Blogit

Kolme kohtaa: Näiden avulla nappaat täydellisen potretin!

DNA Haaste on juuri nyt täydessä vauhdissa, ja kyseisessä leikkimielisessä kisailussa osanottajat ovat metsästäneet juuri kauppoihin tulleella Huawein P10-puhelimella täydellistä potrettia. P10 on kuvausvälineenä otollinen juuri muotokuvien nappaamiseen, sillä siitä löytyy tarkoitukseen sopiva legendaarisen kameravalmistaja Leican kanssa yhteistyössä kehitetty kaksoiskamera. Keräsimme tähän muutaman vinkin, joilla saat vietyä omat potrettisi lähemmäksi täydellisyyttä!

1. Valaistus on kaiken a ja o

Täydellistä potrettia metsästäessä on hyvä muistaa, että henkilöistä saa yleensä napattua parhaat otokset mahdollisimman luonnollisessa valossa. Parhaat potretit napataan siis ulkona tai tilassa, johon virtaa ikkunoista mahdollisimman paljon auringonvaloa. Valaistuksen kanssa täytyy kuitenkin muistaa, että suoraan vasta- tai myötävaloon otetut kuvat onnistuvat harvoin. Valon ohjailuun kannattaa käyttää heijastavia pintoja, jotta valo saadaan ohjattua oikein kuvauksen kohteeseen.

2. Sommittele hyvin

Potrettien sommittelussa taas kannattaa muistaa, että kuvauksen kohteen kasvot on hyvä olla kohdassa, jossa kuvan taustalla on mahdollisimman vähän hälyä. Näin varmistetaan, ettei kuvauksen kohde pääse sekoittumaan taustaan ja herättää suurimman huomion kuvassa. Jos kamerasta kuitenkin löytyy hyvä syvyysefekti, voi monimutkaisempikin tausta onnistua. Tällainen löytyy esimerkiksi juuri Huawei P10:n kaksoiskamerasta, joka on varustettu erityisesti potrettien ikuistamiseen sopivalla muotokuva-asetuksella.

3. Muista lisätä kuviisi taiteellista silausta

Kunnon valokuvaaja pitää taiteellisen silmänsä mukana jokaisessa kuvassa, eivätkä potretit tee tämän kohdalla poikkeusta. Taiteellisuutta voi hakea uudenlaisilla kuvakulmilla tai vaikka mielenkiintoisella kuvauspaikalla. Kannattaa myös pitää mielessä, että edellä mainitut sommittelun ja valaistuksen säännöt ovat vain sääntöjä ja säännöt on tehty rikottaviksi. Kannattaa siis kokeilla kaikkea rohkeasti!
 
Kuviin saa myös oivan lisämausteen jälkikäsittelyllä, johon löytyy puhelimellekin oikein mukiinmeneviä sovelluksia. DNA Haasteessa osanottajiemme ottamat kuvat ovat kaikki mustavalkoisia ja efekti tuokin mukavan ripauksen tyylikkyyttä potretteihin. Alla näet kisaajiemme kilpailuotokset kollaasina! Kuvista huomaa hyvin, että niissä on onnistuttu ottamaan huomioon luettelemamme niksit täydelliseen potrettiin unohtamatta taiteellista silmää.


 Muista käydä äänestämässä suosikkiasi kollaasin potreteista, sillä äänestäneiden kesken arvotaan niiden kuvaamiseenkin käytetty Huawei P10, jonka kameralla viet omatkin potrettisi lähemmäs täydelisyyttä! Äänestämään pääset osoitteesta dna.fi/uutuudet.

Avainsanat:

kuvaaminen viihde Kohokohtien kuvaamista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu