Blogit

Klikkaus haitalliselle sivulle voi riskeerata yrityksesi tiedot – DNA Varma auttaa torjumaan haitalliset sivustot

Kilahtiko sähköpostiin linkki, jonka klikkaaminen houkuttaisi? IT-osasto pyytää sinua kenties päivittämään tietoturva-asetuksesi tai toimitusjohtaja haluaa jakaa sinulle salaisen dokumentin. Epäilyttäviin yhteydenottoihin kannattaa suhtautua varauksella – yhä useammin niiden takana on huijari. DNA Varma -yritysliittymä auttaa torjumaan tunnetuimmat haitalliset sivustot.

Verkkorikolliset tietävät, että organisaation tietoturvaketjun heikoin lenkki on usein ihminen. Yksi yleisimmistä keinoista päästä käsiksi organisaation tietoihin on tietojenkalasteluyritykset. Työntekijä saa sähköpostiinsa tai puhelimeensa viestin, joka näyttää tulevan luotettavalta taholta. Viestin lähettäjä näyttäisi olevan esimerkiksi oma esihenkilö tai IT-osaston asiantuntija. Tosiasiassa viestin lähettäjä ei ole työntekijän tuttu saati samasta organisaatiosta, vaan viestin taakse kätkeytyy huijari. 

Jos huijausyritykset oli aiemmin mahdollista tunnistaa kankeasta kielestä tai omituisista linkeistä, näin ei aina enää ole. Huijaukset kehittyvät jatkuvasti, ja verkkorikolliset oppivat virheistään. Tänä päivänä huijaussähköposti tai -viesti saattaa olla oikeaoppisesti kirjoitettu ja niissä oleva linkki näyttää erehdyttävän samalta kuin oikea. 

Oman yrityksen henkilöstön kouluttaminen on avainasemassa tietoturvan tason nostamisessa. Aina koulutuksetkaan eivät kuitenkaan takaa erehtymätöntä toimintaa uhkakentän monipuolistuessa. Virheet ovat inhimillisiä, ja väsymys ja kiire lisäävät niiden todennäköisyyttä. Koska kukaan ei ole turvassa huijausyrityksiltä, DNA tarjoaa ratkaisun tietoturvallisempiin yhteyksiin. 

DNA Varma auttaa estämään haitalliset sivustot 

Data on organisaation tärkein resurssi. Vastuullinen organisaatio huolehtii siitä, että yrityksen tiedot pysyvät suojattuina. Kaikki keinot tietoturvan parantamiseksi on syytä ottaa käyttöön. 

Vastuullinen organisaatio huolehtii siitä, että yrityksen tiedot pysyvät suojattuina. 

Tietoturvapalvelut ostetaan usein liittymiin ja muihin suojattaviin yhteyksiin lisäpalveluina. DNA Varma -yritysliittymä on tässä suhteessa poikkeus: DNA Varmaan kuuluva DNA Selausturva ei vaadi erillistä lisätilausta. Sen käyttöönotto on hämmästyttävän yksinkertaista: käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään. Selausturva on asennettu jo valmiiksi liittymään, ja DNA päivittää sitä jatkuvasti uusia uhkia vastaan. 

DNA Selausturva estää havaitsemiaan haitallisia verkkosivuja, tietojenkalasteluyrityksiä sekä haittaohjelmia. Selausturvalla varustetun DNA Varman ansiosta työntekijöidenne netinkäyttö on turvallisempaa, sillä DNA tarkkailee verkon uhkia yksittäisen käyttäjän puolesta. Selausturva ei hidasta laitteen käyttöä, vaikka se suojaa tehokkaasti verkkovierailuja.  

DNA Selausturva toimii DNA:n matkapuhelinverkon liittymällä ja myös ulkomailla verkkovierailun aikana. Palvelu torjuu uhat myös silloin, kun kännykän verkkoyhteyttä jaetaan toiselle laitteelle. DNA Varma on saatavilla useassa eri nopeusluokassa (300M, 600M ja 1000M). 

DNA Varmassa yhdistyvät tietoturvallisempien yhteyksien lisäksi tutut 5G-verkon edut. 5G-verkko on energiatehokkaampi uusien teknologioiden ansiosta. Täten energiantarve on pienempi ja sitä kautta energiankäytöstä aiheutuvat päästöt ovat pienemmät. Nopeus ja luotettavuus ovat 5G-liittymissä omaa luokkaansa. 5G mahdollistaa vaativan liikkuvan työn – katkottomasti, lyhyellä viiveellä ja massiivisella kapasiteetilla. 

 

Tutustu DNA Varma -liittymiin ja ota askel kohti turvallisempia yhteyksiä! Lue lisää myös muista tietoturvapalveluistamme.

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili 5G Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.