Lue nämä: 5 tärkeää asiaa, kun hankit lapselle puhelimen

Ikioma luuri on monen lapsen ykköstoive ja se tuo myös turvaa pienen koululaisen päivään. Puhelinta ja palveluita valitessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama tärkeä asia.

1. Liittymä käyttötarkoituksen mukaan

Käyttääkö lapsi puhelinta enimmäkseen yhteydenpitoon vai myös pelaamiseen? Yhteydenpitoon riittää hitaampi yhteys, pelaamiseen ja videoiden katseluun yhteyden pitää olla nopeampi. DNA:n liittymissä netti on aina käyttömäärältään kotimaassa rajaton, mutta sen nopeuden voi itse valita. Liittymään voi valita myös rajattomasti viestejä ja puheluita tai maksaa niistä käytön mukaan.

2. Käteen sopiva ja kestävä

Paras puhelin pienelle lapselle on kooltaan käteen sopiva. Kalleinta mallia ei lapselle kannata ostaa, sillä puhelin saattaa tippua ja kokea kovia. Kestävyys onkin tärkeää niin puhelimen kuoressa kuin akussa. Puhelimeen kannattaa hankkia kannelliset suojakuoret sekä näytönsuojalasi. Jos vahinko silti sattuu, DNA:n laiteturvalla saa korvaavan puhelimen jopa seuraavaksi päiväksi.

3. Yhteiset pelisäännöt

Puhelimen käytön opettelu kannattaa aloittaa perusasioista. Erityisesti soittamisen ja viestien lähettämisen harjoittelu ovat tärkeitä. Tärkeät numerot kannattaa tallentaa heti. Myös puhelimen käytön pelisäännöistä on hyvä sopia etukäteen ja pitää niistä kiinni.

4. Pidä yksityiset tiedot salassa

Pidä yksityiset tiedot salassa F-Securen kehittämän DNA Turvapaketin palveluiden avulla lasta voi suojata verkon haitallisilta sisällöiltä ja sovelluksilta. Ne eivät silti korvaa yhdessä sovittuja pelisääntöjä ja vanhemman läsnäoloa. Lapsi tarvitsee vanhemman apua tutustuessaan nettiin, peleihin ja sosiaaliseen mediaan. Tästä syystä kannattaa yhdessä käydä läpi, mitä tietoja ja kuvia lapsi voi kertoa ja jakaa itsestään. Esimerkkien kautta on helpompi selventää, mikä on yksityisen ja julkisen tiedon ero. Yksityistä tietoa ovat muun muassa koko nimi, kotiosoite ja salasanat.

5. Huolehdi turvallisuudesta

DNA Turvapaketti sisältää palveluita, joiden avulla vanhemmat voivat tehdä netin käytöstä turvallisempaa. Turvapaketilla lapsen netin käytölle voi asettaa kätevästi aikarajat. Palvelulla voi myös laittaa hälytyksen päälle äänettömään laitteeseen ja paikantaa kadonneen laitteen sekä tyhjentää sen tiedot

 

Lisätiedot: dna.fi/kouluun ja DNA Kauppa

Avainsanat:

koululaiset tietoturva

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!