Kolme asiaa: Näistä aion pitää kiinni, kun pandemia on ohi ja toimistolle voi palata

Juuri nyt näyttää siltä, että korona saadaan kuin saadaankin hallintaan. Tartuntamäärät ovat laskussa, ja yhä nuoremmat ikäryhmät voivat varata rokotusajan itselleen. On hyvä hetki pohtia, millaiselta työelämä näyttää ja tuntuu tämän episodin jälkeen, kirjoittaa DNA:n henkilöstökokemus ja operatiivinen toiminta -yksikköä johtava Miia Taanila blogissaan.

Olen asunut liki 15 vuotta noin sadan kilometrin päässä toimistolta ja näin ollen käyttänyt työmatkaani melkoisen tuntimäärän vuosien varrella. Olen tehnyt etätöitä vaihtelevasti työtehtävistä ja työpaikasta riippuen, mutta silti aamun radiolähetykset ja junien aamukahvit ovat tulleet hyvinkin tutuiksi.

Koronapandemia ja DNA:n mutkaton työtapa antoivat ihan uudenlaisen mahdollisuuden pysähtyä miettimään työntekotapaani jatkossa. Heittäydynkö taas pääasiallisesti toimistotyöhön ja pitkien työmatkojen pariin etätyön jäädessä vaihtopenkille? En tietenkään. Nyt juuri on oikea hetki miettiä, millaiseksi työelämänsä haluaa jatkossa muodostuvan.

Näistä kolmesta asiasta aion pitää kiinni, kun toimistolle palataan:

  1. Minulle on tärkeää, että voin välillä tavata työkavereita. Etsiä ja löytää ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin, puhaltaa höyryjä ulos ja nauraa vedet silmissä. Toimistotyön on tärkeää tarjota ensisijaisesti tätä – ei puuduttavia palaveriputkia, jotka eivät tuntien väännön jälkeenkään johda mihinkään.
  2. Haluan päiviä, jolloin voin nauttia aamukävelyllä kevään tuoksusta ja luonnon heräämisestä ilman kiireen tuntua. Miten energiaa ja iloa tuottavaa onkaan ollut nähdä joutsenten taas palaavan talven jälkeen läheiselle lammelle.
  3. Jotta voin hyvin, minun on haastettava ja monipuolistettava ajatteluani opiskelun avulla. Joskus luen ammattikirjallisuutta tai kuuntelen podcasteja itselleni vieraista aiheista. Välillä taas verkkokurssi on juuri se mitä tarvitsen. Näihin asioihin haluan löytää aikaa myös tulevaisuudessa. Aika, jonka etätyöt säästävät työmatkoilta, tarjoaa mahdollisuuden tälle. Eläköön etätyö!

Haluamme, että DNA:lla jokainen saa olla omanlaisensa ja siksi hyvä työarki tarkoittaa meille monenlaisia asioita. Yksi ratkaisu ei toimi kaikille. Tämän vuoksi olemme käynnistäneet Mutkaton työ 2.0 -hankkeen, jonka avulla pyrimme kunnianhimoisesti tekemään työelämästä entistäkin mutkattomampaa kaikille DNA:laisille. Olemme aloittaneet tunnistamalla erilaisia tarpeita, jotka kumpuavat moninaisista elämäntilanteista ja kiinnostuksen kohteista ja ideoimme niihin ratkaisuja.

Varmaa on jo nyt, että DNA:lla voi jatkossakin tehdä töitä inhimillisesti ja innostuen!

 


 

Tämä blogi on osa DNA ♥ Perhe -sarjaa, jossa käsittelemme DNA:n käytäntöjä ja näkemyksiä työtekijöiden monimuotoisuuden, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden sekä erilaisten elämäntilanteiden tukemiseksi. Lue lisää osoitteesta www.dna.fi/perhe

 


 

Avainsanat:

Töitä ja oppimista

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2021 Samu Malmelin

Ekoteko, josta saa rahallista korvausta ­­­– tuo vaihtolaite DNA Kauppaan

Monen lipaston laatikosta saattaa löytyä ylimääräinen puhelin.
9/2021 Helena Vartiainen

Digivinkkejä aloittelijoille ja harrastuneille

Whatsappista tietosuojaan ja videopiknikeihin!
9/2021 Samu Malmelin

Kodissani on DNA Taloyhtiönetti – näin se toimii

Taloyhtiölaajakaista on erikseen räätälöity ratkaisu, jossa jokainen asukas voi valita itselleen sopivimman netin.
9/2021 Samu Malmelin

DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot elokuussa 2021