Näyttelijä, muusikko ja juontaja Roope Salmisen arki on usein hektistä työkiireiden takia. Roopelle rakas harrastus eli videopelien pelaaminen on keino päästä pakoon hetkeksi arjen muita menoja. Hän pyrkiikin omistamaan aikaa pelaamiselle tasaisin väliajoin. Halusimme tietää Roopen harrastuksesta hieman tarkemmin, joten haastattelimme häntä pelaamiseen liittyen ja kokosimme vastaukset tähän artikkeliin.
Roope otti myös hiljattain kaupallisessa yhteistyössä kanssamme käyttöön kotonaan uuden DNA:n nettiyhteyden. Haastattelussa hän siis yleisemmän videopeliasian lisäksi jakoi kokemuksiaan uuden netin parissa ja kertoi erityisesti, kuinka se on viime aikoina vaikuttanut muun muassa pelien toimivuuteen.
Mitä ja miten pelaa Roope Salminen?
Roope kertoo pelanneensa videopelejä pienestä lapsesta lähtien, jolloin PlayStation 1:llä hänen ensimmäisiä pelejään olivat muun muassa Tekken 2 sekä Final Fantasy VII. Yhteisöllisempää nettipelaamista hän sanoo harrastaneensa 2000-luvun alkupuolelta lähtien, jolloin Xbox Live mahdollisti kyseisen toiminnan. Roope kuului jo tällöin aktiiviseen peliyhteisöön: hän muun muassa kuului klaaniin, pelasi järjestettyjä matseja ja harjoitteli aktiivisesti. Tällöin hänelle valkeni pelaamisen sosiaalinen puoli:
– Sitä kautta huomasi, miten paljon voimaa pelaamisessa on. Eli voi tutustua uusiin tyyppeihin etänä, voi viettää aikaa lähtemättä kotoa ja kaikilla on asia mikä yhdistää eli se rakkaus videopeleihin.
Roope kertookin pelaamisen merkitsevän nykyään erityisesti yhteisöllisyyttä ja yhteyden pitämistä ystäviinsä, vaikka hän pelaa myös yksinpelejä:
– Olen aina ollut sitä mieltä, ettei välttämättä aina tarvitse nähdä kasvokkain, jotta kohtaaminen olisi merkittävä. Pelaaminen onkin tuonut yhteyden pitämiseen uudenlaisen aspektin, kun läppää kavereiden kanssa voi heittää samalla, kun tekee jotain hauskaa yhteistyössä. Toki jos on tiukka matsi, liittyy tuo läppä toki lähinnä pelistrategiaan.
Pelaaminen ei myöskään rajoitu vain vanhojen ystävien kanssa yhteydenpitoon.
– Pidän aina mikkiä päällä, jos bongaan jonkun suomenkielisen nimimerkin ja pyydän matalalla kynnyksellä kaveriksi. Oonkin löytänyt pelien välityksellä monia uusia ihmisiä, joista en edes tiedä miltä he näyttävät.
Nykyään Roope pelaa ainoastaan PlayStation 4 Prolla, joskin aiemmin hän pelasi paljon Xbox-konsoleilla. Itse pelit valikoituvat usein sen perusteella, mitä myös ystävät pelaavat, jotta peleissä koettuja kokemuksia ja hetkiä voi jakaa muidenkin kanssa. Yksinpelirintamalla Roopella on haastatteluhetkellä läpipeluussa aiemmin mainitun lapsuuden ensipelin nostalgisointia Final Fantasy VII Remaken muodossa ja tämän lisäksi Last of Usin ensimmäinen osa lämmittelynä juuri julkaistua kakkososaa varten. Netissä pelatessaan Roope taas on huippusuositun Call of Duty: Modern Warfaren vannoutunut pelaaja.
Aikaa pelaamiseen Roope pyrkii aina järjestämään, vaikka monia kiireitä ja velvollisuuksia viime aikoina onkin ollut. Hän naurahtaa:
– Tässä on ehkä vähän joutunut nipistämään salikäynneistä, kun arkeen on tullut kaikenlaista uutta. Mulle itselleni pelaaminen on kuitenkin sen verran nautinnollista, että ei harmita viettää esimerkiksi kaunista kesäiltaa sisällä pelaamassa Pleikkaa.
– Usein kun on pari tuntia vapaata, niin kyllä se Pleikkari hurahtaa päälle ja lähtee viestit WhatsApp-ryhmiin, joissa on pelikavereita, että tulisiko joku vääntämään.
Nopealla DNA Netillä pelaaminen on sujunut
Kysyttäessä kokemuksista uuteen DNA Nettiin ja sen kanssa pelaamiseen liittyen Roope innostuu:
– Olen ollut erittäin riemastunut tästä uudesta yhteydestä, eikä tämä nyt edes ole mikään mainospuhe tai vitsi. Netti oli sairaan helppo asentaa: ei periaatteessa tarvinnut kuin plugata modeemi seinään: paketin avaamisesta meni ehkä kuusi ja puoli minuuttia siihen, että oli ensimmäinen peli käynnissä.
Uusi yhteys sai myös kehuja pelikäytössä sen hyvästä toimivuudesta ja pelikäytössä erityisesti viiveettömyydestä:
– En tiedä oliko sitten sattumaa vai viiveettömyydestä johtuvaa, mutta heti ekassa pelissä uudella netillä tuli kyllä murskavoitto. Nettipeleissä pienetkin nykimiset ja kymmenien millisekuntien erot huomaa – varsinkin sitten kun on itsekin vähän oppinut pelaamaan. Netin toimivuudella on siis todellakin merkitystä. Myös serverit löytyivät tällä netillä vaivatta. En myöskään huomannut minkäänlaista vaikutusta silloin, kun muut täällä kotona käyttävät samaa nettiä.
Loppuun Roope myös jatkoi, hieman kieli poskessa:
– Oli rento olo pelata, kun tiesi, ettei ainakaan voi syyttää lagia (=pelin jumittamista esimerkiksi huonon nettiyhteyden takia) jos häviää pelin. Mä oon aina ollut sitä mieltä, ettei videopelit aiheuta väkivaltaa, mutta lagi saattaa kyllä aiheuttaa!
Täältä voit tutustua tarkemmin DNA:n nettiyhteysvalikoimaan, josta löytyy varmasti sopiva yhteys jokaiseen tarpeeseen.
Roopen Instagramista löydät lisää mielipiteitä uuteen nettiyhteyteen liittyen.
DNA:lta saat hankittua pelaamista varten niin laitteet kuin pelitkin – tutustu tarkemmin valikoimaamme täällä.