Ryhmäviestit Snapchatiin ja muita uutuuksia

Suosituimpien mobiiliviestimien keskinäinen kilpailu on juuri nyt erityisen kovaa. Käyttäjille tämä mittelö näyttäytyy uusina ominaisuuksina vanhoihin tuttuihin palveluihin. Jo aikaisemmin tänä vuonna Instagram mahdollisti Snapchatin My Story -tapaisen hetkellisen viestimisen ja tämän kaltainen muiden sovellusten ominaisuuksien imitointi onkin viime aikoina noussut erittäin suosituksi. Esittelemme tässä suosituimpien mobiiliviestimien uusimpia toimintoja ja tuoreimpia tuulia.

Ryhmäkeskusteluja Snapchatissa

Snapchat mahdollistaa nykyään ryhmäkeskustelut. Ryhmiä voi luoda snäppiin viestin vastaanottajaa valitessa ja tämä kätevöittääkin snäppäämistä esimerkiksi tietylle kaveriporukalle. Jokaista snäpin vastaanottajaa ei tarvitse siis enää etsiä sovelluksen yhteystietoviidakosta. Toinen hauska uusi ominaisuus Snapchatissa on uusi leikkaustyökalu, jolla kuvan objekteista pystyy luomaan itse tarroja, joita voi liittää muidenkin kuvien päälle.

Facebook Messenger Stories?

Facebook lähti Instagramin kautta kilpailemaan Snapchatin kanssa omalla Stories-toiminnollaan. Tämä ei ilmeisesti naamakirjalle riittänyt, ja nykyään myös Facebook Messengeriin pystyy lisäämään omille kavereilleen näkyviä kuvia ja videoita, jotka ovat esillä sen 24 tunnin ajan. Toiminto on nimetty osuvasti “Omaksi päiväksi” ja se toimii pitkälti samalla tavalla kuin Snapchatin My Story ja Instagramin Stories. Jännittävää onkin nähdä, mikä kolmesta “tarinankertojasta” muotoutuu suosituimmaksi - Instagramhan on jo onnistunut ryöväämään useita Snapchat-käyttäjiä omaan palveluunsa.

Livevideota Instagramiin

Instasta puheenollen, on kuvapalvelu tulevaisuudessa mahdollistamassa Facebookin kaltaiset livelähetykset. Erona naamakirjan liveen on, että Instagramin liveshowt eivät ole katseltavissa lähettämisen jälkeen. Loogisesti ne siis myös tulevat löytymään Instan Stories-osiosta, josta löytyvät muutkin katoavat viestit. Instagramin livelähetykset ovat toistaiseksi saatavilla vain osalla käyttäjistä, mutta ne ovat varmasti piakkoin käytettävissä myös jokaisen Instagramissa!

Sovellusten käyttäjien ei onneksi tarvitse palvelutulvasta huolestua. Kyseessähän on siinä mielessä positiivinen ongelma, että palveluiden tarjoajat tarjoavat kilpaillessaan yhä kokonaisvaltaisempia ja käyttäjäläheisempiä sovelluksia. Ei siis kuin kokeilemaan rohkeasti: jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki viestinviidakosta.

Avainsanat:

viihde vinkit some

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!