Blogit

Kisakatsomot kuntoon! Näillä vinkeillä otat kaiken ilon irti penkkiurheilusta

Useat urheilusarjat ovat poikkeusoloista johtuen olleet tauolla, ja tämä on luonnollisesti vaikuttanut myös urheilun seuraamiseen kotisohvalta. Täysin ilman urheilua ei onneksi ole tarvinnut elää – useat kanavat ovat näyttäneet muun muassa parhaita paloja vanhoista kisalähetyksistä. Nyt ja lähiaikoina useat sarjat – esimerkiksi Englannin Valioliiga – kuitenkin alkavat jatkaa ottelujaan ja näin myös TV:stä nähtävä liveurheilu tekee paluun. Myös jääkiekon taalaliiga NHL ilmoitti kauden jatkuvan heinä-elokuun aikana. Nyt jos koskaan alkaakin siis olla erittäin hyvä aika nauttia sportista kotisohvalta käsin. Tämän takia keräsimme alle parhaat vinkit hyvän kisakatsomon luomiseen.

Tärkeimpänä – katseluvälineet kuntoon!

Urheilua kotioloista käsin seuratessa tärkeimmäksi välineeksi muodostuu televisio. Vaihtoehtoja on monia ja DNA:n valikoimista löytyy useita televisioita, joista löytyy jokaiselle varmasti sopiva. Useaa saattaa mietityttää, minkä kokoinen TV on hyvä juuri omaan olohuoneeseen ja miten se kannattaa kotona sijoitella. Nykytekniikan ansiosta television koko ja kuinka kaukaa sitä katsellaan ovat lähinnä makuasioita, joten TV:n tuumien määrä kannattaa määrittää omien mieltymysten ja budjetin mukaan. Jos haluaa mahdollisimman tarkkaa kuvanlaatua, kannattaa tutustua OLED- tai QLED-tekniikalla varustettuihin telkkareihin. Myös hieman edullisemmat UHD-televisiot sopivat mainiosti urheilun seuraamiseen. Useimmista TV-malleista löytyvät Smart TV -ominaisuudet ovat myös hyvä olla nykypäivänä mukana, jotta telkkarilla voi käyttää muun muassa monipuolisia sovelluksia.

DNA suosittelee urheilun katsomiseen seuraavia TV-malleja – linkkiä klikkaamalla voit lukea niistä tarkemmin!

Samsung 65" QLED 4K Smart TV QE65Q64T (2020)

Philips 55” OLED 4K UHD Smart TV 55OLED754/12

Samsung 55" Crystal UHD 4K Smart TV UE55TU8005 (2020)

Television äänimaailma on urheilu seuratessa erittäin kriittinen asia, joten television omia kaiuttimia on hyvä laajentaa soundbar-kaiuttimella. Tutustu täältä valikoimaamme.

Jos uusi televisio ei ole hankintalistalla, saa DNA TV Hubilla tuotua älytelevisio-ominaisuudet myös vanhempiin televisioihin. Hubilla voi myös halutessaan peilata puhelimen, läppärin tai tabletin ruudun näppärästi televisioon.

Jos haluaa nauttia kesäsäästä ja urheilulähetyksistä samanaikaisesti, voi matseja tiirailla myös tabletin tai älypuhelimen ruudulta. DNA suosittelee urheilun katsomiseen Samsung Galaxy Tab S6 Lite ja Apple iPad 10 -tabletteja, joiden näytöiltä on mukava katsella suosikkijoukkueidensa edesottamuksia vaikkapa kodin takapihalla.

Joskus tulee vastaan tilanne, jolloin täytyy laittaa oman suosikkijoukkueen pelin lisäksi vaikkapa pahimpien vastustajien matsi samanaikaisesti pyörimään. Tällöin edellä mainittujen tablettien lisäksi hyviä välineitä otteluiden katsomiseen ovat ASUS VivoBook S15- ja ASUS ZenBook Duo -kannettavat tietokoneet, joiden tarkoilta näytöiltä on hyvä katsoa urheilua.

Osallistu urheilukeskusteluun

Useat haluavat keskustella seuraamastaan urheilusta samaan aikaan, kun ottelut tai kilpailut ovat käynnissä. Sosiaalisen median kanavista paras väline tähän on Twitter, jossa pääsee osallistumaan sporttikeskusteluihin erityisesti tiettyjä hashtageja seuraamalla. Hyviä seurattavia ovat muun muassa jalkapallon osalta #valioliiga (Englannin valioliiga), #bulifi (Saksan Bundesliiga), #UCLfi (Mestarien liiga) sekä #huuhkajat (Suomen maajoukkue). Jääkiekossa taas toimivat tunnisteet #NHLfi, #KHLfi, #Liiga sekä #leijonat. Kannattaa myös tarkistaa eri otteluiden omat hashtagit, joita käytetään tietyistä tapahtumista puhuessa. Esimerkki tällaisesta tunnisteesta on viime syksynä Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisapaikan varmistaneen Suomi-Liechtenstein-ottelun yhteydessä käytetty #FINLIE.

Useimmilta urheiluseuroilta ja urheilijoilta löytyy myös omat tilit Twitterissä, jotka voi halutessaan tägätä keskusteluun mukaan. Tilejä kannattaa myös seurata, sillä erityisesti urheiluseurat päivittävät usein aktiivisesti Twitteriä otteluiden aikana.

Urheilulajeille on myös omia keskustelufoorumeja, joista löytää varmasti asiantuntevaa ja halutessaan myös vähemmänkin asiantuntevaa keskusteluseuraa lajiin kuin lajiin liittyen. Foorumeillakin on mahdollista käydä keskustelua otteluista niiden aikana. Esimerkkeinä näistä urheiluun vihkiytyneistä keskustelukanavista toimivat jalkapalloon keskittyvä FutisForum2 ja jääkiekkokansan Jatkoaika.com.

Kanavapaketit – katso juuri sitä urheilua, mitä haluat

Meiltä DNA:lta saat hankittua kaikki tarvitsemasi kanavat mitä tulee urheilun katsomiseen. Tähän alle on kerätty listana, mitä urheilua kuuluu mihinkin kanavapakettiin. Linkeistä pääset myös lukemaan lisää kyseisistä paketeista – muistathan kuitenkin huomioida, että osa urheilusarjoista on vielä toistaiseksi tauolla. Tämän linkin takaa voit myös tutustua vielä kattavampaan listaan DNA:n kanavapaketeista.

V sport jalkapallo

Englannin Valioliiga, Saksan Bundesliiga, Ranskan Ligue 1, Belgian 1. divisioona A ja Skotlannin Valioliiga ja UEFA Nations League.

V sport jääkiekko

NHL ja KHL

V sport

V sport jalkapallon ja V sport jääkiekon tarjonta + golfin pääkilpailut sekä koripallon Euroliiga.

C More Sport

Formula 1 ja F2, MotoGP, jalkapallon Mestarien liiga, Espanjan La Liga, Eurooppa-liiga, jääkiekon CHL ja SHL sekä MM-kisat, yleisurheilun Timanttiliiga, golfin PGA Tour ja ravit

Näiden kanavapakettien lisäksi kannattaa tutustua myös DNA SportMixiin, jolla miksaat itsellesi juuri sellaisen urheilukanavapaketin kuin itse haluat. Tutustu ratkaisuun täällä.

 

Kun kanavapaketit on saanut viritettyä, on aika startata urheilun seuraaminen. Pue siis suosikkijoukkueesi fanikamat päälle, avaa ääni kannatuslauluja varten (pidä kuitenkin naapurisopu mielessä), aseta naposteltavat valmiiksi, ota hyvä asento kotikatsomossa ja ala jännittämään suosikkijoukkueesi edesottamuksia!

 

DNA toivottaa hyviä penkkiurheiluhetkiä kaikille!

Avainsanat:

Viihdettä ja penkkiurheilua

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä