Tällä sovelluksella lähetät postikortteja kännykkäkuvista

Näin joulun aikaan on tapana ilahduttaa läheisiään joulukortin muodossa. Postikortit ovat muutenkin mukava tapa muistaa ystäviään muun viestimisen tapahtuessa jo lähes kokonaan digitaalisesti. Posti on hiljattain julkaissut Postikortti-nimisen sovelluksen, jolla pystyy lähettämään fyysisiä postikortteja kätevästi pelkkää älylaitetta käyttäen. Kortin kuva valitaan puhelimesta ja siihen voi myös mukailla haluamansa tekstin tervehdykseksi vastaanottajalle. Otimme sovelluksen testiin, onhan korttiposti tähän aikaan vuodesta varmasti vilkkaimmillaan.

Tilaus postikorteille laitettiin eräänä sateisen pimeänä torstaina - täydellinen päivä piristävien postikorttien lähettämiseen siis! Sovellukseen täytyy ensin kirjautua Postin tunnuksilla ja tämän jälkeen pääsee suoraan valitsemaan, millaisen kortin haluaa lähettää. Kuvan voi ottaa itse, valita puhelimen galleriasta tai napata sovelluksen omasta kuvakirjastosta. Postikortti-sovelluksen valikoimista löytyi muutama oikein mukava otos, mutta ehdottomasti hauskimman lopputuloksen saa itse otettuja kuvia käyttäen. Vinkkinä sanottakoon, että puhelimen muistiin voi tallentaa myös esimerkiksi järjestelmäkameralla otetun valokuvan ja käyttää sitä postikortissaan.

Kuvan valitsemisen jälkeen valitaan korttiin tuleva teksti sekä täytetään vastaanottajan osoitetiedot. Tekstin lisääminen onnistui helposti, mutta tervehdystä kirjoittaessa jäi kaipaamaan enemmän vaihtoehtoja tekstin fonttiin. Osoitetiedot oli helppo syöttää ja niiden täyttämisen jälkeen voikin valita lähetyspäivän ja siirtyä kassalle maksamaan postikorttinsa. Tässä vaiheessa huomioitakoon, että sovellus tarjoaa kolme ensimmäistä postikorttia ilmaiseksi, jonka jälkeen ne maksavat 2,50 euroa kappaleelta.

Kortin lähetyspäiväksi valittiin aikaisin mahdollinen eli seuraava maanantai. Maanantaina kotiovesta saapuikin postiluukun kolinan saattelemana kolme hyvinkin tutun näköistä korttia. Korttien kuvien laatu oli moitteeton ja valittu tervehdysteksti löytyi printattuna kortin takapuolelta. Kaikin puolin Postikortti-sovellus toimikin siis hyvin eikä ongelmia sen käyttämisessä muodostunut. Sovellukselle voikin antaa vahvan suosituksen: sen avulla kiireisempi voi lähettää joulukortit tai vaikkapa myöhäiset lomaterveiset työmatkalla bussistä käsin.

Lataa Postikortti iOS:ille ja Androidille

Avainsanat:

palvelut sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!