Lapsen ensimmäinen puhelin ja liittymä

Ikioma puhelin on monelle lapselle pitkään ja hartaasti odotettu juttu, joka hyödyn ja huvin ohella tuo myös tukea ja turvaa koulutaipaleensa aloittaneelle pienelle. Ohessa muutamia tärkeitä asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon ensipuhelinta ja -liittymää valitessa.

Millainen on lapselle sopiva puhelin?

Lapsen puhelinta valitessa on hyvä keskittyä malleihin, jotka ovat ominaisuuksiltaan, helppokäyttöisyydeltään ja hinnaltaan sopivassa tasapainossa. Androidin ja iPhonen välillä valintaa helpottaa, jos toinen on jo entuudestaan perheen suosiossa. Tuttuus tekee neuvomisesta helpompaa vanhemmalle, ja yhteiset perheasetukset tuovat vaivattomuutta mm. kuvien ja sijaintitietojen jakamiseen.

Pieniin käsiin istuva koko

Älypuhelinten näyttökoot kasvavat jatkuvasti, ja kookas puhelin houkutteleekin monesti pelailua ja videoiden katselua ajatellen. Lapsen käyttöön päätyvän puhelimen tulisi kuitenkin ennen kaikkea olla istuvuudeltaan sopiva pieniin käsiin, jotta sen käyttö olisi sujuvaa. Puhelimen olisi hyvä myös mahtua taskuun, jotta se pysyisi mukana mahdollisimman helposti.

Kestävyyttä kolhuilta

Puhelimen kestävyys on tärkeää yhtä lailla sen rakenteen, kuin akunkestonkin osalta. Lapsi ei välttämättä kohtele puhelinta aina silkkihansikkain, ja se voikin olla taskussa kuperkeikkoja tehdessä tai tipahtaa kuvaa ottaessa asfalttiin. Puhelimen käyttöikää on helppoa pidentää hankkimalla siihen jo alusta pitäen sopiva suojakuori sekä näytönsuojalasi. Lapsen puhelimelle etenkin lompakkomallinen suojakotelo on pätevä valinta. Jos vahinko kuitenkin sattuu, DNA:n laiteturvalla saa korvaavan puhelimen jopa seuraavaksi päiväksi.

Laatua sopuhintaan

Ensimmäisen puhelimen ei tarvitse olla kaikkein uusin ja hintavin vaihtoehto. Kalleinta mallia ei juniorille kannata hankkia, sillä puhelin voi rikkoontua tai kolhiintua todella herkästi. Hinnan olisi hyvä olla sellainen, ettei korvaavan puhelimen hankinta olisi mahdotonta tarpeen vaatiessa. Usein keskihintainen älypuhelin riittää lapselle enemmän kuin hyvin, ja tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin kalleimmat mallit.

Turvallisuus ennen kaikkea

Vanhemmilta opitun, turvallisen puhelimenkäytön lisäksi puhelimet itsessään sisältävät monia kehittyneitä turvaominaisuuksia, jotka pitävät huolen lapsen yksityisyydestä. Esimerkiksi sormenjälki- tai kasvojentunnistus mahdollistaa puhelimen käytön niin, ettei salasana päädy vieruskavereiden tietoon. Paikannustoiminnoista puolestaan on hyötyä silloin, mikäli puhelin sattuu häviämään.

Ensidigiä koulunsa aloittaville

Samsung Galaxy A12

139
Norm. 179 €
Tuotetta hyvin saatavilla.

Screenor Bumper -suojakuori Samsung Galaxy A12 -puhelimelle

16
Tuotetta hyvin saatavilla.

Screenor Full Cover -näytönsuojalasi Samsung Galaxy A12/A32 -puhelimelle

29
Tuotetta hyvin saatavilla.

DNA Turvapaketti suojaamaan lapsen älypuhelimen käyttöä

DNA Turvapaketti 3 kk -50 %, jonka jälkeen alk. 4,90 €/kk.

PopSocket Swappable -puhelinteline

13
Tuotetta hyvin saatavilla.
Tuote loppunut

JBL Jr310BT lasten langattomat kuulokkeet, Vaaleansininen

29
Norm. 39 €
Tuote loppu nettikaupasta. Tuotetta voi vielä löytyä myymälöistä.

Ryhmä Hau – Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay! -peli PS4:lle

29
Norm. 39 €

Ryhmä Hau – Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay! -peli Nintendo Switchille

29
Norm. 39 €
Tuotetta hyvin saatavilla.

Liittymä lapsen ensimmäiseen puhelimeen

Sopiva liittymä täydentää lapsen oman puhelimen. Kiinnittämällä ensimmäistä liittymää valitessa huomiota näihin asioihin, varmistat että uusi puhelin tarjoaa iloa ja turvaa pikkuiselle – sekä myös koko perheelle.

Käyttörajoituksilla eroon yllätyslaskuista  

Lasten liittymiin asetettavat käyttörajoitukset, kuten estot palvelunumeroihin tai sovelluskaupan käyttöön, tarjoavat tehokkaan tavan pitää yllätyslaskut poissa postiluukusta. Voit lukea täältä lisää puhelinliittymiin asetettavista rajoituksista.

Toinen tapa välttää kulmakarvoja nostattavat laskut, on prepaid-liittymän ottaminen lapselle. Lue lisää DNA:n prepaid-liittymistä.

Hinta käyttötarpeen mukaan

Rajattomasti viestejä ja puheluita kiinteään hintaan, vaiko maksu käytön mukaan? Netti huippunopeudella tai perusvauhdilla? DNA:lta löytyy eri käyttötarkoituksiin sopivia liittymiä useista eri hintaluokista, voit tutustua eri vaihtoehtoihin täällä.

Kaikki DNA:n liittymät sisältävät rajattoman netin, eli kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa puhelimella voi käyttää nettiä niin paljon kuin tarvitsee. Netin nopeus puolestaan on valittavissa sen mukaan, onko tarve ensisijaisesti yhteydenpitoon, vai kenties lisäpotkua vaativaan pelaamiseen tai videoiden katseluun.

DNA Turvapaketti liittymän suojaksi 3 kk -50 % (norm. alk. 4,90 €/kk) *

Älypuhelimiin liittyvät tietoturvauhat ovat usein monimutkaisia asioita aikuisellekin, saati sitten juuri koulutaivaltaan aloittelevalle. Lapsen ensiliittymän – sekä myös perheen muiden liittymien – turvaksi on suositeltavaa hankkia kattava suojaus DNA Turvapaketilla, joka mahdollistaa lapsen puhelimeen mm. aikarajat netinkäytölle, äänten kytkemisen päälle, kadonneen puhelimen paikannuksen sekä sen tietojen tyhjennyksen. DNA Turvapaketin ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

*) Tarjouksen saat DNA Kaupasta tai soittamalla myyntipalveluun 0800 550 044 (ark. 9–20, la 10–16, numero on maksuton) ja mainitsemalla kotiin saamasi esitteen.
 

Lapsen ensipuhelimeen rajaton liittymä edulliseen hintaan

DNA Rajaton 4G 10M -liittymä

14,90 €/kk/12 kk

Jatkossa 26,90 €/kk. Ei määräaikaa. Avausmaksu 4,90 €. Hinta koskee uusia numeroita. Netin maksiminopeus on 10 Mbit/s. Kk-hintaan sisältyy rajattomasti puheluita ja viestejä sekä rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Mukana tulee 15 Gt/kk EU-datapaketti.

Katso liittymävaihtoehdot

 

Vaikea valita? Kysy asiantuntijalta!

Tutustutaan vaihtoehtoihin ja valitaan lapsellesi sopivimmat palvelut ja laitteet, liittymät tai lisäpalvelut. Soita, aloita chat tai varaa palveluaika.

Anna DNA Asennusmestarin auttaa

Lapsen ensipuhelin käyttökuntoon: liittymät, lisäpalvelut ja vaikka ruutuaika valmiiksi asennettuna. Onnistuu!