Ota ensidigi haltuun

Onko otsallasi tuskan digi? Oman puhelimen saaminen on lapselle iso juttu. Kokosimme avuksesi tutkittua tietoa, muiden vanhempien kokemuksia ja lapselle sopivimmat laitteet, liittymät ja lisäpalvelut. Tutustu!

Hienoin ja kallein puhelin koululaiselle?

Ei sinne päinkään – satasella pääsee jo vauhtiin! Ikioma puhelin on monelle lapselle pitkään ja hartaasti odotettu juttu, joka hyödyn ja huvin ohella tuo myös tukea ja turvaa koulutaipaleensa aloittaneelle pienelle. Ota nämä vinkit huomioon, kun valitset lapselle ensipuhelinta ja -liittymää ja tutustu muiden vanhempien valintakriteereihin - mukana poimintoja DNA:n tuoreimmasta koululaistutkimuksesta.*

Tutkittua

Valintakriteerinä: hinta

Yleisin hintaluokka 5–16-vuotiaiden lasten puhelimille on 101–200 euroa. Jollei lapsesi satu hoitamaan kiireistä toimitusjohtajan virkaa, hän todennäköisesti pärjää ilman ultraäänisormenjälkilukijaa tai kehittyneintä prosessoria. Kun lapselta itseltään kysytään, 5–12-vuotiaille tärkeintä puhelimessa on mahdollisuus katsella nettivideoita. Nämä kaksi tarvetta onneksi kohtaavat ja samasta mallista löytyy monesti molemmat – edullinen hinta ja netti.
 

Valintakriteerinä: helppokäyttöisyys

On viisasta huomioida puhelimen helppokäyttöisyys, ja joka kymmenes 5–12-vuotiaista lapsistakin arvostaa helppoutta. Varo vaan, kohta nämä perheen diginatiivit tarjoavat jo IT-tukea vanhemmilleen.
 

* Lähde: DNA:n koululaistutkimus 2021. Tiedonkeruu toteutettiin helmikuussa 2021 ja siihen osallistui kaiken kaikkiaan 1004 ikäryhmässä 5–16-vuotiaiden lasten vanhempaa/huoltajaa. Tutkimuksen toteutti DNA:n kanssa yhteistyössä Nepa Insight Oy.

Ensidigiä koulunsa aloittaville

Screenor Bumper -suojakuori Samsung Galaxy A12 -puhelimelle

Screenor Bumper -suojakuori Samsung Galaxy A12 -puhelimelle

16
Tuotetta hyvin saatavilla.
Screenor Full Cover -näytönsuojalasi Samsung Galaxy A12/A32 -puhelimelle

Screenor Full Cover -näytönsuojalasi Samsung Galaxy A12/A32 -puhelimelle

29
Tuotetta hyvin saatavilla.

Luo puhelimen netinkäytölle perhesäännöt

Se on helppoa, kun lapsesi puhelimessa on DNA Turvapaketti. Perhesäännöt on DNA Turvapaketin ominaisuus, jolla voit:

  • Asettaa aikarajat netinkäytölle 
  • Hallita lapsen käyttämiä sovelluksia
  • Estää haitalliset sivustot
  • Paikantaa kadonneen puhelimen

Kokeile DNA Turvapakettia 1 kuukausi ilmaiseksi: 1 kk 0 €, jatkossa alk. 4,90 €/kk. Ei määräaikaa. Samalla varmistat, että virustorjunta on kunnossa, halutessasi perheen kaikissa laitteissa.
 

PopSocket Swappable -puhelinteline

PopSocket Swappable -puhelinteline

13
Tuotetta hyvin saatavilla.
Ryhmä Hau – Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay! -peli PS4:lle

Ryhmä Hau – Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay! -peli PS4:lle

39
Tuotetta hyvin saatavilla.
Ryhmä Hau – Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay! -peli Nintendo Switchille
Tuote loppunut

Ryhmä Hau – Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay! -peli Nintendo Switchille

39

Täydennä ensipuhelin sopivalla liittymällä

Kun kiinnität liittymää valitessa huomiota näihin asioihin, varmistat että uusi puhelin tarjoaa iloa ja turvaa paitsi pikkuiselle, myös koko perheelle.

Sopivasti rajoituksia, ei yllätyslaskuja  

Lasten liittymiin asetettavat käyttörajoitukset, kuten estot palvelunumeroihin tai sovelluskaupan käyttöön, tarjoavat tehokkaan tavan pitää yllätyslaskut poissa postiluukusta. Voit lukea täältä lisää puhelinliittymiin asetettavista rajoituksista.

Toinen tapa välttää kulmakarvoja nostattavat laskut, on prepaid-liittymän ottaminen lapselle. Lue lisää DNA:n prepaid-liittymistä.

Hinta käytön mukaan

Rajattomasti viestejä ja puheluita kiinteään hintaan, vaiko maksu käytön mukaan? Netti huippunopeudella tai perusvauhdilla? DNA:lta löytyy eri käyttötarkoituksiin sopivia liittymiä useista eri hintaluokista, voit tutustua eri vaihtoehtoihin täällä.

Kaikki DNA:n liittymät sisältävät rajattoman netin, eli kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa puhelimella voi käyttää nettiä niin paljon kuin tarvitsee. Netin nopeus puolestaan on valittavissa sen mukaan, onko tarve ensisijaisesti yhteydenpitoon, vai kenties lisäpotkua vaativaan pelaamiseen tai videoiden katseluun.
 

Lapsen ensipuhelimeen rajaton liittymä edulliseen hintaan

DNA Rajaton 4G 10M -liittymä

14,90 €/kk/12 kk

Jatkossa 26,90 €/kk. Ei määräaikaa. Avausmaksu 4,90 €. Hinta koskee uusia numeroita. Netin maksiminopeus on 10 Mbit/s. Kk-hintaan sisältyy rajattomasti puheluita ja viestejä sekä rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Mukana tulee 15 Gt/kk EU-datapaketti.

Katso liittymävaihtoehdot

 

Muista tietoturva myös lapsen puhelimeen

Lapsen ja koko perheen laitteiden, myös puhelimien turvaksi, kannattaa hankkia kattava suojaus DNA Turvapaketilla. Se mahdollistaa lapsen puhelimeen mm. aikarajat netinkäytölle, äänten kytkemisen päälle, kadonneen puhelimen paikannuksen sekä sen tietojen tyhjennyksen. DNA Turvapaketin ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täällä.
 

DNA Turvapaketti – kokeile 1 kuukausi ilmaiseksi

1 kk 0 €, jatkossa alk. 4,90 €/kk
Ei määräaikaa.

Tilaa DNA Turvapaketti

 

DNA Turvapaketti 3 kk puoleen hintaan

3 kk -50 %, jatkossa alk. 4,90 €/kk
Ei määräaikaa.

Tämän tarjouksen saat DNA Kaupasta tai soittamalla myyntipalveluun 0800 550 044
(ark. 9–20, la 10–16, numero on maksuton). Mainitse kotiin saamasi esite.

Vaikea valita? Kysy asiantuntijalta!

Tutustutaan vaihtoehtoihin ja valitaan lapsellesi sopivimmat palvelut ja laitteet, liittymät tai lisäpalvelut. Soita, aloita chat tai varaa palveluaika.

Anna DNA Asennusmestarin auttaa

Lapsen ensipuhelin käyttökuntoon: liittymät, lisäpalvelut ja vaikka ruutuaika valmiiksi asennettuna. Onnistuu!