DNA:n Esa Kinnunen: “#iotnextlevel vie yritykset innovatiivisuuden rajoille”

DNA:n IoT-liiketoiminnan johtaja Esa Kinnunen antoi lähtölaukauksen #iotnextlevel-kilpailulle IoT Nordic -tapahtumassa Helsingin Kattilahallissa. Kisassa haetaan uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja osallistujayrityksille Martelalle, Snellman Prolle ja Finnsementille.

DNA:n IoT-liiketoiminnan johtajana aloittanut Esa Kinnunen on tyytyväinen #iotnextlevel-kilpailun lähtöasetelmaan, sillä Martela, Snellman Pro ja Finnsementti peräänkuuluttavat rohkeita avauksia.

"Kilpailussa haetaan asiakastyytyväisyyttä ja liikevaihtoa, ja vasta sen jälkeen alempia kustannuksia."

Muutos koskee kaikkia

Toimintatapansa jo vakiinnuttaneelle yritykselle digimyllerrys on isompi haaste kuin vasta aloittavalle startupille.

”Startup voi lähteä puhtaalta pöydältä, mutta suuressa organisaatiossa muutoksen läpivienti vaatii vahvaa johtajuutta ja uusia suunnannäyttäjiä”, Kinnunen kuvailee.

"Tarvitaan vahvaa johdon vetoa, mentoreita ja sponsoreita. Digitalisaatiossa katsotaan yrityksen liiketoimintaa ja tapaa toimia osittain puhtaalta pöydältä. Jos vanhaan rakenteeseen yritetään väkipakolla tunkea uutta, lopputulos ei ole optimaalinen."

On luonnollista, että alansa huipulle tähtäävät yritykset keskittyvät omaan ydintoimintaansa. Tällöin räätälöityjen digiratkaisujen kehittämiseen ei aina riitä resursseja.

"Digimurroksen haasteena on, että digiratkaisuja ei voi sellaisenaan tuoda yrityksiin, vaan ne koskettavat kaikkia toimintoja. Haastavuus syntyy siitä, miten organisaatio onnistuu priorisoimaan tarpeet, ja miten kaikki organisaatiossa saadaan näkemään projektien hyödyt."

"Valtava oppimistilanne meillekin"

DNA tuo #iotnextlevel-kilpailuun oman connectivity-osaamisensa, mutta Kinnunen myöntää, että myös DNA on uusien asioiden äärellä oppimassa.

"Tyypillisesti olemme tekologiatoimittaja, jolta asiakas tilaa jotain. On valtava oppimistilanne olla hetki asiakkaan kengissä, ja katsoa neutraalisti, mikä toimii kenellekin."

Kinnunen toivoo, että osallistujayritykset lähtevät rohkeasti kokeilemaan omia rajojaan. Kokeiluilla on riskinsä, eikä lopputulos ole aina haavekuvien veroinen, mutta kokeilut ajavat organisaatiota eteenpäin.

"Toivon, että kilpailussa uskalletaan kokeilla innovatiivisuuden rajoja, eikä sorruta liian suoraviivaisiin ratkaisuihin."

Lue lisää #iotnextlevel-kilpailusta.

Avainsanat:

Digitalisaatio IoT

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.