Blogit

Lähdetään videopiknikille! 4+1 vinkkiä onnistuneen etäpiknikin järjestämiseen

Vallitsevat poikkeusolot vaikuttavat myös vapun viettoon. Onneksi teknologia mahdollistaa vaihtoehtoisia juhlimismuotoja: perinteisen vappupiknikin sijaan voi piknikviltin levittää vaikkapa omalle pihalle tai olohuoneeseen ja pyytää ystäviä sekä läheisiä osallistumaan etäyhteyksien välityksellä! Keräsimme artikkeliimme 4+1 vinkkiä onnistuneen etäpiknikin järjestämiseen.

1. Valitse videopuhelupalvelu

Aivan ensimmäisenä kannattaa valita palvelu, jossa videopiknik järjestetään. Vaihtoehtoja on monia, mutta helpommaksi piknikin järjestämisen tekee palvelu, joka mahdollisimman monella on jo valmiiksi käytössä. Tästä hiljattain julkaisemastamme artikkelista löytää vinkkejä erilaisista videopuhelupalveluista.

Palveluista voi useimmiten lähettää kalenterikutsun, josta pystyy suoraan liittymään videoyhteyteen, kun sen aika on. Kannattaa lähettää kutsu hyvissä ajoin, jotta kaikki halukkaat pääsevät varmasti paikalle!

Ennen puhelun järjestämistä on fiksua myös tarkistaa, että kodin laitteet ovat ajan tasalla ja sopivat videopuheluihin. Me suosittelemme 5G-yhteydet mahdollistavaa puhelinta, jotta videopuhelut eivät pätki, vaikka paikalla olisi useampikin osallistuja. 5G:tä tukevia puhelinmalleja löydät kootusti esimerkiksi täältä.

2. Tarjoilut kuntoon

Mitä olisikaan piknik ilman kunnon eväitä? Puhelimien sovelluskaupat ovat täynnä erilaisia reseptisovelluksia ja internetistä löytää myös paljon erilaisia ohjeita, joten kannattaa rohkeasti lähteä selailemaan. Hyviä reseptejä löytää muun muassa K-Ruoan ja Valion sovelluksista. Erinomaisia englanninkielisiä ohjeita taas löytää Tasty-nimisestä sovelluksesta. Näistä kaikista löytyy oivat ohjeet esimerkiksi klassisen vappuherkun eli perunasalaatin loihtimiseen. Muita vinkkejämme vappupiknikin eväiksi ovat tippaleipä, munkit sekä joka vapun ehdoton palanpainike eli sima.

Lataa K-Ruoka-sovellus iOS:lle ja Androidille.

Lataa Valion sovellus iOS:lle ja Androidille.

Lataa Tasty-sovellus iOS:lle ja Androidille.

3. Piknik käyntiin

Valitse mukava paikka, levitä piknikviltti sekä eväät paikoilleen, täytä lasi valitsemallasi juhlajuomalla ja viritä videopuhelu käyntiin – on piknikin aika! Jos videopuhelua käydään älypuhelimen välityksellä, kannattaa hankkia kotelo tai suojakuori, jolla puhelin pysyy hyvässä asennossa viltillä. Lisäksi puhelimeen yhdistettävät bluetooth-kaiutin tai -kuulokkeet ovat oivia apuvälineitä, jos puhelun äänten haluaa kuuluvan paremmin. Jos videopuhelun haluaa näkymään isommalle ruudulle, kannattaa napata apuvälineeksi Chromecast, jolla älylaitteen tai läppärin kuvan saa kätevästi heijastettua esimerkiksi televisioon.

4. Ohjelma kuntoon

Vaikka videopuhelun välityksellä ei pääsekään fyysisesti näkemään läheisiään, voi sen aikana järjestää vaikka minkälaista hauskaa tekemistä. Yksi varma vinkki on tietovisan järjestäminen: yksi suunnittelee kysymykset, joihin muut vastaavat. Houseparty-videopuheluissa on sisäänrakennettuna erilaisia pelejä ja mahdollisuus visailuun, joten kannattaa napata sovellus kokeiluun, jos tällaiset aktiviteetit kiinnostavat.

Loistavaa tekemistä on myös artistien ja bändien striimattujen livekeikkojen yhdessä katsominen. Ruutu+:n ja DNA:n Ruutu Live -konseptissa pääsee vappuaattona nauttimaan erityisesti hevifaneja miellyttävästä Mokoman keikasta – kannattaa siis kääntää Ruutu+:an puolelle 30.4. klo 22. Eri keikkalähetyksiä voi myös löytää selailemalla suosikkiartistiensa sosiaalisen median kanavia.

Aina sen kummempaa tekemistä ei kuitenkaan tarvita – videopiknik on myös erinomaista aikaa kuulumisien vaihtamiseen läheistensä kanssa ja vain yksinkertaisesti yhdessäolosta nauttimiseen. Yksi ehdoton ohjelmavinkki meillä kuitenkin on: muistakaa skoolata juhlajuomallanne jossain välissä piknikin aikana! Jos pelkää roiskeita tai piknikin aikana yllättävää sadekuuroa, on Splashbag-suojus puhelimelle hyvä apuväline.

+1 Ilahduta ystävääsi yllätyslahjalla

Näinä aikoina useat palveluntarjoajat mahdollistavat kotiinkuljetuksen – jos siis yhteistä aikaa videopiknikille ei saa sovittua, voi läheisen yllättää vaikkapa kukka- tai suklaalähetyksellä. Myös DNA:n verkkokaupasta löytää useita erinomaisia lahjavinkkejä, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua!

Soita videopuhelut ilman katkoksia

Videopuhelut kuluttavat laitteen akkua huomattavasti nopeammin kuin normaalikäyttö. Tämän takia – varsinkin jos lähellä ei ole verkkovirtaa – kannattaa piknikviltin lähettyvillä olla kaiken varalta varavirtalähde, jolla saa lisävirtaa laitteeseen ilman pistorasiaa.

Hyvälaatuiset ja pätkimättömät videopuhelut vaativat usein nopeahkon nettiyhteyden ja tämän takia onkin syytä tarkistaa, että kodin tai mobiililaitteen yhteydet riittävät kuvapuheluiden soittamiseen. DNA:n nettiyhteysvaihtoehtoja voit selailla täällä.

Varmimmin ja nopeimmin yhteys toimii, kun kytkee laitteen nettipiuhalla modeemiin. Kannattaa myös tarkistaa, että kodin modeemi on keskeisellä paikalla ja lähellä paikkaa, josta videopuhelu soitetaan. Oheiselta videolta näet vinkkejä kodin nettiyhteyden parantamiseen.

Mukavan pirskahtelevaa vappua ja hyviä etäpiknikhetkiä kaikille!

Avainsanat:

laitteet yhteisöllisyys lisätarvikkeet Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen