Näin säilytät ja jaat uudelleen parhaat Snapchat-muistosi

Snapchat julkisti hiljattain uuden Muistot-ominaisuuden. Muistot on Snapchatin oma albumi, johon voi tallentaa vanhoja snäppejä ja josta näkee myös puhelimen muut kuvat ja videot. Lisäksi tarinoihin voi nyt lisätä aiemmin kuvattua sisältöä puhelimesta tai julkaista vanhoja snäppejä uudelleen.

Näin muistot toimivat

Löydät muistot, kun pyyhkäiset kameranäkymästä ylöspäin tai napautat laukaisimen alla sijaitsevaa pienempää ympyrää. Memories-näkymässä on kolme välilehteä: (saved) Snaps, Camera roll ja My eyes only. Aiemmin snäppejä on voinut tallentaa puhelimen muistiin, nyt nämä vanhat snäpit kannattaa heti ladata suoraan Snapchatiin talteen. Jatkossa kaikki tallentamasi snäpit näkyvät tällä Snaps-välilehdellä. Camera Roll -kohdassa taas ovat kaikki Snapchatin ulkopuolella otetut kuvat ja videot, joita voi nyt lisätä omaan tarinaan. Aiemmin puhelimen muistista snäppejä on voinut lähettää vain yksityisviestillä kaverille.

Yksityiset snäpit salasanan taakse

Muistoja voi tallentaa myös My eyes only -kansioon, jolloin ne jäävät salasanan taakse. Kukaan muu ei siis pääse näkemään sinne tallennettuja noloja selfieitä tai muita yksityisiä sisältöjä. Voit kuitenkin halutessasi lähettää snäppejä myös salatusta kansiosta tavalliseen tapaan. Valitse sellainen salasana, jonka varmasti muistat! Unohdetun salasanan saa vaihdettua uuteen, mutta menetät samalla kansioon tallennetut kuvat ja videot.

Muistojen jakaminen

Kun haluat julkaista muistoja, avaa kuva tai video ja pyyhkäise alhaalta ylöspäin. Tällöin aukeaa uusi valikko, josta voit muokata snäppiä tuttuun tapaan ja lähettää sen joko kaverille tai tarinaan. Mielenkiintoinen uudistus on se, että voit koota tarinan jo otetuista kuvista ja videoista ja julkaista sen valmiina kokonaisuutena. Muistot erottuvat uudesta sisällöstä valkoisten reunusten ja aikaleiman avulla.

Tämä Snapchatin uudistus on todella merkittävä - sovelluksen toimintalogiikka kun on tähän asti perustunut hetkessä elämiseen. Päivitys mahdollistaa aivan uudenlaisten sisältöjen suunnittelun ja julkaisutavan. Voit tehdä #throwback-päivityksiä nyt myös Snäpissä tai sitten julkaista etukäteen kuvatun ja loppuun asti hiotun lyhytelokuvan. Tallenna kesäsnäpit nyt, niin voit muistella niitä talven kylmyydessä!

Avainsanat:

viihde sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!