Miksi yritys piiloutuu asiakkaaltaan? Jokainen kaupan este kannattaa raivata nyt

Kysynnän puute vaivaa nyt yrityksiä, raportoi Elinkeinoelämän keskusliitto heinäkuun lopun barometrissaan. Makrotasolla yritysten tilanne on tietenkin haastava, mutta mikrotasolla ne voisivat usein parantaa kysyntään vastaamista pienillä teoilla.

Kevät osoitti, etteivät suomalaisten halut käyttää palveluita ja ostaa tuotteita tyystin laantuneet, vaikka kotiovesta ei saanutkaan mennä ulos. Netistä löytää ja puhelimella saa tilattua vaikka mitä. Yrityksillä ei ole mitään järkevää syytä olla vastaamatta asiakkaan huutoon, mutta tästä huolimatta asiakaskokemus jättää usein paljon toivomisen varaa.

Tässä kolme tuttua tilannetta, jotka turhauttavat, kun olemme asiakkaan roolissa:

 1. ”Yritin etsiä yhteystietoja, mutta ei löytynyt”

  Tänä kesänä suomalaiset ovat reissanneet ennätyspaljon kotimaassa. Seikkailunhaluisimmat haluaisivat kokea jänniä asioita ja tutustua eksoottisiin paikkoihin. Mutta jos saarijurttaan päästäkseen on googlattava puoli päivää, voi kohde jäädä käymättä ja yrittäjä nuolemaan näppejään. Joten vaikka oma väki ja tutut asiakkaat jo osaisivatkin ottaa yhteyttä, kannattaa huolehtia siitä, että yhteydenotto on vaivatonta uusillekin potentiaalisille asiakkaille.
   
 2.  ”Soitin monta kertaa, mutta kukaan ei vastannut puhelimeen” 

  Tähän yritysten edustajat yleensä sanovat, että on niin kiire hoitaa tilauksia, myyntiä, rekrytointia ja sataa muuta tointa, ettei koko ajan voi olla vastaamassa puheluihin. Vaikka verkkoasiointi kasvattaakin suosiotaan, kokee moni nopeammaksi hoitaa asian puhelimessa – jos joku vain vastaisi. Puheluiden siirtäminen kulloinkin vapaana olevalle työntekijälle on nykyään helppoa, jos yrityksellä on käytössään näppärä pilvipohjainen vaihdepalvelu.
   
 3. ”Eikö tätä todellakaan voi hoitaa netissä?”

  Kun asiaa oikein miettii, yllättäviäkin asioita on nyt voinut nyt hoitaa verkossa. Konsulttiyritykset ovat siirtäneet koulutuksiaan uusien työkalujen avulla verkkoon, ja jopa Michelin-ravintolan annoksen on voinut hankkia verkosta kotiin ja viimeistellä siellä. Verkko taipuu moneen, kunhan yrityksen yhteydet kestävät myös kysyntäpiikit ja esimerkiksi videoyhteyksien kuormituksen.

Niissä yrityksissä, joissa työnteko keväällä äkkiarvaamatta siirtyi kotisohville, ovat verkkoyhteydet ja puhelimet olleet kovilla. Yhteyksien riittävyys kannattaa syksyä varten hoitaa kuntoon, jos ne keväällä jäivät huutavampien asioiden jalkoihin.

 

Lue myös: Huomioi nämä asiat yritysliittymäostoksilla

Avainsanat:

Digitalisaatio Pilvipalvelut Asiakaskokemus

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.