Ota ensidigi haltuun

Kohta ne koulunkellot soivat ja tuovat mukanaan monta uutta asiaa. Oma puhelin on yksi niistä. Kokosimme avuksesi tutkittua tietoa, muiden vanhempien kokemuksia ja lapselle sopivimmat laitteet, liittymät ja lisäpalvelut. Tutustu! 

Puhelin, PopSocket ja mitä vielä?

Lapsen puhelinta valitessa on hyvä keskittyä malleihin, jotka ovat ominaisuuksiltaan, helppokäyttöisyydeltään ja hinnaltaan sopivassa tasapainossa. Androidin ja iPhonen välillä valintaa helpottaa, jos toinen on jo entuudestaan perheen suosiossa. Tuttuus tekee neuvomisesta helpompaa vanhemmalle, ja yhteiset perheasetukset tuovat vaivattomuutta mm. kuvien ja sijaintitietojen jakamiseen. Puhelimen kaveriksi kannattaa lisäksi hankkia suojaa ja lisäturvaa, PopSocket-pidikkeitä unohtamatta!
 

Kätevät PopSocketit

Katso kaikki
PopSocket Swappable -puhelinteline, Unicorn DayDreams

PopSocket Swappable -puhelinteline, Unicorn DayDreams

13
Pidä kiirettä, tuote loppuu pian!
PopSocket Swappable -puhelinteline, Blue Nebula

PopSocket Swappable -puhelinteline, Blue Nebula

13
Tuotetta hyvin saatavilla.
PopSocket Swappable -puhelinteline, Pandamonium

PopSocket Swappable -puhelinteline, Pandamonium

13
Tuotetta hyvin saatavilla.
PopSocket Swappable -puhelinteline, Bubblegum Giraffe

PopSocket Swappable -puhelinteline, Bubblegum Giraffe

13
Tuotetta hyvin saatavilla.

Tutkittua

Puhelimelle valitaan ostohetkellä usein myös suojakuori ja näytönsuoja 

5-12-vuotiaiden lasten suosituin ja hyödyllisimmäksi koettu lisätarvike on suojakuori.  

Puhelimen hankinnan yhteydessä ostetaan suojakuoren lisäksi tyypillisimmin myös näytönsuoja.  

13+ vuotiaiden lasten ja nuorten ikäryhmässä kuulokkeiden ja langattomien kaiuttimien hankinta on selkeästi yleistynyt viime vuosina. 13-16-vuotiaiden lasten kohdalla hankintahetken tulokset ovat samansuuntaiset kuin nuoremmassa kohderyhmässä. Langattomien latureiden osto puhelimen hankinnan yhteydessä korostuu tässä kohderyhmässä hieman, mutta latureita ostetaan myös myöhemmin. * Lähde: DNA Koululaistutkimus 2022. Tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan 1006 ikäryhmässä 5–16-vuotiaiden lasten vanhempaa/huoltajaa. Tiedonkeruu tapahtui helmikuussa 2022 Nepan online-paneelissa.

Valintakriteerinä: kestävyys

Hups. Oho. O-ou. Vaikka puhelin on suurella todennäköisyydellä tuoreen omistajansa rakkain aarre, kouluikäinen ei aina osaa pitää omaisuudestaan huolta. Puhelin altistuu pikku kiville, auki oleville vesipulloille, tahmaisille sormille ja töyssyisille koulumatkoille. Lapselle ostetaan uusi puhelin yli puolessa tapauksista (55 %) siitä syystä, että vanha on mennyt rikki.

Lähde: DNA:n koululaistutkimus 2021*

Valintakriteerinä: kosketusnäyttö

Tarpeeksi suurella näytöllä kelpaa katsella videoita ja pelata niskan lukittumatta kyyryyn. Ja siellähän se on nenä kiinni puhelimessa: 5–12-vuotiaista 47 prosenttia pelaa puhelimellaan päivittäin. Tämä on enemmän kuin pelikonsolilla, tietokoneella ja tabletilla pelaamiseen laitettu aika yhteensä. Muista suojata puhelimen herkkä näyttö (lapseltasi). 

Lähde: DNA:n koululaistutkimus 2021*

Sopivasti rajoja ja lisäturvaa

Ole huoleton, ota laiteturva

Turvaa uusi puhelin SquareTrade-laiteturvalla. Jos jotain sattuu, vahingosta riippuen saat puhelimen korjattua tai tilalle korvaavan puhelimen.

Tietoturva lapsen laitteisiin

DNA Turvapaketti 1 kk 0 €,
jatkossa alk. 4,90 €/kk. Ei määräaikaa. 
 

Kumpi on oikeassa – lapsi vai vanhempi?

Monessa perheessä käydään keskusteluja siitä, minkä ikäisenä lapsen pitäisi saada ensimmäinen oma puhelin, paljonko sen pitäisi maksaa, miten sitä käytetään ja millaisista pelisäännöistä sovitaan. DNA:n jokakeväinen koululaistutkimus avaa vanhempien ja lasten ajatuksia tutun kuuloisten digivääntöjen taustalla. 

DNA Vinkki tarjoaa tutkimuksen tuloksiin pohjautuvan näkökulman pian seitsemän vuotta täyttävän Venlan ja hänen isänsä keskusteluun.

* Lähde: DNA:n koululaistutkimus 2021. Tiedonkeruu toteutettiin helmikuussa 2021 ja siihen osallistui kaiken kaikkiaan 1004 ikäryhmässä 5–16-vuotiaiden lasten vanhempaa/huoltajaa. Tutkimuksen toteutti DNA:n kanssa yhteistyössä Nepa Insight Oy.