Konsulttiyhtiö Omnitelen tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin mobiiliverkkojen tiedonsiirtonopeuksia Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Lisäksi mittauksia toteutettiin Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa.
Suurin keskimääräinen latausnopeus saavutettiin DNA:n liittymällä (588 Mbit/s), toiseksi suurin Elisan liittymällä (460 Mbit/s), ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, (413 Mbit/s). Uusin tarkastelu mittasi tuloksia kesä-heinäkuussa. Tutkimus on toteutettu myös aiemmin tänä vuonna helmi–maaliskuussa.
Helsingissä DNA:n keskimääräinen latausnopeus oli uusimman tutkimuksen mukaan huikeat 657 Mbit/s, mikä oli jälleen koko testin paras tulos.
Pääkaupunkiseudun mittaukset toteutettiin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. DNA:n mobiiliverkon keskimääräinen latausnopeus oli suurin seitsemässä mitatussa kaupungissa. Eroa toisiksi nopeimpaan kilpailijaan Helsingissä oli 34,6 %, Espoossa 36,5 % ja Vantaalla 35,6 %. Tutkimuksessa olivat mukana DNA:n mobiiliverkkojen lisäksi Elisan ja Telian verkot.
Nopeudet nousussa ympäri Suomen
Keskimääräiset latausnopeudet olivat tutkimuksen mukaan jokaisella operaattorilla hyvällä tai erittäin hyvällä tasolla mitatuilla alueilla sekä 5G-palvelu oli kattavasti saatavilla.
Käyttäjäkokemuksen kannalta saapuvan liikenteen latausnopeus lienee tärkein tunnusluku, sillä suurin osa mobiiliverkkojen liikenteestä suuntautuu nimenomaan tukiasemalta käyttäjälle. Mitä nopeampi yhteys on, sitä nopeammin verkkosivut, videot ja muut sisällöt latautuvat.
Myös kaikkien operaattoreiden lähetysnopeudet olivat myös parantuneet edellisistä mittauksista, mutta muutos oli pienempi kuin latausnopeuksissa. DNA:n liittymällä mitattiin koko mittausten aikana suurin keskimääräinen nopeus, 66 Mbit/s. Elisan tulos oli 37 Mbit/s ja Telian 43
Mbit/s.
Lähetysnopeus näkyy siinä, kuinka nopeasti käyttäjän lähettämät kuvat ja videot latautuvat esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. DNA:n liittymällä saavutettiin nopein tulos kahdeksalla mitatulla alueella, jotka olivat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Jyväskylä, Lahti ja Pori.
Nopea verkkoyhteys on toimivan arjen vaatimus – DNA:n kuuluvuusalueella jo yli 70 % suomalaisista
Etätyön lisääntyminen on kasvattanut datan määrän kasvuun ja yrityksen kommunikaatiokin toimii monessa paikassa erinäisten sovellusten, kuten Slackin, Teamsin tai Whatsappin, välityksellä. Netin avulla hoituvat niin työt, yhteydenpito, päivittäiset toimet kuin viihdesisältöjen kulutus ja pelaaminenkin. Nopea verkko helpottaa myös esimerkiksi yrityksen pilvipalveluiden käyttöä.
Panostaminen jouheviin ja nopeisiin liittymiin lisääkin työtehoa, kun aikaa ei kulu harmaiden hiusten nyppimiseen, mitä tökkivät videopalaverit helposti edistävät. DNA:lla kesäkuun myydyimpien puhelinten joukossa jo lähes kaikki puhelimet olivat 5G-mallisia. 5G-liittymällä pääseekin nauttimaan maanlaajuisesti kasvaneista nopeuksista.
DNA:n jatkuvasti laajenevan 5G-verkon kuuluvuusalue kattaa jo yli 3,8 miljoonaa ihmistä, eli yli 70 % suomalaisista jo 163 eri paikkakunnalla.
Saivatko uutiset innostumaan 5G:stä? Surffaa DNA:n sivuille ja tutustu yritysliittymien tarjontaamme tai päivitä puhelimesi 5G aikaan!