Pidä yhteyttä läheisiisi videopuheluilla – 6 sovellusvinkkiä

Videopuhelut ovat erinomainen tapa pitää yllä sosiaalisia kontakteja nyt kun fyysinen tapaaminen ei poikkeusolojen vuoksi ole suositeltavaa. Isovanhemman, äidin, isän, lapsen, ystävän tai kenen tahansa läheisen naaman näkeminen voittaa helposti pelkän äänen kuulemisen ja piristää päivää mukavasti. Keräsimme alle kuusi peruskäytöltään ilmaista sovellusta, joilla videopuheluiden soittaminen onnistuu mutkattomasti.

Skype

Yksi tunnetuimmista sovelluksista videopuheluiden soittamiseen on Microsoftin omistama Skype, joka löytyy jo valmiiksi usean kotikoneelta tai älylaitteesta. Skypellä onnistuvat tarvittaessa jopa 50 henkilön ryhmäpuhelut – se onkin oiva väline useamman henkilön puhelua varten. Toki myös perinteiset kahdenkeskiset videokeskustelut onnistuvat Skypellä ongelmitta.

Lue täältä lisää Skypen asentamisesta sekä sen ominaisuuksista.

Google Hangouts

Googlen vastine Skypelle on Hangouts, joka toimii erinomaisesti niin työpalavereihin kuin ystävienkin tapaamiseen. Monelta löytyy Google-tili valmiiksi esimerkiksi Gmailin kautta, joten Hangoutsin käyttöönotto käy helposti. Tietokoneella Hangouts toimii omalla sovelluksella tai tarvittaessa myös tavallisessa internetselaimessa. Älylaitteelle tulee ladata erillinen Hangouts-sovellus, joka löytyy sekä Google Play -kaupasta että Applen AppStoresta.

Täältä löydät lisää ohjeita Hangoutsin käyttöön.

Facebook Messenger

Videopuhelut onnistuvat myös Facebookissa Messengerin kautta. Puhelun aloittaminen onnistuu samasta paikasta kuin tavallisten yksityisviestien lähettäminen klikkaamalla keskustelun ylälaidassa näkyvää videopuhelusymbolia. Messengerin mobiilikäyttäjät pystyvät käyttämään Facebookin videopuheluiden hauskoja lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat esimerkiksi erilaiset filtterit sekä puheluiden aikana pelattavat yksinkertaiset pelit.

Täältä näet tarkemmin, kuinka aloitat videokeskustelun Facebookissa.

WhatsApp

Videochattailu onnistuu myös WhatsAppissa! Kuten Facebook Messengerissä, myös WhatsAppissa videoyhteyden saa kytkettyä päälle näppärästi keskustelun ylälaidasta löytyvästä videopuhelusymbolista. WhatsAppilla videosoittamisen tekee helpoksi se, että puhelun voi soittaa kaikille, jotka löytyvät valmiiksi omista WhatsApp-yhteystiedoista.

Täältä löydät lisää ohjeita videopuheluihin WhatsAppilla – Android ja Apple iOS

Facetime

Vain Applen laitteilla toimiva Facetime on huippukätevä, jos kuvapuheluiden osapuolilta löytyy jokaiselta Applen laite eli iPhone, iPad, iPod Touch tai Mac-tietokone. Facetime-puhelu onnistuu, jos on kirjautunut laitteelleen omalla Apple ID -tunnuksellaan. Myös Facetimen valttikortti on sen yksinkertaisuus: puhelut voi soittaa suoraan tavallisen puhelun tavoin suotaan laitteen yhteystietovalikosta tai Facetime-sovelluksen kautta.

Täältä voit lukea vielä lisää Facetime-puheluista.

Houseparty

Houseparty on sekä mobiililaitteilla että tietokoneella toimiva sovellus, jossa maksimissaan kahdeksan henkilöä voi videochattailla yhdessä. Soittamiseen ei tarvitse kaverin yhteystietoja, vaan yhteydenotto onnistuu näppärästi sovelluksen välityksellä. Housepartyn erottaa muista videopuhelusovelluksista sen hupiominaisuudet: siellä onnistuu muun muassa pelien pelaaminen porukalla. Nappaa siis kaverit kasaan ja järjestä vaikkapa tietovisa!

Lue lisää Housepartysta ja sen asentamisesta täällä.

Huomioi nämä asiat videopuheluita soittaessa

Edellä esitellyt videopuhelinsovellukset toimivat kaikki nettiyhteyden välityksellä. Tämä siis tarkoittaa, ettei niiden käytöstä mobiililaitteella koidu yllätyksiä puhelinlaskuun, jos liittymässä käytössä on rajaton datapaketti. Osasta sovelluksista on saatavilla myös maksullinen versio – tämän maksun laskuttaa kuitenkin sovelluksen palveluntarjoaja eikä operaattori.

Kotona ollessaan kannattaa kytkeä laite kodin WiFiin, jolloin datakattoa ei ainakaan tarvitse miettiä. Videopuhelu toimii luonnollisesti sitä paremmin mitä nopeampi nettiyhteys laitteessa on, joten maksimaalista kuvan- ja äänenlaatua varten kannattaa laite kytkeä kotona modeemiin ethernet-kaapelilla. Täältä voit tutustua DNA:n nettivaihtoehtoihin.

Videopuheluita voi puhelimesta ja liittymästä riippuen soittaa myös ilman erityistä videopuhelupalvelun tarjoajaa, sillä tietyistä puhelinmalleista löytyy 3G-verkon videopuhelutoiminnallisuus. Toiminto ei kuitenkaan ole kaikissa liittymissä käytettävissä ja esimerkiksi Samsungin puhelimissa ominaisuus ei tällä hetkellä toimi. Kannattaa myös pitää mielessä, että jos videopuhelu soitetaan puhelimen oman videopuhelutoiminnon kautta 3G-videopuheluna, se veloitetaan oman liittymän hinnaston mukaan.

Mukavia videopuheluhetkiä kaikille!

 

P.S. Jos haluaa järjestää esimerkiksi työpaikan afterworkin tai vaikkapa illanistujaiset ystävien kera, kannattaa tutustua Digibaariin, jossa voi hauskasti simuloida oikeaa baaritunnelmaa videopuheluiden välityksellä.

Avainsanat:

sovellukset teknologia yhteisöllisyys Teknologiaa ja tekoälyä

Kommentit (1)

LeiMa
20.04.2020 13:58
Hienot vinkit, kiitos! Erityisesti kiinnostaa Houseparty ominaisuus. Täytyy kokeilla 😍👌

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

10/2021 Samu Malmelin

Mikä on identiteettivarkaus? – 6 + 1 vinkkiä tältä suojautumiseen 

Vain muutaman tiedon vääriin käsiin joutuminen voi johtaa identiteettivarkauteen.
10/2021 Artikkelien toimitus

Taloyhtiönetti on nyt satakuntalaisten huulilla – taloyhtiön ja isännöitsijän saumaton yhteistyö ratkoo nettiongelmat

Mitä jos video tökkii ja ääni katoaa kaukaisuuteen? Netin kanssa tappelemisesta on tullut jo monelle liiankin tuttua esimerkiksi videopelejä pelatessa tai etäpalavereissa.
10/2021 Samu Malmelin

Vinkit, joilla luonto ja oma lompakko kiittävät – näin vähennät laitteittesi sähkönkulutusta 

Turhasta energiankulutuksesta nipistäminen ei ole keneltäkään pois.
10/2021 Jarno Haikonen

Onko työsi puuhastelua vailla tuloksia? Kolme keinoa tilanteen korjaamiseksi

Hyvä ei synny yksittäisistä onnenkantamoisista, vaan pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta tekemisestä.