Vieraskynä: Musiikki pelastaa maanantait

Minä olen hitaasti lämpiävää sorttia, kun puhutaan tekniikasta. Minulla on kännykkä, mutta käytän sitä pitkälti vain kolmeen tarkoitukseen: soittamiseen, valokuvien ottamiseen ja internetin käyttöön. Pienemmässä osassa ovat muutama lempparisovellukseni, kuten reseptipankkini Kotikokki ja selkäni pelastaja, maailman paras joogaohjaaja Daily Yoga.

Kolmen kärkeä on kuitenkin alkanut vakavasti horjuttaa musiikki. Ladattuani musiikin suoratoistosovellus Deezerin, odotan työmatkaa lähes yhtä paljon kuin perjantaita. Pienen lapsen äitinä, innokkaana remonttireiskana ja puutarhurina huomioni keskittyy kotona ihan muihin asioihin kuin musiikin kuunteluun ja töissä en kaipaa enempää hälyä kuin avokonttori jo muutenkin tarjoaa. Musiikki on kuitenkin henkireikäni, josta saan paljon positiivista energiaa. Jos sille vain olisi aikaa.

Työmatkani kestää puolisen tuntia ja siihen sisältyy 20 minuutin junamatka täpötäydessä ruuhkajunassa. Kohtuullisen stressaava aloitus päivälle, voisi ajatella. Ehdin käydä duunissa kuukauden verran ennen kuin ymmärsin, että Deezer on vastaus kaikkiin maanantaiangsteihini. On ihan yhdentekevää onko VR taas kerran myöhässä, joudunko seisomaan laiturilla vielä 15 minuuttia, kunhan korvanapeista tulvii Elviksen Lawdy Miss Clawdy. Tai jos tilanne vaatii Marilyn Mansonia (joudun seisomaan laiturilla 15 minuuttia räntäsateessa), sekin onnistuu hetkessä. Klikkailen suosikkibiisejäni omalle listalleni, jota voin pyörittää uudelleen ja uudelleen. Tai voin seikkailla ja valita Deezerin minulle ehdottamia valmiita soittolistoja.

Vuonna 1990 istuin etusormi kasettisoittimen rec-näppäimellä ja kuuntelin Radio Mafiaa, manaten mielessäni nauhoittamieni kappaleiden päälle puhuvia juontajia. Vuonna 1996 jouduin ostamaan koko CD-levyn, vaikka olisin halunnut vain Tupacin California Loven. Vuonna 2015 rakastan räntäsateisia työmatkojani, kun saan kuunnella rauhassa parasta musiikkia kännykästä ja vaihtaa artistia vaikka kolmen minuutin välein. Jotkut asiat sentään ovat nykyään paremmin, kuin silloin ennen.

Niina Tapojärvi, Nelliinan vaatehuone

 

Lataa Kotikokki: AndroidilleWindows Phonelle

Lataa Daily Yoga: iOS:lleAndroidille

Lataa Deezer: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Avainsanat:

viihde musiikki

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit