Blogit

Mitä gigatavulla saa? Tuttu viesti rajalla voi kummastuttaa

Kun lentokone laskeutuu tai laiva saapuu aluevesille, moni suomalainen lomailija saa tutun tekstiviestin, jossa kerrotaan puhelimen käytön hinnat ulkomailla.

Tekstiviesti ja puheluminuutti ovat matkaajalle helppoja hahmottaa, mutta datahinnaston kohdalla voi mennä jo sormi suuhun.

Gigatavu on valtava määrä dataa, jos sen käyttää ravintolan aukioloaikojen, hotellin osoitteen tai liitteettömien sähköpostien lähettämiseen. Gigatavulla lataa myös monta lomakuvaa sosiaaliseen mediaan, mutta jos sadepäivä pakottaa hotellihuoneeseen katsomaan kännykästä leffoja, ei gigatavu riitä kovinkaan pitkälle.

Matkapuhelinta voi kuitenkin huoletta käyttää ulkomailla. Takavuosien otsikot jättilaskuista ovat historiaa, sillä vaikkapa DNA:n matkapuhelinliittymillä on oletuksena 60 euron datarajoitus ulkomailla. Mikäli mobiilidata sattuisi jäämään päälle, saat liittymään tekstiviestillä ilmoituksen, kun tämä raja on täyttymässä ja kun raja on täyttynyt. Rajaa voi tarvittaessa nostaa.

Eksoottisemmassakin maassa uskaltaa siis katsoa kartasta sijaintinsa tai tilata puhelimella taksin ilman huolta satojen eurojen laskuista.

Kuinka paljon roamingia tarvitset?

Jos yrityksesi matkat suuntautuvat EU- tai ETA-maihin, kannattaa harkita DNA Business Rajaton -liittymää, jolla surffaat huoletta Pohjolassa, Baltiassa ja EU-alueella.

Työmatkojen lisäksi puhelinedun haltijat voivat nauttia huolettomasta surffauksesta lomamatkoillaan, oli kyse sitten rantalomasta Kreikassa tai kesämatkasta Tukholmassa.

Voit lukea yksityiskohtaiset ohjeet mobiilidatan käyttöön ulkomaille blogistamme.

Paljonko dataa kuluu kun…
 

  • Lähettää 50 sähköpostia ilman liitteitä? 0,001 Gt
  • Lataa kuvan sosiaaliseen mediaan? 0,005 Gt
  • Lähettää 20 sähköpostia liitteineen? 0,006 Gt
  • Surffailee tunnin netissä? 0,015 Gt
  • Katsoo tunnin pituisen videon SD-laadulla? 0,7 Gt
  • Katsoo tunnin pituisen videon HD-laadulla? 2,5 Gt

Joustavasta työstä tulee helposti ensin mieleen laiturinnokassa skypettelevä etätyöläinen, mutta mobiilien työtapojen yleistyminen muuttaa laajalti työtä myös toimistolla ja kentällä. Lataa opas ja ota haltuun viisi joustavan työn kilpailuetua.

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.