Modeemit, reitittimet ja mokkulat

Modeemi, mokkula ja reititin

Monta nimeä, mutta yksi tärkeä tehtävä; modeemi ja sen sisältämä reititin muuntavat verkossa liikkuvan datan sellaiseen muotoon, jota kodin eri laitteet ymmärtävät. Sen avulla muodostat kotiisi myös langattoman sisäverkon eli WiFin. Laadukas modeemi tuo nopean netin kodin kaikille laitteille. Mokkula ajaa saman asian silloin, kun et asu kiinteän verkon alueella tai haluat netin mukaasi, vaikka työmatkalle tai mökille.

Siinä, missä kodin muutkin älylaitteet ja puhelimet, modeemikin kannattaa välillä vaihtaa uuteen, jotta laitteen tietoturvaominaisuudet, suorituskyky ja asetukset ovat varmasti ajan tasalla. Kun hankit modeemisi DNA:lta, saat yhteensopivan netin ja modeemin ja huolettoman kotiverkon vuosiksi eteenpäin. Pidämme kotiverkostasi huolta laitteineen päivineen, asennuksesta netin käyttämiseen ja sopivan nopeuden löytämiseen.

Töpseli seinään ja nettiin!

Siirry kohtaan:    Mokkulat    Modeemit    WiFi-verkko

Mokkulat: 4G- ja 5G-modeemit ja reitittimet

Mokkula on oikea valinta silloin, kun haluat nopean 4G-netin mukaan matkalle tai kotiisi silloin, kun asut kiinteän verkon ulottumattomissa.

Modeemit ja reitittimet

Valitse oikea malli kotisi nettitekniikan mukaan: kaapelikodissa netti tulee TV-antennirasian kautta, ethernet-kodissa johto kytketään suoraan seinärasiaan, xDSL-kodissa netti tulee puhelinpistoriasta ja FTTH tarkoittaa, että optinen kuitukaapeli tulee asuntoon asti.

Kattava sisäverkko kodin jokaiseen huoneeseen

WiFi-verkossa eli kodin sisäverkossa laitteet ovat yhteydessä nettiin ja toisiinsa. Jos sisäverkkoa ei olisi, kaikki kodin laitteet olisivat suoraan kiinni operaattorin verkossa ja niille varatut IP-osoitteet loppuisivat nopeasti kesken eivätkä laitteet pystyisi kommunikoimaan keskenään. Esimerkiksi striimaus tabletilta Chromecastiin ei onnistuisi.

Kaikissa DNA:n modeemeissa on valmiiksi sisäänrakennettu reititin, joka mahdollistaa langattoman ja ethernet-johdollisen sisäverkon kodin kaikille laitteille. Reititin jakaa omat IP-osoitteet kaikille modeemiin yhdistetyille laitteille, kuten tableteille ja tietokoneille, DNA TV Hubille ja kännyköille. 

Mesh WiFi -järjestelmä

Joskus yksi modeemi ei riitä, jos neliöitä on paljon - tällöin ns. Mesh WiFi -järjestelmästä on apua.  Hyvä nyrkkisääntö on, että usein yli 85 neliöiset tai monikerroksiset asunnot tarvitsevat useamman verkkoa optimoivan Mesh WiFi -tukiaseman.  

Vinkin modeemin sijoitteluun kotona

Katso nopeat ja helpot vinkit parempaan kodin sisäverkon toimivuuteen.