Huomioi ainakin nämä asiat, kun kilpailutat yritysliittymää

Ilman puhelin- ja nettiliittymää ei firma pyöri. Vaan miten valita se oikea? Tarjolla on toinen toistaan edullisempia ratkaisuja, joista jokainen tuntuu olevan kuin räätälöity firman tarpeisiin.

Jotta valintasi palveluntarjoajasta olisi mahdollisimman valveutunut, kannattaa liittymäpakettia kilpailuttaessa tarkistaa ainakin seuraavat asiat.

 1. Tarjous kannattaa pyytää samoilla spekseillä vähintään kolmelta taholta
  Liittymäpakettien sisällöt ja ajankohtaiset tarjoukset muuttuvat jatkuvasti, joten aiemmin saamasi hinta joltakin operaattorilta ei välttämättä enää päde. Kerro myyjälle reilusti, että olet kilpailuttamassa, ja mihin mennessä haluat tarjouksen pöydällesi.
 2. Tarkista puheluminuuttien, viestien ja datansiirron määrä
  Tutki vanhoja puhelin- ja nettilaskujasi ja pyydä myös työntekijöiltäsi arviot heidän omasta käyttötarpeestaan. Usein nämä tiedot löytyvät myös itsepalveluportaalista. Oli kyseessä sitten puhelinliittymä tai liikkuva laajakaista, sopimus on hyvä tehdä riittävän kokoisesta paketista – ylimääräiset lisäpaketit kesken laskutuskauden ovat harvoin edullisia.
 3. Selvitä, kannattaako keskittäminen
  Akuutein tarpeesi voi olla uusissa liittymissä, mutta samalla kannattaa tarkastaa, millaisia mahdollisuuksia sinulle keskittäjänä aukeaisi. Yrityksille tarjotaan nykyisin liittymäsopimusten ohella monenmoisia lisäpalveluita, joiden sopivuutta omaan liiketoimintaan kannattaa arvioida jo ennen tarjouspyyntöä.
 4. Varmista, että operaattori huolehtii asiakkaistaan
  Puhelin-aspan ja itsepalveluportaalin ohella yritysasiakkaat tarvitsevat usein henkilökohtaisempaakin palvelua. Varmista siis, saako yrityksesi nimetyn yhteyshenkilön, jolla on aikaa perehtyä erityistarpeisiinne ja huolehtia, että palvelunne pysyvät jatkuvasti ajan tasalla. Tutustu myös operaattoreiden sosiaalisen median kanaviin, referensseihin sekä toimialaa koskeviin asiakastyytyväisyystutkimuksiin.
 5. Tutki kuuluvuuskarttaa ennen operaattorin valintaa
  Nopean ja kattavan 4G-verkon avulla netin käyttö on sujuvaa missä päin Suomea hyvänsä. Kun sopiva operaattori alkaa saamiesi tarjousten pohjalta hahmottua, varmista vielä, että sen 4G-kuuluvuus on hyvä niillä alueilla, joilla yrityksesi toimii. Ainakin isoimmat operaattorit tarjoavat verkkosivuillaan kuuluvuuskartan, josta tämä helposti selviää.

Jos näillä puheilla innostuit kilpailuttamaan yrityksesi liittymät, kysy ajankohtainen tarjous meiltä!

Avainsanat:

Yhteydet Mobiili Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

6/2023 DNA Yrityksille

Valkohattuhakkeri Laura Kankaala: "Hakkerointi on kaukana Hollywoodista"

”Kaikki on pienestä kiinni, kun puhutaan tietoturvasta”, valkohattuhakkeri Laura Kankaala pohtii. Kuvaaja: Ilkka Vuorinen.
Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa
6/2023 DNA Yrityksille

"Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa"

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n johtava asiantuntija Tomi Kiuru vastaa kysymykseen: miten yrityksen energiatehokkuutta voi parantaa?
6/2023 DNA Yrityksille

Dual SIM, e-SIM ja Multi-SIM – mikä SIM-kortti vastaa sinun tai yrityksesi tarpeisiin?

Dual SIM, Multi-SIM ja eSIM – uudet ratkaisut tarjoavat monipuolisuutta, tehokkuutta ja käyttömukavuutta.
6/2023 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Kuulokkeet korville! DNA:n huippupodcastit ovat oivaa kesäkuunneltavaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.