Laiturinnokkaan ja kesälaitumille, mars!

Viimeistään juhannuksena voi sanoa Suomen kesän alkaneen, vaikka säiden puolesta ei sitä aina uskoisikaan. Silloin suomalaiset tavallisesti pakkaavat autonsa ja suuntaavat kesämökeille luonnon helmaan. On siis aika esitellä sovelluksia kesän viettoon.

Juhannuksen alla Suomen valtatiet täyttyvät mökkimatkailijoista. Jos haluat välttää pahimmat mökkiliikenneruuhkat, Kelikamerat-sovellus näyttää kartalla reittisi reaaliaikaiset liikennemäärät sekä kelikameroiden mittaamat lämpötilat. Voit siis poiketa omille poluillesi ja nautiskella mökkimatkasta vaihteeksi vaikka pienemmillä teillä ja  lämpimämmillä paikkakunnilla.

Parasta kesässä on nauttia luonnon antimista. Suomen puhtaiden metsien ja niittyjen kasvit sopivat niin juhannustaikoihin kuin myös syötäviksi. Villivihannekset on Suomen Luonto -lehden tarjoama sovellus, joka esittelee 20 villivihannesta, jotka ovat helposti hyödynnettävissä ruoanlaitossa. Jokaisesta kasvista löytyy vinkkejä sen käyttöön sekä tunnistusta helpottavia kuvia ja tietoja. Villivihannesguru Sami Tallbergin resepteillä taikoo kokki kuin kokki herkkuruoat niin nokkosesta kuin siankärsämöstä. Sovelluksen tuotot käytetään suomalaiseen luonnonsuojelutyöhön.

Mökillä on aikaa ottaa iisisti. Mikä olisikaan parempaa kuin uittaa varpaita kirkkaassa järvivedessä matkaradion soidessa laiturilla? Monilla radiokanavilla on omat sovelluksensa, mutta esimerkiksi Radiot.fi-sovelluksella voi kuunnella lähes kaikkia suomalaisia radiokanavia. TuneIn Radiolla puolestaan saa kuultavaksi 100 000 kanavaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Aurinko se sieltä jo pilkahtaakin. Jäätelö on kylmää, moottoritie on kuuma, radio soittaa kesähittejä ja kasvit valloittavat tuoksullaan. Pakkohan se on myöntää - nyt on tullut kesä!

Lataa Kelikamerat: iOS:lle

Lataa Villivihannekset: iOS:lleAndroidille, Windows Phonelle

Lataa Radiot.fi: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Tuneln Radio: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!