Blogit

Mobiilia kuvankäsittelyä, osa 3: Protips

Moni mobiililaitteilla kuvia muokkaava on tottunut säätämään kuvia lähinnä filttereiden ja värisäätöjen avulla. Mahdollisuuksia on kuitenkin myös monipuolisempaan kuvankäsittelyyn. Jaammekin tässä nyt hieman edistyneempiä vinkkejä mobiiliia kuvankäsittelyä varten.

Lisää kuviisi uusia tasoja

Tasot ovat ammattimaisen kuvanmuokkauksen kulmakiviä. Käyttämällä tasoja pystyt upottamaan kuviisi objekteja ja tekemään monipuolisempia kuvanmuokkauksia. Näiden uusien levelien lisääminen kuviin onnistuu mobiilisovelluksilla, kuten Layrs, Juxtaposer ja PhotoLayers. Sovellusten ideana on, että pystyt “kumittamaan” kohteen taustan ja liittämään rajatun kohteen uudelle taustalle.

Tasoja lisätessä on tärkeää rajata haluamasi lisäys tarkasti, jotta kuvaan lisättävän objektin reunoilla ei näy sen alkuperäistä taustaa. Oleellista on myös, että lisätty objekti ja tausta ovat värimaailmaltaan, valaistukseltaan ja tarkkuudeltaan samankaltaisia, jolloin lisätty kohde istuu uuteen taustaansa paremmin. Mobiilisovelluksilla voit toki tehdä myös hauskoja ja nopeita kuvanmuokkauksia, jolloin lisätyn objektin ei ole edes tarkoitus istua kuvaan täydellisesti.

Alla näet muokkauksen, jossa alkuperäiseen kuvaan on lisätty uusi taivas Photoshop Mix -mobiilisovelluksella.

Poista kauneusvirheet tasoittamalla ihoa

Ihon tasoittaminen poistamalla kasvoista näppylöitä ja uurteita ei ole koulukuvaajien yksinoikeus ja on mahdollista myös puhelimella. Tarkoitukseen on monia sovelluksia, joista osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Nämä sopivat erityisen hyvin esimerkiksi selfieiden hienosäätöön.

Vaikka ihon tasoittaminen onkin helppoa myös mobiililaitteella, ei sitä kannata tehdä liikaa. Tällöin lopputulos saattaa olla epäaidon näköinen ja iho voi menettää luonnollisen rakenteensa. Selkeimmät yksittäiset näppylät ja uurteet voi poistaa helposti, mutta koko kasvojen ihoa ei kannata yrittää tasoittaa. Eräs tarkoitukseen sopiva sovellus on AirBrush, joka on ilmainen ja helppokäyttöinen.

Sekoita kahta kuvaa blendaamalla

Blendaaminen, eli kahden kuvan yhteen häivyttäminen, on hauska tapa kuvien visuaalisuuden tehostamiseen. Blendaamista kannattaa kokeilla monenlaisiin eri tarkoituksiin, esimerkiksi lisäämään kuviisi surrealistisia ja taiteellisia elementtejä.

Maisemakuvaa voit tehostaa lisäämällä taivaalle revontulia tai muita valoefektejä. Blendaamalla voit tehdä myös esimerkiksi taiteellisia kasvokuvia, häivyttämällä ihmiskasvoihin esimerkiksi eläimen kasvojen piirteitä. Kuvien blendaamiseen voit käyttää mm. Photoblend nimistä sovellusta, joka on ilmainen ja saatavilla sekä Android-, että iOS-laitteille.

Alla näkyviin kuviin on käytetty muokkaukseen PhotoDirector-sovellusta, jolla on lisätty upea, revontulia muistuttava efekti taivaalle.

Ammattilaissovellukset mobiilille

Mobiililaitteille on saatavilla myös ammattilaisten suosimia Adoben kuvanmuokkaussovelluksia, joskaan ne eivät luonnollisesti mahdollista aivan kaikkia toimintoja, kuin vastaavat tietokoneversiot. Adobe tarjoaa mobiiliin neljä erillistä kuvanmuokkaussovellusta, joilla voit tehdä ammattimaisia kuvanmuokkauksia: Photoshop Express, Photoshop Mix, Photoshop Fix ja Photoshop Lightroom. Voit käyttää sovelluksia ilmaiseksi, mutta ne edellyttävät rekisteröitymistä. Jos harrastat mobiilikuvausta aktiivisesti, nämä ammattilaisten suosimat kuvanmuokkaussovellukset ovat varmasti hyvä vaihtoehto.

Mobiili kuvankäsittely on paljon enemmän kuin pelkkää filttereiden lisäämistä. Älylaitteella ehostamisen etuja ovat sen nopeus ja helppous; sen takia kännykkäkuvien muokkaaminen onkin noussut suureen suosioon. Näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun mobiilissa kuvanmuokkauksessa. Toivottamme kaikille puhelinkuvaajille oikein antoisia kuvanmuokkaushetkiä!

Tarkasta tästä vielä aiemmat kuvankäsittelyvinkkimme:

Osa 1: Perusteet
Osa 2: Epäonnistuneen kuvan pelastaminen

 

Lue älypuhelimella kuvaamisesta täältä.

Avainsanat:

kuvaaminen vinkit Kohokohtien kuvaamista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä

12/2023 Samu Malmelin

Nopea tarkistuslista hyvään tietoturvaan