Modeemit

DNA:n modeemit ja Netti toimivat yhteen parhaalla mahdollisella tavalla: mallit on valittu huolella, laitteet on valmiiksi optimoitu DNA:n verkkoon ja käyttöönotto on helppoa. Tutustu vaihtoehtoihin!

Modeemit ja reitittimet

Tiedätkö millä tekniikalla netti tulee kotiisi?

Kaapeli-laajakaista

Kaapeli-laajakaista

Kaapeli-TV-kodeissa yhteys muodostetaan kaapelimodeemin avulla, jolloin netti tulee kotiisi TV-antennirasian kautta. Kytke modeemi kaapelitelevision antennirasiaan - ja olet DNA:n verkossa!

Ethernet-laajakaista

Ethernet-laajakaista

Yleinen tekniikka uusissa ja putkiremontoiduissa asunnoissa - netti tulee kotiisi datakaapelia pitkin. Kytke Ethernet-johto huoneen seinäpistokkeesta suoraan modeemiin. Ja netti on heti valmis!

Kuitu eli FTTH-laajakaista

FTTH-laajakaista

Yleinen uusissa asunnoissa, etenkin omakotitaloissa. Netti tulee asuntoon optisella kuituyhteydellä - ja vauhdikkaasti tuleekin!

DSL-laajakaista

DSL-laajakaista

Perinteinen, jo pitkään käytössä ollut tekniikka, jossa netti tulee kotiisi kuparijohtoja pitkin, puhelinpistokkeen kautta. Ei se nopein netti, mutta toimii!

4G- ja 5G-reititin

Mobiililaajakaista (4G ja 5G)

Jos kotonasi on mobiililaajakaista, käytät nettiä 4G- tai 5G-mobiiliverkossa. Mokkulastasi riippuen saat yhteyden joko yhdelle laitteelle tai koko perheen käyttöön. Nopeimmillaan jopa gigan vauhtia!

Miksi modeemi ja mokkula kannattaa välillä vaihtaa uuteen?

Siinä, missä kodin muutkin älylaitteet, modeemi ja mokkula kannattaa välillä päivittää, jotta netti olisi mahdollisimman nopea, yhteys ei pätkisi vanhentuneen tekniikan vuoksi, modeemin asetukset olisivat kunnossa ja laitteen tietoturvaominaisuudet pysyisivät varmasti aina ajan tasalla.

Kun hankit sekä netin että modeemin tai mokkulan DNA:lta, saat toimintavarman netin sekä huolettoman kotiverkon vuosiksi eteenpäin.

Älä suotta huolehdi – teimme käyttöönotosta helppoa!

Modeemin vaihtaminen ei ole jokapäiväinen juttu. Siksi uuden laitteen käyttöönoton on syytä olla helppoa – niin helppoa, ettei sujuva ja nopea netti jää ainakaan vanhentuneesta modeemista kiinni.

DNA:n modeemit on helppo ottaa käyttöön, sillä laitteet on jo optimoitu valmiiksi DNA:n verkkoon. Ja jos tarvitset apua, DNA Apuri auttaa alkuun ja sen jälkeenkin – puhelimessa, chatissa tai paikan päällä.

Anna DNA Apurin auttaa

Laitekohtaiset ohjeet ja vinkit modeemin sijoitteluun löydät tukisivuilta

Usein kysyttyä modeemeista ja mokkuloista