Blogit

Nu kan man välja fast bredband från DNA även här i Vasa

DNA har under de senaste två åren investerat kraftigt för att utveckla bredbands- och tv-tjänsterna inom Vasas ekonomiska region. Det är nu möjligt att surfa på webben och titta på HD-sändningar på DNA:s supersnabba fiberoptiska nätverk.

"Fastighetsägare och bostadsbolag i Vasa har nu ett mycket efterlängtad alternativ när de väljer leverantör för fast bredband. Nu är det en bra tid att jämföra både priser och tjänster”, säger DNA:s försäljningschef i Vasa-regionen Kaj Ohls.

Enklare vardag för bostadsbolaget

DNA har paketerat sin bostadsbolagstjänst så att allt från beställning till fakturering hanteras genom en enda kontaktpunkt. Detta gör livet mycket enklare för disponenter och bostadsbolag. Enkelheten och anslutningshastigheten är viktiga för bostadsbolag när de väljer operatör, men också tilläggstjänsterna som erbjuds till de boende spelar en roll.

“Bostadsaktiebolagen är särskilt intresserade av tillgången till högre bredbandshastigheter, tv-tjänster och trådlösa WiFi-terminaler, alltså wlan", säger Ohls.

Vikten av tilläggstjänster växer i vardagen för boende och bostadsbolag, till exempel när boendekommunikationen digitaliseras.

”Man håller på med att gå från pappersmeddelanden till elektronisk kommunikation. Vi svarar på detta behov genom att erbjuda nya typer av verktyg som hjälper bostadsbolagen att kommunicera direkt med de boendes smartmobiler och trapphusskärmar och på så sätt spara både miljö och pengar”, förklarar Ohls.

“Ibruktagandet och kommunikationen med tjänsteleverantören ska vara lätt och bekymmersfritt för bostadsbolagen. Vi på DNA har ett uppdrag att skapa en enklare vardag för våra kunder”, understryker Ohls.

Trivsel och kommunikation kräver hastighet

DNA:s fiberoptiska nätverk uppfyller behoven även hos den mest krävande användaren. Under utbyggnaden av nätverket har DNA också ökat masternas kapacitet, vilket gör nätverket bättre i både mobila och fasta nät.

“Vi erbjuder den senaste bredbandstekniken på marknaden, vilket möjliggör en markant ökning i kapaciteten och nätverkets prestanda. Kapaciteten tar inte slut och hastigheten räcker för allt”, säger Ohls.

Högkvalitativt bredband blir en allt viktigare faktor för trivseln hemma. Arbete, hobbyer, underhållning och kommunikation sker alltmer genom nätet.

Vid sidan av den traditionella linjära televisionen har det dykt upp nya sätt att titta på innehåll som till och med blivit större än tv, och det kräver snabba och funktionssäkra anslutningar.

Tack vare DNA:s fiberoptiska nätverk går det att konsumera innehåll över ett IP-nätverk på olika enheter samtidigt. Barn tittar på tecknade filmer på surfplattan, familjens fotbollsfans kollar på Champions League samtidigt som resten av familjen samlas framför tv:n för att se stjärnorna dansa.

I hemmen finns det allt fler enheter uppkopplade på samma gång. Användarupplevelsen är direkt kopplad till kvaliteten och hastigheten på internetanslutningen. I år igen kom DNA på första platsen i den stora EPSI-undersökningen, som mäter konsumentkundernas nöjdhet med sin bredbandsoperatör. *)

DNA har ett omfattande tv-kanalsortiment – det finns också flera svenska kanaler att beställa i HD. En ny Android TV-enhet, DNA TV Hubi, kopplar samman internet, tv och appar i en enkel enhet och möjliggör även 4K bildkvalitet.

Snabbt nät för boende hos Pikipruukki

DNA kommer snart att leverera bredbands- och tv-tjänster till bostadshusen i Fastighets Ab Pikipruukki i Vasa. Avtalet omfattar cirka 3 600 bostäder. Utbyggnaden av nätet kommer att fortsätta till nästa höst, och alla Pikipruukki-bostäder kommer att vara anslutna till DNA:s nätverk vid årets början 2021.

Samtidigt fortsätter DNA att utvidga sitt fiberoptiska nät.

“Allteftersom nätverksarbetet fortskrider kommer DNA:s fasta nätverk bli tillgängligt till flera inom denna region”, berättar Ohls.

DNA:s bredbandstjänst till Pikipruukkis bostadshus levereras med en grundhastighet på 10 Mbit/s som ingår i hyran. De boende kan enligt behov välja att beställa en högre hastighet upp till en topphastighet på 1 Gbit/s.

Även DNA:s kabel-tv-tjänster levereras till alla Pikipruukkis fastigheter. Information om tidtabellen för ibruktagandet av tjänsterna ges till de boende i god tid.

Läs mera: www.dna.fi/vasa

*) EPSI Rating Matkaviestintä 2019 / Laajakaista

Avainsanat:

nopea verkko asiakkaat laitteet

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

7/2024 Artikkelien toimitus

Mihin kahden gigan kaapelikaistaa tarvitaan? Yli 100 000 kotitaloutta voi jo nauttia DNA:n huippunopeasta netistä

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut