Matkapuhelinliittymän turvallinen käyttö ulkomailla

Lomakaudella moni suuntaa viettämään ansaittuja vapaita ulkomaille, mutta matkapuhelinliittymän käyttö voi arveluttaa. Aivan suotta! Lue DNA:n yritysasiakaspalvelun vinkit liittymän käyttöön ulkomailla.

DNA:n asiakaspalvelu vastaa päivittäin lukuisiin kyselyihin liittymän käytöstä ulkomailla. Keräsimme muutamia matkailijalle tärkeitä vinkkejä ulkomaan käyttöä koskien, jotta liittymän käyttö ulkomailla olisi asiakkaalle mahdollisimman turvallista ja huoletonta. Jos jokin jäi askarruttamaan, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Ovathan asetuksesi kunnossa?

Liittymä kytkeytyy ulkomailla aina automaattisesti DNA:n suosittelemaan vierailuverkkoon, mikäli liittymällä ei ole operaattorin verkkovierailuestoa. Muista tarkistaa puhelimen asetuksista että dataverkkovierailu* (dataroaming) on sallittu, muuten liittymäsi ei kytkeydy ulkomaan verkkoon. Jos kuuluvuusongelmat vaivaavat, voit hakea eri operaattoreiden verkkoja manuaalisesti puhelimen asetuksista.

 
 

Datan käyttö ulkomailla

Et pysty käyttämään liittymäsi mobiilidataa, eikä ylimääräisiä datakuluja pääse syntymään, elleivät sekä mobiilidata että dataverkkovierailu (dataroaming) ole sallittuina puhelimen asetuksissa. Lähtökohtaisesti mobiilidatan käyttö ulkomailla ei sisälly liittymäsi peruslaskuun, ellei liittymäsi kuukausihintaan kuulu EU-datapaketti, joka sisältää käytön EU- tai ETA-maissa.

Hinnat vaihtelevat maittain ja EU:n ulkopuolella mobiilidatan käyttö voi olla kallistakin, joten katso hinnat tarkkaan ennen kuin käytät liittymäsi dataa ulkomailla. WiFi-verkkojen käyttö ei syö mobiilidataa. Jos WiFi-verkkoa ei ole saatavilla, voit nopeasti käyttää mobiilidataa päällä katsoaksesi esimerkiksi sen kaipaamasi ravintolan osoitteen.

Kaikilla DNA:n matkapuhelinliittymillä on oletuksena 60 euron datarajoitus ulkomailla. Mikäli mobiilidata sattuisi jäämään päälle, saat liittymään tekstiviestillä ilmoituksen, kun tämä raja on täyttymässä ja kun raja on täyttynyt. Rajaa voi tarvittaessa nostaa.

 
 

Viroon, Turkkiin, Thaimaahan vai Yhdysvaltoihin? Tarkista aina lomakohteesi hinnasto etukäteen.

EU-roaming lakimuutoksen jälkeen liittymän käyttö EU- ja ETA-maissa on edullista, niin kauan kuin matkustaminen on ajoittaista ja käyttö kohtuullista. Puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan kotimaan hinta ja datan osalta liittymillä on kohtuullisen käytön kiintiö. Lisää kiintiöistä ja hinnoittelusta EU- ja ETA maissa löydät täältä. Muistathan, että Suomesta ulkomaille soitetut puhelut laskutetaan erillisen hinnaston mukaisesti (ulkomaanpuheluhinnasto).

Muissa, kuin EU- ja ETA maissa roaming-hinnoittelu perustuu hintaryhmiin. Kaukokohteissa liittymän käyttö on melko kallista. Tarkista hinnasto täältä.

 

Paljonko dataa kuluu kun..

 • Lähettää 50 sähköpostia ilman liitteitä? 0,001 Gt
 • Lataa kuvan sosiaaliseen mediaan? 0,005 Gt
 • Lähettää 20 sähköpostia liitteineen? 0,006 Gt
 • Surffailee tunnin netissä? 0,015 Gt
 • Katsoo tunnin pituisen videon SD-laadulla? 0,7 Gt
 • Katsoo tunnin pituisen videon HD-laadulla? 2,5 Gt

Tarkkana raja-alueilla! Esimerkiksi risteilyillä puhelin voi kytkeytyä eri maan verkkoon, kuin missä olet. Kannattaa siis tarkistaa, mihin verkkoon liittymäsi on kytkeytynyt. Kun puhelimesi kytkeytyy uuteen verkkoon, saat DNA:lta tekstiviestin.

Lomailija, tarkista ainakin nämä:

 • Tarkista, ettei liittymässä ole operaattorin verkkovierailuestoa.
 • Varmista puhelimen asetuksista, että dataverkkovierailu (dataroaming) on sallittu.
 • Tallenna puhelimeesi vakuutusyhtiösi numero. Jos tarvitset lääkäriä, sinun ei tarvitse kaivella numeroa verkkosivuilta.
 • Tutustu kohdemaan roaming-hinnoitteluun etukäteen. Saat hintatiedot myös tekstiviestillä.
 • Huolehdi, että olet vaihtanut SIM-kortin PIN-koodin (ei 1234, 0000) sekä asettanut puhelimeen näyttölukituksen varkauden suojaksi.
 • Tallenna laitteeseen ICE eli In Case of Emergency -yhteystieto. Onnettomuuden sattuessa tai puhelimen kadotessa ICE-kontaktin löytyminen nopeuttaa yhteydenottoa lähiomaiseen.
 • Pidä laitteen IMEI-koodi tallessa mahdollisen varkauden varalta.
 

Näitä vinkkejä noudattamalla liittymän ulkomaankäyttö on vaivatonta, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään. Liittymääsi koskevissa kysymyksissä voit aina olla yhteydessä yritysasiakaspalveluumme.

Mukavaa kesälomaa ja matkaa!

*esimerkkilaite Samsung Galaxy S6

Avainsanat:

Vinkit Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.