Blogit

Puhelinluettelon uusi elämä verkossa

Siirtymä perinteisestä tekemisestä digitaalisuuteen on meitä kaikkia koskettava prosessi, johon jotkut suhtautuvat vielä epäillen. Digitaalisuus tarjoaa kuitenkin etuja, joista aiemmin voitiin vain haaveilla.

Hyvänä esimerkkinä perinteikkään tekemisen onnistuneesta digitalisoinnista ovat puhelinluettelot. Painetut luettelot siirtyivät Suomessa lopullisesti historiaan vuoden 2017 keväällä, kun Fonecta julkaisi viimeisen paperille painetun version. Yhteystietojen hakeminen kun on viime vuosina siirtynyt vauhdilla verkkoon. 

”Se pakotti meidät muuttamaan liiketoimintaamme hyvin radikaalisti. Loikka on ollut huikea viimeksi kuluneen parin vuoden aikana”, kertoo Fonectan myyntijohtaja Antti Tukia.

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan työtä voi helpottaa valitsemalla oikeanlaiset, digitaalisuuden eri osa-alueet hallitsevat kumppanit.

Esimerkiksi Tukia nostaa puhelinoperaattorivalinnan:

”Tarvitsimme hyvin toimivat mobiiliyhteydet kumppanilta, joka ymmärtää tarpeemme nopeasti muuttuvassa markkinassa. Luonnollisesti haimme myös kustannustehokasta ratkaisua. DNA täytti nämä kriteerit.”

Videolla Antti Tukia kertoo digimarkkinoinnin mahdollisuuksista. (Artikkeli jatkuu videon jälkeen)

 

Entinen puhelinluetteloyhtiö on nykyisin Suomen suurin digitaalisen myynnin ja markkinoinnin ratkaisuja tarjoava yhtiö. Asiakkaina on 50 000 yritystä, joita Fonecta auttaa löytymään verkosta nopeasti ja helposti.

”Autamme yrityksiä saamaan kuntoon perusasiat. Pelkät verkkosivut eivät yksin riitä, vaan potentiaalisten asiakkaiden on löydettävä yritys vaivattomasti myös hakukoneiden ja sosiaalisen median avulla”, Tukia huomauttaa.

Pk-yrityksillä eniten parannettavaa

Tutkimusten mukaan suomalaiset kuluttajat ovat Euroopan edistyksellisimpiä internetin käyttäjiä. Moni yritys ei sen sijaan osaa vielä hyödyntää digitaalisen maailman mahdollisuuksia markkinoinnissa.

”Olemme tässä selvästi jäljessä esimerkiksi muita Pohjoismaita”, Tukia toteaa.

Eniten parannettavaa on pk-yrityksillä, joista monet eivät markkinoi tuotteitaan tai palvelujaan vielä yhdessäkään digitaalisessa kanavassa. Vaikkapa paikallisen putkimiehen tai parturi-kampaajan löytäminen verkosta voi olla työlästä. 

Tukian mielestä tärkeintä on olla läsnä niissä digitaalisissa kanavissa, joissa potentiaaliset asiakkaat etsivät tietoa. 

”Yrityksen on oleellista ymmärtää, kenelle se haluaa viestiä, millaisia kanavia potentiaaliset asiakkaat käyttävät ja millaisilla viesteillä heidät tavoitetaan parhaiten.”

Digimaailmassa asiakas määrää tahdin

Entisessä maailmassa markkinointi oli sikäli helppoa, että kanavia oli rajattu määrä. Yritys pystyi tavoittamaan asiakkaansa laittamalla mainoksen puhelinluettelon keltaisille sivuille tai oman paikkakuntansa lehteen.

”Nyt tilanne on täysin toinen. Yritysten sijaan asiakkaat määräävät, mistä kanavista tietoa haetaan. Yrityksen on osattava kohdentaa markkinointinsa oikea-aikaisesti juuri näihin kanaviin”, Tukia sanoo.

Vaikeuskerrointa lisää digitaalisten markkinoiden pirstaloituminen. Kanavien määrä kasvaa kovaa vauhtia.

”Nyt tietoa haetaan Googlen, YouTuben tai Facebookin kaltaisista paikoista, mutta tulevaisuudessa kanavat voivat olla toiset.”

Nopeat muutokset edellyttävät myös Fonectalta jatkuvaa valppautta.

”Digitaalisia markkinointikanavia tulee ja menee. Meidän on kyettävä jatkossakin viemään asiakasyrityksemme internetin tärkeimpiin kanaviin, joista asiakkaat löytävät yrityksen. Keskeistä on kokeilla rohkeasti uusia asioita”, Tukia painottaa.

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.