Ryhmässä pelattavia pelejä padille ja luuriin

Sovellukset ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että tuttuja lautapelejä voi pelata myös mobiililaitteilla. Tabletilla pelattavien pelien etuna ovat muun muassa niiden liikkuvuus sekä mahdollisuus pelata kavereiden kanssa etänä verkon kautta. Mobiiliversiot klassikkopeleistä ovat myös edullisempia kuin varsinaiset lautapelit.

Noppapelien klassikko Yatzy toimii kätevästi iPadilla. Nopat eivät lentele pöydiltä ja kenenkään ei tarvitse pitää kirjaa eikä kuluttaa laskupäätään. Yatzyn iPad-versiossa voi olla 1-4 pelaajaa ja peliä voi pelata niin eurooppalaisilla kuin amerikkalaisillakin säännöillä. Eurooppalaisilla säännöillä pelatessa voi vielä valita käyttääkö viittä vai kuutta noppaa. Peli ehdottaa suoraan kaikkia mahdollisia noppayhdistelmiä ja kertoo paljonko kustakin tulisi pisteitä.

GameRoom tuo monta lautapeliklassikkoa tabletille. Muun muassa Tammi, Othello (sovelluksessa käytetty nimeä Reversi) ja Halma luonnistuvat myös digitaalisesti. Tilaa säästyy lautapelihyllystä, kun ei tarvitse säilöä isoja puisia pelilautoja. Pelin etusivulta löytyvät pelin säännöt, mutta mikäli pelit eivät ole pelaajalle tuttuja auttaisi, jos sovellus neuvoisi myös pelin aikana.

Kaikkien tuntema Monopoly tarjoaa uusia pelaamismahdollisuuksia tabletilla. Monopolyn vanha tuttu pelilauta näkyy vastaavana myös mobiiliversiossa ja säännöt ovat vanhat tutut. Peliä voi pelata yksin, yhdessä kasvotusten sekä verkon välityksellä kavereiden kanssa. Pelin aikana on mahdollista saada ohjeita ja vinkkejä pelaamiseen liittyen.

OLO game on yksinkertainen kaksin tai nelin pelattava pallopeli, jossa yritetään saada omat pallot määrätylle alueelle ja samalla töniä vastustajan palloja toiselta alueelta. Yksinkertaisellakin toteutuksella saadaan hyvää ajanvietettä esimerkiksi bussi- tai junamatkalle kaverin kanssa.


Lataa Yatzy: iOS:lleAndroidille

Lataa GameRoom: iOS:lle

Lataa Monopoly: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle 

Lataa OLO game: iOS:lle, Androidille

Avainsanat:

pelit sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!