Blogit

DNA:n Esa Kinnunen: “#iotnextlevel vie yritykset innovatiivisuuden rajoille”

DNA:n IoT-liiketoiminnan johtaja Esa Kinnunen antoi lähtölaukauksen #iotnextlevel-kilpailulle IoT Nordic -tapahtumassa Helsingin Kattilahallissa. Kisassa haetaan uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja osallistujayrityksille Martelalle, Snellman Prolle ja Finnsementille.

DNA:n IoT-liiketoiminnan johtajana aloittanut Esa Kinnunen on tyytyväinen #iotnextlevel-kilpailun lähtöasetelmaan, sillä Martela, Snellman Pro ja Finnsementti peräänkuuluttavat rohkeita avauksia.

"Kilpailussa haetaan asiakastyytyväisyyttä ja liikevaihtoa, ja vasta sen jälkeen alempia kustannuksia."

Muutos koskee kaikkia

Toimintatapansa jo vakiinnuttaneelle yritykselle digimyllerrys on isompi haaste kuin vasta aloittavalle startupille.

”Startup voi lähteä puhtaalta pöydältä, mutta suuressa organisaatiossa muutoksen läpivienti vaatii vahvaa johtajuutta ja uusia suunnannäyttäjiä”, Kinnunen kuvailee.

"Tarvitaan vahvaa johdon vetoa, mentoreita ja sponsoreita. Digitalisaatiossa katsotaan yrityksen liiketoimintaa ja tapaa toimia osittain puhtaalta pöydältä. Jos vanhaan rakenteeseen yritetään väkipakolla tunkea uutta, lopputulos ei ole optimaalinen."

On luonnollista, että alansa huipulle tähtäävät yritykset keskittyvät omaan ydintoimintaansa. Tällöin räätälöityjen digiratkaisujen kehittämiseen ei aina riitä resursseja.

"Digimurroksen haasteena on, että digiratkaisuja ei voi sellaisenaan tuoda yrityksiin, vaan ne koskettavat kaikkia toimintoja. Haastavuus syntyy siitä, miten organisaatio onnistuu priorisoimaan tarpeet, ja miten kaikki organisaatiossa saadaan näkemään projektien hyödyt."

"Valtava oppimistilanne meillekin"

DNA tuo #iotnextlevel-kilpailuun oman connectivity-osaamisensa, mutta Kinnunen myöntää, että myös DNA on uusien asioiden äärellä oppimassa.

"Tyypillisesti olemme tekologiatoimittaja, jolta asiakas tilaa jotain. On valtava oppimistilanne olla hetki asiakkaan kengissä, ja katsoa neutraalisti, mikä toimii kenellekin."

Kinnunen toivoo, että osallistujayritykset lähtevät rohkeasti kokeilemaan omia rajojaan. Kokeiluilla on riskinsä, eikä lopputulos ole aina haavekuvien veroinen, mutta kokeilut ajavat organisaatiota eteenpäin.

"Toivon, että kilpailussa uskalletaan kokeilla innovatiivisuuden rajoja, eikä sorruta liian suoraviivaisiin ratkaisuihin."

Lue lisää #iotnextlevel-kilpailusta.

Avainsanat:

Digitalisaatio IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.