Mitä kuuluu Pokémon GO:lle?

Vaikka suurin hype kesän mobiili-ilmiö Pokémon GO:n ympärillä on jo laantunut, on sillä edelleen oma vankka pelaajakuntansa. Pelaajat pidetään kiinnostuneina uudistuksilla: syyskuun aikana pelin valmistaja Niantic Games on tuonut peliin pari merkittävää päivitystä, jotka tekevät taskumonsterien nappaamisesta ehkä vieläkin antoisampaa. Tässä pääpointit viimeisimmistä päivityksistä.

Karkkia kävelemällä ja muita uudistuksia

Merkittävin uudistus pelissä on, että napatusta Pokémonista voi nyt tehdä itselleen “kaverin” (engl. Buddy system). Kamuksi voi asettaa vain yhden monsterin kerrallaan ja se näkyy ruudulla oman hahmon vieressä. Porkkanana kaverijärjestelmässä on, että kaveriksi asetettu Pokémon kerryttää sen kehittämiseen tarvittavia karkkeja pelaajan kävellessä. Aiemmin karkkia on saanut vain Pokémoneja nappaamalla, joten Buddy system helpottaa huomattavasti varsinkin vähän harvinaisempien Pokémonien kehittämistä.

Yhden karkin saamiseksi vaadittava kilometrimäärä vaihtelee Pokémonin harvinaisuuden mukaan. Toiminnossa on myös yksi hauska yksityiskohta. Jos kävelee yli 10 kilometriä Pikachu buddynaan, siirtyy se ruudussa istumaan pelaajan olkapäälle kuten se esiintyi usein myös alkuperäisessä TV-sarjassa.

Uusimman päivityksen myötä pystyy myös tarkistamaan, mistä minkäkin Pokémonin löysi. Sijainnin tarkkuus tosin rajoittuu vain kaupunkitasolle, joten aivan tarkkaa monsterin lokaatiota peli ei tarjoa. Sijaintiominaisuus kuitenkin helpottaa uusien Pokémonien metsästämistä ainakin vähän. Nyt voit vaikka kysäistä kaverilta, mistä hän on napannut Pokémonin, jota ei omalta kotipaikkakunnalta löydy.

Miltä näyttää tulevaisuus?

Tulevaisuutta ajatellen odotetuimpia päivityksiä peliin ovat luonnollisesti kokonaan uusien Pokémonien ilmestyminen peliin. Varsinkin “legendaarisia” Pokémoneja (esim. Articuno, Zapdos ja Moltres) odotetaan hartaasti. Nämä lintu-Pokémonit esiintyvät myös pelin kolmen tiimin logoissa, joten niiden ilmestyminen luulisi olevan vain ajan kysymys. Peliin rantautuu varmasti jossain vaiheessa myös toisen sukupolven monsterit, eli Johto-alueen Pokémonit. Tämä nostaisi napattavissa olevien Pokémonien määrän noin 250:een aiemman noin 150:n sijaan.

Päivitykset tulevat varmasti tarpeeseen, ovathan Pokémon GO:n pelaajamäärät olleet laskussa suurimman alkuinnostuksen jäljiltä. Jos Niantic Games onnistuu kuitenkin jatkossakin tuomaan peliin yhtä kiinnostavia päivityksiä, Pokémon GO tuskin jää vain yhden kesän ihmeeksi.

Avainsanat:

pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!