DNA Multi-SIM

DNA Multi-SIM -lisäpalvelun avulla puhelinliittymäsi toimii kahdessa laitteessa yhtä aikaa – puhelimessa ja älykellossa tai kahdessa eri puhelimessa.

Tilaa Multi-SIM

Tilaa DNA Multi-SIM:

 

esim icon

DNA Multi-SIM -lisäpalvelu

7,90 €/kk

Ei määräaikaa
 

 

 

 

Kaksi laitetta samalla numerolla

Saat saman numeron kahdelle laitteelle: joko älykellolle ja puhelimelle tai kahdelle puhelimelle. Kätevää silloin, kun kakkospuhelin on ykkösvaihtoehto.

Multi-SIM tabletissa tai reitittimessä

Huom! Emme suosittele käyttämään DNA Multi-SIM -lisäpalvelua tableteissa, reitittimissä tai muissa laitteissa, jotka eivät tue tavallisia puheluita. Puheluiden toiminta saattaa tällöin estyä kokonaan sekä pääliittymästä että DNA Multi-SIM:iin kuuluvasta rinnakkaiskortista. Tableteissa ja mokkuloissa suosittelemme käyttämään DNA Liikkuva -tuoteperheen mobiililaajakaistaliittymiä.

Puhelut ja netti älykelloon tai kakkospuhelimeen

DNA Multi-SIM:in avulla saat mobiiliyhteyden myös älykelloosi. Lisäpalveluun kuuluu rajaton netti 10 Mbit/s nopeudella ja palvelun kautta soitetut puhelut ja viestit veloitetaan kuten pääliittymän puhelut ja viestit. 

Lisätietoja

Pääliittymän eli ykköspuhelimesi netin nopeus määräytyy liittymätyypin mukaisesti, mutta datakattoa ei netin suhteen ole kummallakaan laitteella.

Voit liittää puhelimesi liittymään tällä hetkellä yhden DNA Multi-SIM -lisäpalvelun, eli voit käyttää samaa puhelinnumeroasi yhdessä laitteessa oman puhelimesi lisäksi. Laite voi olla Samsung Galaxy Watch- tai Apple Watch -älykello tai toinen puhelin.

Näin hankit DNA Multi-SIM -lisäpalvelun:

Hanki Multi-SIM DNA Kaupasta 

Valitse DNA Kauppa
 

Multi-SIM Apple Watch -kelloon

Varmista, että iPhonessasi ja Apple Watchissasi on käytössä uusimmat päivitykset. Ota sen jälkeen DNA Multi-SIM käyttöösi suoraan puhelimesi Apple Watch -sovelluksesta. Seuraa sen jälkeen Apple Watch -tukisivun ohjeita.

Multi-SIM Samsung Galaxy Watch -kelloon

Tilattuasi ensin DNA Multi-SIM -lisäpalvelun Oma DNA -sovelluksesta, DNA Kaupasta tai myyntipalvelusta, käyttöönotto onnistuu DNA Kaupasta saamallasi QR-koodilla tai Oma DNA -sovelluksessa (mene sovelluksessa puhelinliittymäsi tiedoissa kohtaan ”SIM-kortti ja PUK-koodit” ja ”Aktivoi eSIM”).  

Multi-SIM Oma DNA -sovelluksesta

Muille laitteille voit tilata lisäpalvelun myös suoraan Oma DNA -sovelluksesta. Jos sinulla ei vielä ole Oma DNA -sovellusta, voit ladata sen puhelimellesi Google Play -kaupasta tai App Storesta.

Kirjauduttuasi sovellukseen etsi ”Palveluni”-osiosta liittymä, jolle haluat Multi-SIM-palvelun käyttöön. Valitse ”Liittymän hallinta” ja ”Lisäpalvelut”, josta löydät DNA Multi-SIM-lisäpalvelun.

Näin otat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun käyttöön kakkospuhelimella

Kun tarvitset perinteisen SIM-kortin

Kun tilaat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun puhelimeen, saat tilauksen mukana SIM-kortin kakkospuhelimellesi. Riittää, että laitat saamasi SIM-kortin puhelimeesi; DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on automaattisesti käytössäsi heti palvelun kytkennän jälkeen. Saat SIM-kortin DNA Kaupasta heti mukaasi tai jos tilasit sen esim. puhelimessa, se toimitetaan sinulle postitse.

Kun tarvitset eSIMin lue lisää täältä.

Nyt voit käyttää kahta laitetta, samalla numerolla. Saat puhelut ja netin mukaasi, kahteen laitteeseen! Soittaessasi puhelimellasi tai älykellollasi puhelun vastaanottaja näkee aina saman, tutun numerosi. Huomaathan, että DNA Multi-SIM -lisäpalvelu toimii vain kotimaassa.


Saat myös Multi-SIM -lisäpalvelun DNA:n myyntipalvelusta 

0800 550 044

Ark. 9-20, la 10-16. Numero on maksuton.
 

Usein kysyttyä

Mikä on DNA Multi-SIM?

DNA Multi-SIM on lisäpalvelu, jonka avulla puhelinliittymäsi toimii kahdessa laitteessa yhtä aikaa  – puhelimessa ja älykellossa, tai kahdessa eri puhelimessa. Tarvitset vain DNA:n puhelinliittymän ja sille DNA Multi-SIM -lisäpalvelun.  

Huom! Emme suosittele käyttämään DNA Multi-SIM -lisäpalvelua tableteissa, reitittimissä tai muissa laitteissa, jotka eivät tue tavallisia puheluita. Puheluiden toiminta saattaa tällöin estyä kokonaan sekä pääliittymästä että DNA Multi-SIM:iin kuuluvasta rinnakkaiskortista. Tableteissa ja mokkuloissa suosittelemme käyttämään DNA Liikkuva -tuoteperheen mobiililaajakaistaliittymiä.

Mitkä ovat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun laite- ja ohjelmistovaatimukset?

Applen älykellot:
Apple Watch Series 3 tai uudempi

Puhelimet:
Applen puhelimet
 
Ohjelmistoversio:

Apple Watch: watchOS 7.4 tai uudempi
 
iPhone: iOS 14.5 tai uudempi

Miten saan netin ja puhelut älykellooni?

Jos käytössäsi on Apple Watch, mobiiliyhteys tilataan kellolle suoraan Applen oman sovelluksen kautta. Jos taas käytössäsi on Samsung Galaxy Watch, aloita tilaamalla DNA Multi-SIM DNA Kaupasta, myyntipalvelusta tai Oma DNA -sovelluksella. Katso tarkemmat ohjeet älykellojen tukisivuilta.

Mille liittymille DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on saatavilla?

DNA Multi-SIM on puhelinliittymän lisäpalvelu. Voit tilata lisäpalvelun seuraaville puhelinliittymille:

 • DNA Rajaton 5G 1000M
 • DNA Rajaton 5G 600M
 • DNA Rajaton 5G 400M
 • DNA Rajaton 5G 200M
 • DNA Rajaton 200M
 • DNA Max 4G Rajaton 
 • DNA Mini
 • DNA Super 4G Rajaton
 • DNA Nopea 4G Rajaton Plus
 • DNA Nopea 4G Rajaton Lite 
 • DNA Nopea 4G Rajaton
 • DNA Nopea 4G Paketti
 • DNA Nopea 4G Jämpti
 • DNA Rajaton 4G 10M 
 • DNA Rajaton
 • DNA Paketti
 • DNA Jämpti
 • DNA Jämpti 4G
 • DNA Jämpti 5M
 • DNA Jämpti Lite 
 • DNA Puhe Plus

Jos et ole varma mikä liittymä sinulla on käytössäsi, näet sen Oma DNA -sovelluksesta tai soittamalla DNA:n asiakaspalveluun. 

Haluan kaksi puhelinta samalle numerolle. Miten toimin?

DNA Multi-SIM -lisäpalvelulla voit käyttää kahta puhelinta samalla numerolla. Katso ohjeet tukisivuilta.

Onko rinnakkaislaitteessa rajaton netti?

Kyllä! Netti on rajaton kotimaassa, kuten se DNA:n puhelinliittymissä aina on. Rinnakkaislaitteessasi netin nopeus on 10 Mbit/s, päälaitteessasi netin nopeus on puhelinliittymäsi mukainen. Huomioithan, että DNA Multi-SIM lisäpalvelu toimii vain kotimaassa.

Mitä DNA Multi-SIM -lisäpalvelun käyttö maksaa?

DNA Multi-SIM -lisäpalvelusta veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukainen kytkentä- ja kuukausimaksu. Maksut veloitetaan pääliittymän laskulla.
Palveluun liitettyjen rinnakkaiskorttien käyttöperusteiset veloitukset laskutetaan pääliittymän laskulla ja laskutusperiaatteilla. Jos esimerkiksi pääliittymällä puhelut laskutetaan käytön mukaan 0,07 € alkavalta minuutilta, niin rinnakkaiskortilla soitetut puhelut laskutetaan samalla laskutusperiaatteella. Mikäli pääliittymän
kuukausihintaan kuuluu määrätyn kokoinen paketti puheluminuutteja, rinnakkaiskorttia käyttävällä laitteella soitetut puhelut kuluttavat samaa pakettia.
 

Miten vastaanotan puheluita DNA Multi-SIM -lisäpalvelun avulla?

Kun vastaanotat puheluita DNA Multi-SIM -lisäpalvelun sisältävällä liittymällä, sekä pääliittymä että DNA Multi-SIM rinnakkaiskorttiin kytketty päätelaite hälyttävät. Puheluun voi vastata kummalla tahansa laitteella. Jos pääliittymällä tai rinnakkaiskortilla on jo puhelu käynnissä, ja pääliittymällä on koputuspalvelu käytössä, uusi tuleva puhelu koputtaa meneillään olevassa puhelussa ja vapaana oleva liittymä/rinnakkaiskortti hälyttää tulevan puhelun merkiksi. 

Rinnakkaiskorttia käyttävä laite ei kuitenkaan hälytä uuden samanaikaisen puhelun tullessa, jos molemmat laitteet ovat yhteydessä toisiinsa Bluetoothin kautta. Jos koputuspalvelu ei ole käytössä, ja toisessa laitteessa on puhelu käynnissä, tulevalle puhelulle ilmoitetaan ”varattu” -merkkiääni. Pääliittymälle mahdollisesti kytketty vastaajapalvelu toimii myös rinnakkaiskortilla. 

Voiko rinnakkaislaitteella lähettää viestejä?

DNA Multi-SIM -lisäpalveluun sisältyvässä SIM-kortissa eivät toimi tekstiviestit eivätkä multimediaviestit, mutta voit käyttää rinnakkaislaitteessa esim. Messengeriä. WhatsApp ei tällä hetkellä tue kahden yhtäaikaisen laitteen käyttöä, joten WhatsApp-viestejä voit lukea ja lähettää vain sillä puhelimella, jossa pääliittymä on.

Näin otat DNA Multi-SIM-lisäpalvelun käyttöön kakkospuhelimella

Kun tarvitset perinteisen SIM-kortin

Kun tilaat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun puhelimeen, saat tilauksen mukana SIM-kortin kakkospuhelimellesi. Riittää, että laitat saamasi SIM-kortin puhelimeesi; DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on automaattisesti käytössäsi heti palvelun kytkennän jälkeen. Saat SIM-kortin DNA Kaupasta heti mukaasi tai jos tilasit sen esim. puhelimessa, se toimitetaan sinulle postitse.

Kun tarvitset eSIMin 

Jos kakkospuhelimessasi on perinteisen SIM-kortin sijaan eSIM, DNA Multi-SIM -lisäpalvelun käyttöönotto onnistuu tilaamalla se suoraan Oma DNA -sovelluksen kautta tai DNA Kaupasta saamallasi QR-koodilla. Tilattuasi lisäpalvelun ota se vielä erikseen käyttöön Oma DNA -sovelluksessa (mene sovelluksessa puhelinliittymäsi tiedoissa kohtaan ”SIM-kortti ja PUK-koodit” ja ”Aktivoi eSIM”).

Jos sinulla ei vielä ole käytössäsi Oma DNA -sovellusta, voit ladata sen puhelimellesi Google Play -sovelluskaupasta.

Nyt saat puhelut ja netin mukaasi, kahteen laitteeseen!

Soittaessasi puhelimellasi tai älykellollasi puhelun vastaanottaja näkee aina saman, tutun numerosi. Huomaathan, että DNA Multi-SIM -lisäpalvelu toimii vain kotimaassa.