varmasti ohjattua päätöstään oikeaan suuntaan.
Apunamme artikkelissa toimi Vantaan Tammiston DNA Kaupan myymäläpäällikkö Lasse Lundström, joka vuosien kokemuksensa ansiosta tuntee hyvin erilaiset liittymäasiakkaiden tarpeet. Liittymän oston tarkastuslistamme onkin kerätty useiden asiakkaiden suusta kuultujen kysymysten perusteella.
Viiden kohdan tarkistuslista uuden liittymän hankintaan
-
“Useimmille asiakkaille tärkein asia on netti ja sen nopeus. Meillä DNA:lla kaikissa puhelinliittymissä netit ovat käytöltään rajattomia, joten nopeus on ainoa asia joka pitää päättää”, Lasse Lundström kertoo.
-
Nettitarpeiden lisäksi uutta liittymää hankittaessa on tärkeää päättää puheluiden ja tekstarien määrä. Paljon puhuvalle ja tekstaavalle suositellaan rajatonta liittymää, jolloin omaa puhelimen käyttöä ei tarvitse seurailla liikaa. Jos taas puhelintaan käyttää lähinnä netin kautta viestittelyyn ja puheluidenkin määrä on pienempi, voi hyvä vaihtoehto olla minuuttihintaiset puhelut, jotka tulevat pienillä puhelumäärillä halvemmiksi kuin rajaton puhepaketti.
-
Haluatko, ettei liittymäsi näy numeropalveluissa? Tällöin suositus on ottaa salainen numero, jolloin numeroa ei löydy numeropalvelusta. Kannattaa muistaa, että kun numero on julkinen, numeropalveluissa näkyy sekä liittymän käyttäjän nimi että osoite. Osoitetiedot on kuitenkin mahdollista salata erikseen jolloin vain henkilön nimi näkyy.
-
Ulkomaan netin käyttö on monelle nykyään tärkeä ominaisuus liittymässä. Tietyissä DNA:n liittymissä on kuukausihintaan kuuluva EU/ETA datapaketti, jolloin nettiä voi käyttää 10 Gt tai 15 Gt kuukaudessa EU-alueella. Liittymissä, joissa ei ole EU/ETA datapakettia, noudatetaan EU-perusmaksua, joka on 0,0057 euroa jokaista kulutettua megatavua kohden. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos nettiä käyttää ulkomailla vain satunnaisesti, ei erillinen datapaketti ole välttämätön. Jos netinkäyttöä vaativia reissuja taas on säännöllisemmin – esimerkiksi 3–4 kertaa vuodessa – tulee EU/ETA -datapaketti varmasti hyödylliseksi.
-
Viides asia, joka uutta liittymää hankkiessa tulee ottaa huomioon, on mahdolliset palvelunumeroiden estot. Estoluokkia löytyy neljällä eri tasolla: P4 on kaikista luokista kevyin ja P1 rajoittavin. P1 sulkee myös kaikki palvelunumerot sitä alemmista luokista ja P2 sitä alemmista ja niin edelleen. Tässä vielä summaus eri estoluokista:
P1 - Yleishyödylliset palvelut: aikataulut, uutiset, tiedotusnumerot, numerotiedustelut, tai taksin tilaaminen
P2 - Asiointipalvelut: lääkäri-, laki- ja veropalvelut, maksupalvelut kuten juoma- ja elintarvikeautomaatit, pizzan tai matkalipun maksaminen (esim. HSL Mobiililippu), sekä lahjoitukset puhelimitse
P3 - Ajanvietepalvelut: Älypuhelimen sovelluskaupat, kohtauspaikat, leffaliput, TV-visat, sekä tv-ohjelmien äänestykset
P4 - Aikuisviihdepalvelut
Meiltä DNA:lta saat liittymän ihan jokaiseen tarpeeseen, ja kaikki liittymämme on varusteltu edullisilla hinnoilla ja nopealla, rajattomalla netillä. Ota siis listamme haltuun ja lähde asioimaan lähimpään DNA Kaupan myymälään tai verkkokauppaamme. Osaavat myyjämme ja asiakaspalvelijamme osaavat myös auttaa oikeanlaiseen päätökseen ohjaamisessa ja netissä avuksi voit käyttää puhelinliittymien vertailua.