Blogit

Korona ja kännykkä innostivat Nita Hoikan vaihtamaan nyrkkeilyhanskat hyppynaruun ”Koko elämä siirtyi kertaheitolla nettiin”

Korona vaikutti monilla töihin, harrastuksiin ja perhetapaamisiin. Näin kävi myös aktiivisesti nyrkkeilyä harrastavalle Nita Hoikalle, jonka elämä meni uusiksi hetkessä. Toimivasta netistä tuli uuden arjen kulmakivi, mikä toi myös harrastusrintamalle uudistuksia.

Ennen koronaa Porin NMKY:ssä nyrkkeilevän Hoikan elämää rytmittivät lähes päivittäiset treenit, jotka tyssähtivät kuin seinään viime vuoden maaliskuussa.

Netistä löytyi treenivinkkejä ja uusia harrastuksia

– Onneksi netistä pystyi katsomaan erilaisia lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteita, niin treenit eivät jääneet kokonaan pois, hän kertoo. Lisäksi sosiaalisesta mediasta löytyi uusi harrastus, maailmallakin kovaan suosioon noussut ”rope skipping”, eli naruhyppely, josta hän kuvaa ystävänsä kanssa sosiaaliseen mediaan videoita.

– Inspiraatio lajiin tuli ystäväni kautta Instagramista, jossa naruhyppely tuli vastaan somea selatessa. Kun netti toimii, voi sieltä löytyä vaikka mitä uusia harrastuksia. Neulontabuumi on nimittäin vienyt myös mennessään, Hoikka hymyilee.

 

Toimiva netti on erityisen tärkeää etätöissä

Korona lisäsi netin käyttöä vapaa-ajan lisäksi myös työelämässä. Työt siirtyivät toimistolta kodin keittiön pöydän äärelle, ja alkuun pätkivä netti toi mutkia matkaan.

– Toivon, että meidänkin talossamme otettaisiin vihdoin käyttöön taloyhtiönetti. Näin ainakin tietäisi, että netti varmasti toimii ja se tulisi myös edullisemmaksi. Useammin kuin yhden käden sormilla voin laskea kerrat, kun netti kaatui ja tipuin pois palaverista. Onneksi homma toimii nyt alkuhaasteiden jälkeen, Hoikka naurahtaa.

DNA:n verkossa bitti liikkuu luotettavasti

DNA nousi vuonna 2021 markkinaykköseksi kiinteän verkon laajakaistaliittymissä. Netinkäyttäjien luottamus on voitettu laadukkailla yhteyksillä, mutkattomalla palveluasenteella sekä panostamalla tv-verkkoa hyödyntävään kaapelilaajakaistamalliin puhelinverkon lisäksi. Uusi 5G-verkko tuo nopeutta ja toimintavarmuutta myös pientaloihin, joihin kiinteä yhteys ei ole sopivin vaihtoehto. 5G-verkon rakentamisessa on huomioitu mobiilikäyttäjien lisäksi pientaloasukkaat, jotta uusi teknologia mahdollistaisi mutkattomat yhteydet kaikille.

Avainsanat:

Tietoturvallisia yhteyksiä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä

12/2023 Samu Malmelin

Nopea tarkistuslista hyvään tietoturvaan