Huomioi ainakin nämä asiat, kun kilpailutat yritysliittymää

Ilman puhelin- ja nettiliittymää ei firma pyöri. Vaan miten valita se oikea? Tarjolla on toinen toistaan edullisempia ratkaisuja, joista jokainen tuntuu olevan kuin räätälöity firman tarpeisiin.

Jotta valintasi palveluntarjoajasta olisi mahdollisimman valveutunut, kannattaa liittymäpakettia kilpailuttaessa tarkistaa ainakin seuraavat asiat.

 1. Tarjous kannattaa pyytää samoilla spekseillä vähintään kolmelta taholta
  Liittymäpakettien sisällöt ja ajankohtaiset tarjoukset muuttuvat jatkuvasti, joten aiemmin saamasi hinta joltakin operaattorilta ei välttämättä enää päde. Kerro myyjälle reilusti, että olet kilpailuttamassa, ja mihin mennessä haluat tarjouksen pöydällesi.
 2. Tarkista puheluminuuttien, viestien ja datansiirron määrä
  Tutki vanhoja puhelin- ja nettilaskujasi ja pyydä myös työntekijöiltäsi arviot heidän omasta käyttötarpeestaan. Usein nämä tiedot löytyvät myös itsepalveluportaalista. Oli kyseessä sitten puhelinliittymä tai liikkuva laajakaista, sopimus on hyvä tehdä riittävän kokoisesta paketista – ylimääräiset lisäpaketit kesken laskutuskauden ovat harvoin edullisia.
 3. Selvitä, kannattaako keskittäminen
  Akuutein tarpeesi voi olla uusissa liittymissä, mutta samalla kannattaa tarkastaa, millaisia mahdollisuuksia sinulle keskittäjänä aukeaisi. Yrityksille tarjotaan nykyisin liittymäsopimusten ohella monenmoisia lisäpalveluita, joiden sopivuutta omaan liiketoimintaan kannattaa arvioida jo ennen tarjouspyyntöä.
 4. Varmista, että operaattori huolehtii asiakkaistaan
  Puhelin-aspan ja itsepalveluportaalin ohella yritysasiakkaat tarvitsevat usein henkilökohtaisempaakin palvelua. Varmista siis, saako yrityksesi nimetyn yhteyshenkilön, jolla on aikaa perehtyä erityistarpeisiinne ja huolehtia, että palvelunne pysyvät jatkuvasti ajan tasalla. Tutustu myös operaattoreiden sosiaalisen median kanaviin, referensseihin sekä toimialaa koskeviin asiakastyytyväisyystutkimuksiin.
 5. Tutki kuuluvuuskarttaa ennen operaattorin valintaa
  Nopean ja kattavan 4G-verkon avulla netin käyttö on sujuvaa missä päin Suomea hyvänsä. Kun sopiva operaattori alkaa saamiesi tarjousten pohjalta hahmottua, varmista vielä, että sen 4G-kuuluvuus on hyvä niillä alueilla, joilla yrityksesi toimii. Ainakin isoimmat operaattorit tarjoavat verkkosivuillaan kuuluvuuskartan, josta tämä helposti selviää.

Jos näillä puheilla innostuit kilpailuttamaan yrityksesi liittymät, kysy ajankohtainen tarjous meiltä!

Avainsanat:

Yhteydet Mobiili Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 DNA Business

Askarruttaako IoT? DNA on yhdistänyt voimansa Telenorin kanssa ja nyt osaamista riittää 

DNA on vastikään yhdistänyt voimansa kansainvälisen Telenorin kanssa.
8/2022 DNA Business

Toimiva palaveri ei ole osallistujan paikasta kiinni – vinkit hybridityöskentelyyn

Koronapandemian aikana totuimme etätyöhön, ja vaikka se alussa oli monella tavalla hankalaa, toimivat käytänteet ja yhteiset säännöt löytyivät nopeasti.
8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.