Blogit

Mutkattoman arjen puolesta – näin kuulokkeet, laturit, älyrannekkeet ja näytönsuojat ovat kehittyneet lähivuosina

Näytönsuojalasin hankkimalla saatat säästää satoja euroja puhelimen korjauskustannuksissa. Lenkkeillessä tai kuntosalilla langattomat kuulokkeet varmistavat, etteivät johdot ole urheilusuorituksen tiellä. Puhelimen tehokäyttäjä taas välttää tukalat tilanteet pitämällä varalaturia laukussa mukana. Parhaimmillaan puhelimeen hankittavat lisälaitteet tekevät arjesta huomattavasti mutkattomampaa.

Langaton lataus on nykypäivää

Langattomien latureiden käyttö on yleistymässä. Mikä olisikaan vaivattomampaa kuin puhelimen pöydälle laskeminen johdon etsimisen sijaan? Langatonta laturia hankkiessa tulee muistaa, että laturin käytännöllisyyden määrittää sen latauskäämien määrä. Mitä useampi käämi, sitä joustavampi laturi on ladattavan laitteen sijoittamiselle. Halvemmissa latureissa latausteho on usein heikompi – laatu siis ratkaisee kuten perinteisissäkin latureissa.

Tutustu laturivalikoimaamme!

Langattomien kuulokkeiden avainsana on käytännöllisyys

Kuulokkeiden johdot ovat yleinen ongelma esimerkiksi kuntosalilla, ja ne voivat helposti takertua kiinni vaikka bussinpenkkiin tai toimistotuolin käsinojaan. Langattomia kuulokkeita valittaessa kannattaa painottaa niiden käytännöllisyyttä – äänenlaadussa ei nykyaikaisissa langattomissa kuulokkeissa ole johdollisiin verrattaessa enää merkittävää eroa. Tärkeää on myös huomioida, että jos langattomat kuulokkeet sattuvat pätkimään, voi vika usein olla myös laitteessa, jolla kuulokkeita käytät.

Kuulokkeissa yleistynyt vastameluominaisuus on siitä kätevä, että myös meluisalla alueella musiikin kuulee hyvin. Ulkoista melua blokkaavat kuulokkeet ovat myös erinomainen hankinta esimerkiksi avokonttorissa työskentelevälle, lukurauhaa tarvitsevalle tai vaikka pääsykokeisiin lukevalle. 

Tutustu kuulokevalikoimaamme! Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Näytönsuojien kestävyys on parantunut

Vielä muutama vuosi sitten muovinen näytönkalvosuoja oli pääasiallinen keino älypuhelimen näytön suojaamiseksi. Ongelmana niissä oli hankala asennus, eikä muovikalvo ollut tehokas suoja iskuja sekä naarmuja vastaan. Sittemmin muovisten näytönsuojakalvojen myynnistä on luovuttu lähes kokonaan panssarilasien eli näytönsuojalasien tieltä. Näytön suojaamisen lisäksi näytönsuojalasi on usein pinnoitettu erilaisilla materiaaleilla kuin puhelimen oma näyttö ja täten esimerkiksi sormenjäljet eivät näy siinä yhtä selkeästi kuin vanhemmissa vaihtoehdoissa.

Tähän mennessä kaareviin näyttöihin sopivat näytönsuojalasit ovat olleet hankalia asentaa, mutta niihinkin on viime aikoina tehty parannuksia. Monissa uudemmissa kaarevissa näytönsuojalaseissa koko lasin sisäpinta on liimaa. Asennus voi olla hankalampaa, mutta asennettuna se pysyy kiinni ja reagoi toimintoihin paremmin.

Uusinta uutta näytönsuojalasirintamalla on iPhonelle suunniteltu Ultra-Thin -lasi, joka on joustavaa hybridimateriaalia. Materiaali mahdollistaa jopa lasin taittamisen rullalle vähentämättä kuitenkaan näytönsuojaustehoa.

Kaikki DNA:lla myytävät näytönsuojalasit edustavat 9H-luokan kovuutta ja ovat siis yhdeksän kertaa normaalia lasia kestävämpiä.

Tutustu näytönsuojalasien valikoimaamme!

Pikalataus lisää latausnopeutta

Nykyään tarjolla on puhelimia, jotka tukevat pikalatausta. Tämän tekniikan kulmakivi on ladata laitteen akkua maksimaalisella nopeudella kuitenkaan vahingoittamatta sitä. Eri valmistajilla on vaihtelevia standardeja pikalatausta koskien, joten on hyvä tarkistaa, tukeeko oma puhelin ostettavaa pikalaturia ennen kuin sellaista lähtee hankkimaan.

Tutustu laturivalikoimaamme!

Varavirtalähde – kevyesti mukana, siellä missä sinäkin

Varavirtalähteissä suurimmat viime vuosina tapahtuneet kehitysaskeleet ovat niiden pienempi koko ja mahdollisuus pikalataukselle. Tilaa vievä ja painava varavirtalähde oli epäkäytännöllinen, eikä ollut koskaan matkassa mukana juuri silloin kun sitä tarvitsisi. Virtalähteiden kapasiteetti ei merkittävästi ole muuttunut, mutta yleisellä 10 000 milliampeeritunnin latauskapasiteetilla pärjää jo hyvin. Pikalataus mahdollistaa sen, ettei puhelinta tarvitse jatkuvasti roikottaa johdossa.

Tutustu varavirtalähteiden valikoimaamme!

Älykellot ja -rannekkeet aktiivisen elämäntyylin tukena

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet ovat yleistyneet niiden hintojen tippuessa. Ne ovat kehittyneet ominaisuuksiltaan reilusti ja nykyisin esimerkiksi sykemittari on jo aivan tavallinen ominaisuus. Jotkut älykelloista mahdollistavat myös useiden puhelimesta tuttujen ohjelmien pikakäytön, jolloin puhelinta ei tarvitse jatkuvasti kaivaa esille.

Nykyisistä kelloista ja rannekkeista löytyy myös erilaisia treeniohjelmia, jotka tarjoavat vinkkejä urheiluun. Erityisen hyödylliseksi ne tulevat intervalliharjoittelussa, sillä ranneke rytmittää omaa liikkumista. Myös esimerkiksi navigointi ja nopeuden seuranta juostessa tai pyöräillessä sujuvat ranteesta katsottuna näppärästi. Aktiivisuusrannekkeet ja älykellot ovatkin aktiivisesti liikkuvan parhaita ystäviä.

Tutustu älykellovalikoimaamme!

Pienillä teoilla arjesta sujuvampaa

Yleinen kiinnostus lisälaitteita kohtaan on ehdottomasti kasvanut ja muutaman vuoden sisällä ne ovat kehittyneet sekä laadun että ominaisuuksien puolesta huimasti. Parhaimmillaan lisälaitteet tekevät arjesta mutkattomampaa ja parantavat myös puhelimen käyttökokemusta. DNA:lta löydät kattavan valikoiman lisälaitteita langattomista kuulokkeista varavirtalähteisiin ja kaikkeen siltä väliltä. Lisälaitteet saat kattavin eduin – esimerkiksi suurimman osan kuluttomalla ja korottomalla maksuajalla. Tervetuloa ostoksille!

Avainsanat:

laitteet teknologia lisätarvikkeet Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2024 Artikkelien toimitus

DNA:n laitetilan uusi jäähdytysratkaisu tuottaa lämpöenergiaa jopa 500 kerrostaloasunnon tarpeisiin

9/2024 Artikkelien toimitus

Eeva Kolu vinkkaa, miten omaa älylaiteaikaa voi helposti karsia

9/2024 Artikkelien toimitus

Älylaitteiden käytön rajoittaminen on taito, jota lapsi ja vanhemmat voivat opetella yhdessä

9/2024 Heidi Havastila

Verkkorikollinen lähestyy nyt ensisijaisesti ihmistä, ei laitetta – ihminen voi kuitenkin olla myös tietoturvan vahvin lenkki