Kannattaako DNA Koti 5G -netti ottaa pientaloon? 

But I’m a Human not a Sandwich -blogin Iina Hyttisen kotiin asennettiin DNA Koti 5G -yhteys joulukuussa 2020. Lue miten yhteys on toiminut heidän perheensä arjessa! Blogiteksti on tehty kaupallisessa yhteistyössä DNA:n kanssa.

Meillä on ollut DNA Koti 5G nettiyhteys nyt reilun kuukauden ajan kotona. Kirjoitin netin helposta asennusprosessista ja nyt netti on tosissaan ollut meillä aktiivisesti käytössä niin lomalla kuin kahden kotona työskentelevän arjessakin jo hyvän tovin. Me tarvitaan arjessa nettiä tosi paljon ja etenkin nopeaa, toimintavarmaa nettiä. Esimerkiksi minä siirrän usein suuria kuva- ja videotiedostoja ja lähetän niitä tarkastettavaksi asiakkaille. Olisi todella kurjaa tehdä jotain sellaista päivittäin, jos se olisi hirveän hidasta ja kankeaa. Työn sujuvuuden kannalta on ehdottoman tärkeää, että ei tarvitse odotella pitkiä aikoja näitä ihan perusjuttuja. Ja täytyy kehaista, että viime aikoina ei todellakaan ole tarvinnut odotella.

DNA Koti 5G -yhteys on suunniteltu erityisesti omakoti-, paritalo- ja rivitaloasunnoille. Sen ideana on vain asiakkaalle varattu oma kaista ja toimintavarma netti takuunopeudella. DNA Koti 5G -yhteyden saa jopa 1000M nopeudella ja lisäksi sille luvataan takuuvarma miniminopeus, joka ei lähtökohtaisesti alitu. Käytännössä se siis tarkoittaa sitä, että meidän talon seinään asennetun ulkovastaanottimen avulla meille varataan oma kaista 5G-verkosta, ja sille kaistalle annetaan miniminopeustakuu. Normaalisti tilaaja tietysti nauttii juuri siitä netin nopeudesta minkä on tilannutkin, mutta miniminopeustakuulla varmistetaan, että DNA Koti 5G-tilaajille nettiä riittää, eikä kuvanlaatu kärsi tai netti pätki, vaikka olisi käynnissä Jääkiekon MM-finaalit ja koko lähialue tuijottaisi samaa lähetystä. Ja toimii hyvin myös silloin, kun perheessä on monta netin käyttäjää, kuten meillä. Kaistaa riittää kaikille. 

Kuukauden kokemuksella uskallan sanoa, että miniminopeustakuu on pitänyt paikkansa. Vaikka tämä postaus onkin kaupallinen yhteistyö, me sitouduttiin tähän nettiin kahdeksi vuodeksi ihan omalla kustannuksella, joten tullaan sitä käyttämään tästä pitkästi eteenpäinkin. Eli en tässä huutele mitään mainospuheita (kuten en yleensäkään), vaan puhun ihan reilusti omalla kokemuksella.

Mitä tarkoittaa kiinteä 5G? Talon seinään kiinnitetty ulkovastaanotin ottaa yhteyden 5G-tukiasemaan, joka on yhteydessä kiinteään valokuituverkkoon. Tukiaseman ja valokuituverkon välillä yhteys kulkee langattomasti. Ulkovastaanottimesta vedetään ethernet-johtoi sisälle taloon joko seinään tehdyn pienen reiän kautta tai ikkunan välistä. Rakennuksen sisälle luodaan oma sisäverkko, joka voidaan Wi-Fi-laitteiden avulla ulottaa vintiltä takapihalle asti. Meille tuli kaksi Wi-Fi-laitetta, koska asutaan kaksikerroksisessa kivitalossa. Jos meillä olisi kolmaskin kerros, niin tarvittaisiin vielä kolmas laite, jotta netti toimisi joka puolella asuntoa.

Moni varmasti miettii, että mitä hyötyä on juuri 5G-yhteydestä, miksi valita juuri se? DNA kertoo, että 5G-verkon luotettavuus ja toimintavarmuus ovat nykyistä mobiiliverkkoa paremmat. 5G-verkko mahdollistaa jopa 10-kertaiset nopeudet aiempaan verrattuna ja sen avulla päästään jo gigan nopeuksiin. Ei tarvitse odotella, että suoratoistopalvelut lataavat ohjelmaa, ja välitön yhteys minimaalisella viiveellä nostaa myös pelaamisen uudelle tasolle. Kuituun tai muuhun kiinteän nettiyhteyteen verrattuna DNA Koti 5G asennus on onnistuu nopeammin eikä siinä ei tarvita kaivuutöitä. Asennus onnistuu ympäri vuoden ja kustannuksiltaankin se on edullisempi. Kirsikkana kakun päälle on vielä se, että ulkovastaanotin jää DNA omistukseen, jolloin sen mahdollisista huolloista tms. ei tarvitse itse lainkaan huolehtia, koska DNA on siitä vastuussa.

Täältä voi tarkistaa, että saisiko omaan kotiosoitteeseen asennettua DNA Koti 5G -yhteyden. Ja asennuksestahan saa sitten myös haettua kotitalousvähennyksen verotuksessa, mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Ollaan oltu oikein tyytyväisiä DNA Koti 5G -asiakkaita ja en näe mitään syytä, miksi ei oltaisi jatkossakin. Tuntuu turvalliselta, että ulkovastaanotin on edelleen DNA omistuksessa ja he huolehtivat siitä nyt ja tulevaisuudessa. Me voidaan vaan keskittyä olennaiseen, eli nauttimaan nopeasta netistä ja käyttämään sitä niin paljon kuin sielu sietää. 

Blogiteksti julkaistu alun perin täälläJulkaisun kuvat Iina Hyttinen. 
 

Osta DNA KOTI 5G 

Avainsanat:

Teknologiaa ja tekoälyä

Kommentit (5)

En halua syöpää
19.02.2021 23:08
Ikävä, että väkisellä nämä syöpää aiheuttavat verkot, nyt 5 G verkko tungetaan asutuskeskuksiin ja ujutetaan sieltä koteihin. On ne nopeita, mutta terveys on paljon tärk...
Ikävä, että väkisellä nämä syöpää aiheuttavat verkot, nyt 5 G verkko tungetaan asutuskeskuksiin ja ujutetaan sieltä koteihin. On ne nopeita, mutta terveys on paljon tärkeämpi, kuin jotku verkkonopeudet. On paljon tutkittua tietoa, että kaikki tällainen säteily aiheuttaa syöpää. Olkaa hyvät ihmiset valveutuneita, seuratkaa tutkimustuloksia, älkää uskoko operaattoreita, he valehtelevat, kun salaavat totuutta. Nämä on todella terveydelle vaarallisia, jos et halua syöpää, niin älä ota 5 G.

Näytä kokonaan

Uliuli
02.03.2021 15:24
Näköjään hyväuskoisia hölmöjä riittää :D voisit tutustua vaikka ihan perusfysii...
Näköjään hyväuskoisia hölmöjä riittää :D voisit tutustua vaikka ihan perusfysiikkaan niin ymmärtäisit mitä eri sähkömagneettisen säteilyn muotoja on olemassa, ja miksi vain osan on edes teoreettisesti mahdollista aiheuttaa solumuutoksia (näistä yksi ei ole 5G). Missäs tätä sun tutkittua tietoa on (muualla kuin salaliittoteoreetikoiden sivuilla)?

Näytä kokonaan

Pitkäaikaiset vaikutukset
01.05.2021 17:04
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1319562X21001017?via%3Dihub...
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1319562X21001017?via%3Dihub kannattaa lukaista oheinen tutkimus ihan mielenkiintoista tietoa pitkäaikaisesta 40-60 min altistumisesta 4g 2600mhz säteilylle.

Näytä kokonaan

Painike
17.08.2021 15:26
Miksei näytä kokonaan painike toimi?
Helsinki
23.03.2022 10:15
Kotinetti asennettiin marraskuun 2021 lopussa, ja jo kuukauden päästä uusi asennuskäynti. Ensimmäinen asennus meni pieleen. Nyt maaliskuun lopussa jälleen täysin pimeän...
Kotinetti asennettiin marraskuun 2021 lopussa, ja jo kuukauden päästä uusi asennuskäynti. Ensimmäinen asennus meni pieleen. Nyt maaliskuun lopussa jälleen täysin pimeänä. Muutenkin saa olla koko ajan buuttaamassa; kuvittelin saavani hinnakkaalle sijoitukselle vastinetta ja toimivuutta, mutten voi suositella.

Näytä kokonaan

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.