Nämä 10 asiaa sinun tarvitsee tietää iOS 10 -käyttöjärjestelmästä

Uusin Applen käyttöjärjestelmistä, iOS 10, tulee saatavilla iPhonelle ja iPadille syksyn aikana. Apple Developer -ohjelman jäsenet pääsivät testaamaan käyttöjärjestelmää ensimmäisinä jo kesäkuun puolessavälissä, ja julkinen beta-versio tuli saatavilla heinäkuussa. Otetaan pikakatsaus olennaisimpiin päivityksiin!

1. Uudenlainen lukitusnäyttö

Voit esimerkiksi saada reaaliaikaisia päivityksiä sovelluksista suoraan lukitusnäytölle. Lisäksi käyttöjärjestelmä tukee uudenlaisia toimintoja 3D-kosketuksella, voit esimerkiksi hyväksyä kalenterikutsun tai vastata viestiin suoraan lukitusnäytöltä. Kameran tai musiikkisovelluksen avaaminen ja ilmoitusten tyhjentäminen onnistuu myös lukitusnäytöltä käsin.

2. Avoin Siri

Sovelluskehittäjillä on vihdoin mahdollisuus hyödyntää Siriä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että pian pystyt tekemään monia uusia asioita Sirillä, kuten jakamaan kuvia Pinterestiin tai käyttämään RunKeeperiä. Lista kasvaa toivottavasti nopeasti!

3. Kehittyneemmät kuvat

Google Kuvat on jo vuoden verran osannut järjestää käyttäjän kuvia erilaisten kriteerien, kuten vaikkapa sijainnin, perusteella. Nyt samanlaiset jaottelut ovat saatavilla myös iOS-käyttöjärjestelmässä.

4. Älykkäämpi Quick Typing

Quick Typing pyrkii syvällisen oppimisen kautta ymmärtämään kontekstia paremmin, ja näin parantamaan antamiaan ehdotuksia. Jos esimerkiksi joku kysyy viestillä yhteisen tutun puhelinnumeroa, Siri voi etsiä ja kirjoittaa tiedon puolestasi. Lisäksi voit jakaa oman sijaintisi yhdellä painalluksella.

5. Monipuolisempi iMessage

Viestisovellus on saanut monia kivoja uudistuksia. Esimerkiksi se tukee nyt linkkien kuvia ja videoita, käsin kirjoitettuja viestejä sekä musiikkia. Lisäksi emojit ovat isompia ja helppokäyttöisempiä! Myös iMessage on nyt avoin sovelluskehittäjille.

6. Päivitetty kartta

Karttasovelluksessa on kivoja uudistuksia, kuten että se toimii paremmin yhdessä CarPlayn kanssa sekä tarjoaa enemmän tietoa reiteistä ja lähellä olevista asioista. Hienointa on kuitenkin se, että myös kartta on nyt kehittäjille avoin. Tulevaisuudessa voit siis tehdä yhä useampia asioita sovelluksesta poistumatta, kuten esimerkiksi kyydin tilaamisen ja maksamisen.

7. Älykäs koti - vihdoin

Homekit-sovelluksella voit esimerkiksi tarkistaa reaaliaikaisesta videosta, kuka soittaa ovikelloa. Tai voit vaihtaa huoneen tunnelmaa, kuten himmentää valot sanomalla “hyvää yötä”. Apple on nyt siis vihdoin mukana älykodin kehittämisessä!

8.Uudistettu Apple musiikki

Sovelluksessa on paljon muutoksia. Esimerkiksi käytettävyyttä on pyritty parantamaan selkeillä väreillä ja joillakin rakenteellisilla muutoksilla. Sovellus tarjoaa nyt myös käyttäjälle kuratoituja soittolistoja.

9. Apple uutiset

Tämäkin sovellus on suunniteltu täysin uusiksi. Se näyttää selkeämmältä, ja siihen on lisätty muutamia melko itsestäänselviä ominaisuuksia, kuten breaking news -ilmoitukset, käyttäjälle kuratoidut jutut sekä erilaisten julkaisujen, kuten vaikkapa National Geographicin tai Wall Street Journalin, tilaaminen itselle.    

10. Sovellusten hallinta

Monet käyttäjät eivät pidä kaikista puhelimessa valmiina olevista sovelluksista, joten niiden poistaminen on pian mahdollista. Ne voi uudessa päivityksessä ladata sovelluskaupasta kätevästi takaisin, jos tuleekin myöhemmin ikävä.

Päivityksiä on siis luvassa paljon. Kiteytettynä uusi käyttöjärjestelmä on avoimempi, älykkäämpi ja käyttäjäystävällisempi.

Avainsanat:

puhelimet laitteet iOS vinkit uutuudet

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!