Nopeuta pirssin saantia sovelluksilla

Taksin tilaaminen sovelluksella soittamisen sijaan tulee koko ajan suositummaksi. Sovelluksilla kyyti tilataan oman sijainnin perusteella, eli tolpalla odottelua tai aikaavievää taksikeskukseen soittamista ei tarvitse enää tehdä. Nyt esittelyssä muutama näistä sovelluksista.

Valopilkku on uusi sovellus, joka toimii tällä hetkellä yli 120 paikkakunnalla. Palvelun on tarkoitus laajentua koko Suomeen alkuvuoden 2016 aikana. Sovelluksella voi tilata taksin ympäri vuorokauden joko juuri nyt tai ennakkoon. Lisäksi voit halutessasi valita autotyypiksi farmarin tai tilataksin. Matka maksetaan normaaliin tapaan autossa, ja kyydin jälkeen voit arvioida sovelluksella matkan ja kuljettajan.

Pääkaupunkiseudulla on mahdollista harkita myös Uberia. Rapakon toiselta puolelta tuleva palvelu on herättänyt mediassa aikamoista haloota, sillä kuljettaja ei välttämättä ole koulutuksen saanut ammattilainen. On hyvä myös huomioida, että Uber-kuljetuspalvelun laillisuus Suomessa on viranomaisilla vielä tutkinnassa.

Tilausta tehdessä näet vapaat autot kartalla, ja voit valita niistä mieleisesi. Kun Uber-kyyti on ohi, kuskin voi arvostella ja näin muutkin näkevät, oletko saanut hyvä palvelua. Maksu veloitetaan suoraan tililtäsi.

Taxifyn idea on sama kuin Uberissa: taksi tilataan valitsemalla kartalta lähin auto ja maksu veloitetaan suoraan tililtä. Sovelluksessa voi myös valita kartalta paikan, johon taksi tilataan. Taxify toimii tällä hetkellä yhteistyössä Helsingin, Oulun ja Jyväskylän taksien kanssa.

Mullistavatkohan taksisovellukset kokonaan nykyisen taksibisneksen? Sovellukset tuntuvat kyllä helpottavan huomattavasti taksin tilaamista, joten pistäkäähän ihmeessä joku näistä taksisovelluksista kokeiluun!

Lataa Valopilkku: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Lataa Uber: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Lataa Taxify: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Avainsanat:

palvelut vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!